«Διεθνές Κέντρο Ήχου Χάλκης»

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ιστοσελίδα και προσπάθεια που πιστεύω θα ενδιαφέρει αρκετά μέλη του Ψαλτολογίου:

http://halkicentre.org

Μεταφέρω από εκεί:

Το πρόγραμμα «Διεθνές Κέντρο Ήχου Χάλκης» στοχεύει στη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας, εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής παραγωγής για τους πολιτισμούς της Ανατολικής Μεσογείου. Η ιδέα περικλείει τις μουσικές παραδόσεις της περιοχής συμπεριλαμβάνοντας και τους νέους τρόπους έκφρασης που αναδύονται από τη σύγχρονη τεχνολογία. Το Κέντρο Ήχου πρόκειται να στεγασθεί στο κτίριο της πάλαι ποτέ Δημοτικής Αστικής Σχολής της Ελληνο-ορθόδοξης κοινότητας της νήσου Χάλκης Πριγκηπονήσων στη θάλασσα του Μαρμαρά, Κωνσταντινούπολη.
Στις 30 Μαρτίου 2007, η Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο) Βόσπορος Πολιτιστική Συνεργία υπέβαλε το πρόγραμμα για χρηματοδότηση στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Για την υλοποίηση του η Ελληνική ΜΚΟ συνεργάζεται με τον τοπικό της εταίρο, την Τουρκική ΜΚΟ Heybeliada İlm-i Musiki Derneği (Εταιρία Χάλκης για την Επιστήμη της Μουσικής).
Τον Φεβρουάριο του 2009 ξεκίνησαν, τελικά, οι εργασίες της ανακαίνισης του κτιρίου μετά την εκταμίευση από την ΥΔΑΣ της πρώτης δόσης χρηματοδότησης του προγράμματος.
Περισσότερα στοιχεία για την ιστορία και τη δομή του έργου μπορείτε να βρείτε στη Συνοπτική Έκθεση
 
Top