6ο Διήμερο Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στο Άργος

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
#1
Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, η Κ.Ε.Δ.Α-Μ, η ΠεριφερειακήΕνότηταΑργολίδας και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας «Ιάκωβος Ναυπλιώτης» συνδιοργάνωσαν στο Άργος το «6ο Διήμερο Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής» με τη συμμετοχή πέντε (5) χορωδιών και μουσικών σχημάτων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου του Α΄ Γυμνασίου Άργους.
Την πρώτη ημέρα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 εμφανίστηκαν οι βυζαντινές χορωδίες: 1) Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΦΩΝΕΣ ΑΣΜΑΤΩΝ» με χοράρχη τον κ.Ευάγγελο Σφακιανάκη και 2) Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Καραγιάννη, όπου παρουσίασαν πρόγραμμα με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους. Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας τιμήθηκε ο κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ, πρώην Άρχων Β΄ Δομέστικος της Μ.τ.Χ.Ε., πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω Αθηνών και Χοράρχης της χορωδίας του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας παρουσίασε ο κ.Νώντας Σκοπετέας, νομικός.

Την δεύτερη ημέρα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 εμφανίστηκαν οι χορωδίες: 1) Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ - παραρτήματος Άργους, με χοράρχη τον κ.Ιωαν. Χαβιαρλή, 2) Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ναυπλίου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» με χοράρχη τον κ.Κων.Ρούτουλα και 3) η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ, με χοράρχη τον κ.Χρήστο Ζέρβα, όπου παρουσίασαν πρόγραμμα με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την δεύτερη ημέρα τιμήθηκε και ο κ.ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Μουσικοδιδάσκαλος, Συγγραφέας, Πρόεδρος και Χοράρχης του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας. Το πρόγραμμα παρουσίασε η Θεολόγος κ. Δήμητρα Μποζιονέλου-Χουντάλα.

Το ΔΙΗΜΕΡΟ τίμησαν με την παρουσία τους: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. Καλλίνικος, ο βουλευτής Αργολίδας κ.Ιωαν.Ανδριανός, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημ. Καμπόσος, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Φαν.Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Νικ. Γκαβούνος, ο αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δ.Κρίγκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σωτ. Κωτσοβός και Δημ. Πλατής, ο Πρόεδρος Ιεροψαλτών Ν.Λακωνίας κ.Θεοδ.Τσαγκαρούλης, ο πρόεδρος Συλλόγου Ιεροψαλτών Καλαβρύτων κ.Βασ.Καλογερόπουλος, ο κ.Δημ.Χούπας, ο κ.Βασ. Καρράς, ιεροψάλτες από Τρίπολη, Κόρινθο, Καλάβρυτα, Σπάρτη, Αθήνα και Αίγιο, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών από Άργος, Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή του Ν.Αργολίδας.
 

Attachments

Last edited:

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
#4
Tι ωραια πράγματα είναι αυτά φίλτατε Γιώργο.Σε καιρούς χαλεπούς εσείς κάνετε τέτοια συνέδρια που προάγουν την τέχνη μας.Θερμά συγχαρητήρια και σε άλλα εύχομαι.Πάντα γειά
 

spyridon

Ἀρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης
#5
Θερμότατα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! Πάντα τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες για την προαγωγή και καλλιέργεια της ψαλτικής τέχνης. Ένα μεγάλο μπράβο στους πρωτεργάτες!
 
Top