Απαγορεύεται η δημοσίευση μηνυμάτων με προσωπικούς χαρακτηρισμούς

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Απαγορεύεται η δημοσίευση μηνυμάτων με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, υβριστικό, ειρωνικό, ρατσιστικό, συκοφαντικό, χυδαίο ή απειλητικό προσανατολισμό. Ανώνυμες καταγγελίες ή συκοφαντίες είναι απαράδεκτες. Προσωπικές διαφορές και προηγούμενα θα πρέπει να λύνονται σε επίπεδο PΜ (Personal Message).

Σύμφωνα με τον παραπάνω κανόνα του φόρουμ, προβληματίζομαι ως προς το αν ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΟΙ χαρακτηρισμοί θεωρούνται "προσωπικοί". Δηλαδή αν εγώ αρχίζω να κολακεύω κάποιον απο πάνω μέχρι κάτω οφείλουν οι συντονιστές να με "συνετίσουν";

Αν όχι γιατί;

Αν ναι, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ έως τώρα;

Και γενικά όταν μας λένε καλά λόγια όλα εντάξει. Όταν μας την πούν, έστω και τεκμηριωμένα γιατί επικαλούμαστε αμέσως τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ;

Απευθύνομαι σε όλους, για να το συζητήσουμε.
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
WOW!!!! ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!

Ας ρίξω τον πρώτο λίθο, ουχί γαρ ως αναμάρτητος, αλλ' ως Μανιάτης (ως γνωστόν ξέρουμε καλό σημάδι :D:D:D)

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Μιχάλη ότι κάποιες φορές πέφτει πολύ... λιβάνισμα, ξεσκόνισμα, κ.λπ. σε κάποια μέλη για δημοσιεύσεις τους έστω κι αν αυτές είναι αστήρικτες, φάλτσες, ανορθόγραφες μουσικά ή γραμματικά κ.λπ. Αν κάποιος δε διανοηθεί και μόνο να τολμήσει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά, εισπράττει (το λιγότερο) την μήνη του μέλους που έκανε την δημοσίευση και των συν αυτώ... με λίγα λόγια μόνο καλά λόγια πρέπει να λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα όποια "κακά" ( = εποικοδομητική κριτική ή ακόμα και αλήθεια) θεωρούνται απαράδεκτα!!! Το προσφιλές ρητό "φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια" πάει περίπατο και δη καλοκαιρινόν :) Έτσι φαντάζομαι ότι πολλοί που θα ήθελαν να εκφράσουν μια ... άλλη άποψη προτιμούν να παραμένουν σιωπηλοί θεατές ή ακροατές από φόβο μην τα ακούσουν και από πάνω... :D

Σε αντίστοιχου περιεχομένου δε δημοσιεύσεις άλλων μελών, έστω και αν αυτές είναι ποιοτικά ανώτερες, δεν κουνιέται ούτε φύλλο...

Είναι ένας προβληματισμός που είχα μοιραστεί σε ανύποπτο χρόνο κατ' ιδίαν με κάποιο φίλο, μέλος του forum (όχι τον Μιχάλη, για να εξηγούμαι...) και συγχαίρω το Μιχάλη για την "τόλμαν" να το θέσει ενώπιον όλων με ένα πολύ πρωτότυπο και εύστοχο τρόπο, αν και φαντάζομαι ήδη θα έχει δυσαρεστήσει αρκετούς :)
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Ρε παιδιά εντάξει, καταλαβαίνω ότι μόνο στη Βασιλεία των Ουρανών θα τη λέμε ο ένας στον άλλο και δε θα παρεξηγούμαστε, εννοώ είναι πάνω από τα δεδομένα του "κοινού" ανθρώπου όπως εγώ κ ενδεχομένως και άλλοι απο μας στο φόρουμ να σχολιάζει ο ένας τον άλλο αρνητικά και να αισθάνεται ο σχολιαζόμενος ευγνωμοσύνη που τον βοηθάει ο "αδερφός" να βελτιωθεί.

Το είπα για να υπενθυμίσω σε μένα και ίσως σε κάποιον άλλο τη διπροσωπία όλων και να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να απευθύνουμε χαρακτηρισμούς όχι στο πρόσωπο αλλά στη πράξη του άλλου. Ίσως να βοηθήσει αυτό.
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Πάντως απαιτώ με βάση τους κανόνες απο όλους να σβήσουν όλα τα εγκωμιαστικά τους σχόλια προς όλους! Τι θα το κάνουμε εδω μέσα, λιβανιστήρι;
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Με 14 διαφορετικά αρώματα :D:D:D:D:D:D:D
 

Μ.Β.

Ματθαίος Βλάχος
Καλό το λιβάνισμα, αλλά τα προσωπικά "οφφίκια" καλό είναι να λείπουν.
Κατά τα άλλα η εποικοδομητική κριτική και ο γόνιμος διάλογος για το έργο, ποτέ δεν έβλαψαν.
Ο προσωπικός αρωματισμός [ενίοτε με σπάνια πικάντικα μπαχάρια..] καλό είναι να δοκιμάζεται πρώτα στον προσφέροντα, και αν το αντέχει, ας παρφουμαρίσει και τους υπόλοιπους.
Άλλωστε τα αρώματα, δώρα "αγάπης" είναι...
 

Μ.Β.

Ματθαίος Βλάχος
Το θέμα μεταξύ μου και των Χ. Συμεωνίδη και Δ. Σκρέκα έχει λήξει.
Αργά τη νύχτα, μέσω πμ, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται μάλλον για παρερμήνευση στάσης και σχολίων.
Προθυμοποιηθήκαμε και οι τρεις να διορθώσουμε προσωπικά σχόλια που ενοχλούσαν τον άλλο.
Άλλα προλάβαμε, για άλλα μας πρόλαβε η αρχή..
Σημαντικό είναι πως καταλάβαμε πολλά ο ένας για τον άλλο.

Να κλείσω με το κλασσικό-γραφικό αλλά αληθινό
"δεν κρατάω προσωπικά με κανέναν,
ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση"


Δεν μας παρατάς ρε Μ.Β. !​
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Το θέμα μεταξύ μου και των Χ. Συμεωνίδη και Δ. Σκρέκα έχει λήξει.
Αργά τη νύχτα, μέσω πμ, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται μάλλον για παρερμήνευση στάσης και σχολίων.
Προθυμοποιηθήκαμε και οι τρεις να διορθώσουμε προσωπικά σχόλια που ενοχλούσαν τον άλλο.

Επιβεβαιώνω κι εγώ πως το θέμα που προέκυψε με τον Μ.Β., είναι και για μένα λήξαν. Δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις, αποσύρθηκε διφορούμενο σχόλιο από αυτόν, και στη συνέχεια διόρθωσα όλα τα μηνύματά μου, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς αυτόν.

Ο καθένας μπορεί να έχει τις αντιλήψεις του και να υποστηρίζει όποιον θέλει και όποια σχολή τον εκφράζει, αυτό είναι δεδομένο. Όταν γίνεται (μουσική ή επιστημονική) συζήτηση όμως πάνω σε επι μέρους θέματα των διαφόρων σχολών, οποιοδήποτε ειρωνικό, υβριστικό ή και διφορούμενο (εξυπνακίστικο) σχόλιο είναι φυσικό πως δεν θα μείνει αναπάντητο.

Κι αυτό δε σημαινει βέβαια, αυτό που σπεύδουν πολλοί (εντελώς φαρισαϊκά κατ' εμέ) να στιγματίσουν: έλλειψη ταπείνωσης, προσευχής, κατάνυξης, υπακοής κ.λ.π. Για πολλούς από εμάς το να αγωνιζόμαστε για τη διάσωση της παραδοσιακής εκκλησιαστικής μουσικής μας, είναι ένα χρέος και ακόμα, ένα ορθόδοξο ιδανικό. Όχι με το εκκλησιαστικό -καθαρά θεολογικό νόημα ίσως, αλλά όπως άλλα ορθόδοξα ιδανικά σαν την ελευθερία, τη λεβεντιά, την αντρειωσύνη και την ντομπροσύνη (κατά το "έστω το ναι, ναί και το ου, ου").

Με αυτή την έννοια και κάτω από αυτές τις "συμφωνίες κυρίων", μπορούμε όλοι να συνυπάρχουμε και να βοηθούμε ακόμα και με αρνητική κριτική του ενός στα γραφόμενα του άλλου. Και βέβαια, ο Ματθαίος Βλάχος είναι ένα συμπαθέστατο και ενεργότατο μέλος, ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος σε όλες τις συζητήσεις από εμένα, αρκεί κι αυτός (ὀπως όλοι μας) να μην υπερβαίνει κάποια όρια, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έριδες και ανούσιες αντιδικίες.

Χαραλάμπης
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Και βέβαια, ο Ματθαίος Βλάχος είναι ένα συμπαθέστατο και ενεργότατο μέλος, ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος σε όλες τις συζητήσεις από εμένα, αρκεί κι αυτός (ὀπως όλοι μας) να μην υπερβαίνει κάποια όρια, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έριδες και ανούσιες αντιδικίες.

Χαραλάμπης

Απαγορεύονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί.....

Πάντως το ότι τα βρήκατε είναι πολύ ευχάριστο. Τα βρήκατε όχι με την έννοια ότι "συμφωνήσατε" αλλά ότι δεν υπάρχουν μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα.

Στ' αλήθεια μαλώνεις με τον άλλο πολύ πιο ευχάριστα όταν δεν υπάρχει "άχτι" μεταξύ σας.
 
Last edited:
Top