Xειρόγραφο Κοινωνικόν «Εις μνημόσυνον» και «Αινείτε» ήχος Α' Αθανασίου Παναγιωτίδη

George

Ιεροψάλτης
Εις μνημόσυνον και Αινείτε ήχος Α Αθανασίου Παναγιωτίδη
Η αντιγραφή έγινε από τον Ιωάννη Μακρογιώργο Άρχων πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας Ημαθίας.

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να το ανεβάσω εδώ ή στα Κοινωνικά, αλλά επειδή το έχω χειρόγραφο το ανέβασα εδώ.
 

Attachments

  • Eis mnimosinon kai Ainhte A.zip
    2 MB · Views: 269

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας


Ευχαριστίες πολλές, αλλά το χφ είνα είτε αντίγραφο του Ι. Μακρογιώργου ( από τη Βέροια) που μιμείται τον γραφικό χαρακτήρα του Αντων. Τσαχαλίνα είτε χφ του ίδιου του Αντ. Τσαχαλίνα με απλή προσθήκη της υπογραφής του κ. Μακρογιώργου ( το πιθανότερο). Μάλλον είναι καταγραφή του Αντ. Τσαχαλίνα ή του Αθ. Πολίτη από ηχογράφηση πανήγυρης του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στο Βαρθλομιό Ηλείας ( δεκαετία 60, μάλλον 24-6-61), με την ανεπανάληπτη προτροπή του μακαρίτη σ' έναν από τους εκεί βοηθούς του:'' ίσο κράτα !΄΄πριν την καταληκτήρια φράση ''έσται δίκαιος''....


δ.
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Η καταγραφή του Κοινωνικού αυτού με το κράτημά του, καθώς και προσαρμογή του σε "Αινείτε", υπάρχει και από τον κ. Δεβρελή στη σειρά "Πηδάλιον", στον τόμο ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΟΥ (1998), στο παράρτημα. Από την αντιπαραβολή προκύπτει ότι πρόκειται για την καταγραφή του θέματος αυτού ορθογραφικώς απεκατεστημένη και σε κάποια σημεία διορθωμένη ώστε να αποδίδει πιστότερα την ηχογραφημένη εκτέλεση. Στον ίδιο τόμο μπορεί να βρει κανείς και άλλες καταγραφές εκτελέσεων του Παναγιωτίδη, όπως του Πολυελέου "Επί των ποταμών" του Χουρμουζίου και του στίχου "και ευλογημένος" του Μπερεκέτου.
 
Last edited:

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Εις μνημόσυνον και Αινείτε ήχος Α Αθανασίου Παναγιωτίδη
Η αντιγραφή έγινε από τον Ιωάννη Μακρογιώργο Άρχων πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας Ημαθίας.

Το ίδιο χειρόγραφο βρέθηκε τελικά κι από άλλη πηγή στο Ψ (η οποία μάλλον θα πρέπει να μεταφερθεί εδώ), μάλιστα σε πιο καθαρές εικόνες, οπότε ανεβάζω κι αυτό το νέο pdf κι έκαστος διαλέγει όποιο προτιμά.
 

Attachments

  • Κοινωνικόν - Εις μνημόσυνον, Αινείτε - ήχος α - Αθανασίου Παναγιωτίδη [clean].pdf
    250.7 KB · Views: 134
Top