O Ματθαίος Τσαμκιράνης στο Youtube

ΠΜΧ

...
Χαίρετε!

Μήπως ξέρει κανένας που βρίσκονται ο Κλωναρίδης και ο Τσαμκιράνης στην ηχογράφηση αυτή; Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ψάλλει δεξιά (τουλάχιστον στον 50ο) ο Τσαμκιράνης κι όχι ο Κλωναρίδης, ενώ στην μητρόπολη, αν δεν απατώμαι, δεξιός ήταν ο Κλωναρίδης. Επίσης, και σε κάποια πανηγύρια που είχαν ψάλλει, πάλι δεξιός ήταν ο Κλωναρίδης.
 

xristos.k

Κλωναρίδης-Τσαμκιράνης-Φωτόπουλος-Nίκου
Οταν εψαλλαν μαζι οι αειμνηστοι Κλωναριδης και Τσαμκιρανης στη Καβαλα,δεξια εψαλλε ο Τσαμκιρανης και αριστερα ο Κλωναριδης.Στις πανυγηρεις που καλλουνταν να ψαλλουν ποτε εψαλλε ο ενας ποτε ο αλλος δεξια.Δεξιος στην ηχογραφηση ειναι ο Ματθαιος.Οντως εψαλλε δεξια στη Μητροπολη ο Κλωναριδης,μαλλον η περιοδος που εψαλλαν 1 χρονο μαζι θα ηταν διαφορετικη χρονολογιλη περιοδο.
 
Καλησπέρα.
Μήπως ο Τσαμκιράνης εκτελεί το δοξαστικό των αγίων πατέρων του Πρίγγου; Νομίζω ότι το παρακάτω κείμενο (Πρίγγου) ταιριάζει πολύ περισσότερο στην εκτέλεσή του, αν εξαιρέσουμε τα "της μυστικής", "τα μυρίπνοα", όπου ίσως τα κάνει εκτός κειμένου. Εκτός κι αν είναι καμία διασκευή του Καραμάνη.

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που κάνετε να ανεβάζετε ηχογραφήσεις από τον Τσαμκιράνη, και ειδικά τώρα που προσθέτετε και κείμενο!

Ακριβως συναδελφε ο δασκαλος εψαλλε το εν λογω Δοξαστικο απο το Δοξασταριο του Πριγγου, τουλαχιστον απο οσο μπορω να ειμαι βεβαιος κρινοντας απο την τελευταια του ιεροψαλτικη περιοδο που υπηρετησε στον Ιερο Ναο Αγιας Ειρηνης Κηπουπολης Καβαλας, οπου εχρηματισα δομεστικος και λαμπαδαριος του
 

psaltaki

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΙΡΤΣΙΟΣ
Που μπορουμε να βρουμε αυτο ακριβως το κειμενο;

https://www.youtube.com/watch?v=QZMPV2xGfEU

Eιναι το δυναμις Φεραχνακ του Στανιτσα,αλλα η γραφη μοιαζει με την γραφη των βιβλιων του Καραμανη.Εαν καποιος την εχει σε αυτη την μορφη θα την ηθελα.
Ας την ανεβασει.
Ευχαριστω.
 

xristos.k

Κλωναρίδης-Τσαμκιράνης-Φωτόπουλος-Nίκου
ΑΡΓΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΠΛ.Δ ΕΠΤΑΦΩΝΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙΣΑΡΕΩΣ.

 
Last edited by a moderator:

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
ΑΡΓΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΠΛ.Δ ΕΠΤΑΦΩΝΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙΣΑΡΕΩΣ......

Περιέχει μόνον τα του δεξιού χορού. Ολόκληρη η δοξολογία, απ' όπου το απόσπασμα, ΕΔΩ.
 

Ευαγόρας1

Ευαγόρας
Άξιον εστίν ήχος πλ α' εναρμόνιος (Φρύγιος) - Μιχαήλ Χατζηαθανασίου

 
Last edited by a moderator:
Top