[Ανακοίνωση] Βυζαντινές Παραγωγές

GEORGE DEMELIS

Νέο μέλος
Ο Γιώργος Δεμελής σε συνεργασία με τις δισκογραφικές εταιρείες "Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων", "VIRUS", "MINOS EMI" και "V2", σας παρουσιάζει μια νέα σειρά δισκογραφικών παραγωγών.

Η σειρά αυτή έχει στο ενεργητικό της, τις πέντε ακόλουθες εκδόσεις CD:

1. "Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο": Ένας ψηφιακός δίσκος ο οποίος περιέχει τον Παρακλητικό Κανόνα προς τον λαοφιλή αλλά και θαυματουργό Άγιο Νικόλαο. Είναι μια παραγωγή του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ιλίου. Τον Κανόνα αποδίδει πολυμελής Βυζαντινός χορός, υπό τη χοραρχία του κ. Ιωάννου Τσούνη, Πρωτοψάλτου.

2. "Ύμνοι προς την Υπεραγία Θεοτόκο": Το cd αυτό είναι μια παραγωγή από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου. Ύμνους στην Παναγία, την Μητέρα των Πιστών, ψάλει ο Βυζαντινός Χορός “Εν ψαλτηρίω” υπό τη χοραρχία του κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη.

3. "Στρατιώτες Ιησού Χριστού": Αυτή η δισκογραφική παραγωγή περιέχει τροπάρια και ύμνους αφιερωμένους στους Αγίους οι οποίοι ήταν Στρατιώτες, τόσο στη ζωή όσο και στην πίστη. Είναι μια δισκογραφική δουλειά της Α.Μ.Κ.Ε “ΕΥΤΕΡΠΗ”, στην οποία ψάλει ο πολυμελής Βυζαντινός Χορός “Ιεροί Μελωδοί” και χοραρχεί ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

4. "Προσδοκώ Ανάστασιν": Ονομάζεται το cd το οποίο περιέχει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Τους Ύμνους αποδίδει η Βυζαντινή Χορωδία “Κανών” με χοράρχη τον κ. Γιώργο Θεοδωρίδη. Επίσης συμμετέχουν, αποδίδοντας τους Βυζαντινούς ύμνους με τον ιδιαίτερο δικό τους τρόπο, οι τραγουδιστές κ. Σταμάτης Γονίδης και κ. Σοφία Μάνου ενώ επενδύει μουσικά τα γνωστά μέλη ο μεγάλος δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής, κ. Βασίλης Σαλέας.

5. "Ιερά μονοπάτια: Ψυχή μου Ψυχή μου…": Ο ψηφιακός αυτός δίσκος περιλαμβάνει τους ωραιότερους ύμνους της πιο κατανυκτικής περιόδου της Εκκλησίας μας, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Τα μεγάλα προκείμενα και τα Ιδιόμελα των Αποστίχων των Κατανυκτικών Εσπερινών, καθώς και το Κοντάκιον του Μεγάλου Κανόνα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις του πνευματικού ταξιδιού προς το Πάσχα, την Εορτή των Εορτών. Αποτελούν την αφετηρία σημαντικότατων γεγονότων του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου μας. Ο πιστός οδηγείται σε βαθειά κατάνυξη, εσωτερική συντριβή και τέλος, στη μετάνοια. Οι Ύμνοι αποδίδονται από τον Βυζαντινό Χορό “ΗΔΥΜΕΛΟΝ” με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Τσάμη. Συμμετέχει με την απαράμιλλη τέχνη και εμπειρία του ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαος Ταλιαδώρος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.
www.idimelon.gr

Η δισκογραφική αυτή δραστηριότητα έχει σκοπό την προβολή και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δηλαδή της βυζαντινής και παραδοσιακής μας μουσικής. Θα θέλαμε λοιπόν να δώσουμε την ευκαιρία στους λάτρεις της βυζαντινής εκκλησιαστικής αλλά και της παραδοσιακής μουσικής να προβάλουν την δραστηριότητα τους κυκλοφορώντας την ως δισκογραφική παραγωγή, η οποία προβάλλεται από όλα τα Μ.Μ.Ε.
Μετά τιμής
Γιώργος Δεμελής
Τηλ. επικοινωνίας:
6944688270
e-mail: mosaic1@otenet.gr
Γιώργος Δεμελής

Copyright (C) 2008 All rights reserved.
 

Attachments

  • IERA MONOPATIA.jpg
    1.6 MB · Views: 21
  • ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ.jpg
    276.4 KB · Views: 10
  • ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.jpg
    758.7 KB · Views: 6
  • ΕΝ ΜΝΗΜΕΙΩ ΤΙΘΕΤΑΙ.jpg
    876.7 KB · Views: 3
  • ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ....jpg
    159.9 KB · Views: 6
  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.jpg
    86.2 KB · Views: 4
  • MOSAIC.doc
    51 KB · Views: 21
Top