28/11/2010

Καταβασίες: Σύντομες Πέτρου Π.
Αίνοι: Αναστάσιμα & Δόξα από Αναστασιματάριο Ιωάννου Πρ.
Δοξολογία: Καββάδα σύντομη, ήχος Β
Δύναμις: Ζαφειρίου Παπαχρήστου, ήχος Δευτερόπρωτος
Χερουβικό: Αργοσύντομο Στανίτσα, ήχος Β
Λειτουργικα - Άξιον Εστί: Στανίτσα, ήχος Δευτερόπρωτος
Κοινωνικό: Αινείτε, ήχος Β υπό Νικολάου Γιάννου
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Χθες είχα την ευλογία και τη χαρά να με επισκεφθούν στον ναό που ψάλλω τα εκλεκτά μέλη του φόρουμ κ.κ. Κων. Βαγενάς και Ανδρέας Παντελίδης. Εψάλλαμε τα πάντα από την Ιερά Υμνωδία του Ιωάννη Σακελλαρίδη με εξαίρεση την δοξολογία (β΄ ήχου Καββάδα) και 1-2 ύμνους της Θ. Λειτουργίας. Εννοείται ότι α) συγκινήθηκα πολύ διότι θυμήθηκα τα εφηβικά και φοιτητικά μου χρόνια και β) ότι το εκκλησίασμα ενθουσιάστηκε.
Για την μουσική παιδεία και το ήθος των εν λόγω μελών ό,τι και να γράψω είναι λίγο!


Ο αγαπητός Κωνσταντίνος έκανε μια ηχογράφηση αλλά ατυχώς το μηχάνημα είχε πρόβλημα μπαταρίας (να πω την αλήθεια καλύτερα διότι ο γράφων ήταν φωνητικά μάλλον ντεφορμέ λόγω α) της προηγηθείσης πανηγύρεως του παρεκκλησίου Αγ. Αικατερίνης του ναού μας και β) μιας ιώσεως που με ταλανίζει εδώ και λίγες μέρες). Επιφυλασσόμεθα όμως για το μέλλον! :wink:
 

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Κι εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό Παναγιώτη για τη φιλοξενία και την εγκαρδιότητα με την οποία μας δέχτηκε.

Μπορώ να πω ότι το ευχαριστηθήκαμε πολύ, κάναμε τις τριφωνίες μας :D στη Λειτουργία - στον Όρθρο είπαμε κανονικά δεύτερο ήχο αλλά στη Λειτουργία, μετά από τρίφωνα "Ταις πρεσβείαις" και "Σώσον ημάς", λέω του Παναγιώτη "το Ότε κατήλθες" τρίφωνο;", "Εννοείται!" μου λέει:D. Είπαμε το "λαϊκόν" Χερουβικό, ήτοι του πλ. δ΄ με τη σύντομη εισαγωγή, Άξιον εστί του δ΄ και, μετά το "Αινείτε" του αριστερού, είπαμε κι ένα "Πού πορευθώ" στην Κοινωνία, για το καλό. Ε, μια φορά στο τόσο που τυχαίνει να μαζευτούν τρεις άνθρωποι να μην πηγαίνει χαμένη!

Όσο για ηχογραφήσεις, την επόμενη φορά!
 

Πηγάδης

Μέλος
Καλησπέρα φίλε.
Απαράδεκτο αυτό που αναφέρεις στο σχόλιο σου. Δείξε μου απόφαση Οικομενικής συνόδου που να προτάσσει ως μουσική που να ανατάσσει τον νου του πιστού στον ναό την τρίφωνη-ευρωπαϊκή μουσική.
Παρακαλώ λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει φίλε.
 

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Καλησπέρα φίλε.
Απαράδεκτο αυτό που αναφέρεις στο σχόλιο σου. Δείξε μου απόφαση Οικομενικής συνόδου που να προτάσσει ως μουσική που να ανατάσσει τον νου του πιστού στον ναό την τρίφωνη-ευρωπαϊκή μουσική.
Παρακαλώ λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει φίλε.

Καλά, δεν πειράζει.
Αν ήταν να φτερωνόταν ο νους μας κατά παραγγελία της όποιας συνοδικής απόφασης (που υπάρχουν φυσικά κι αυτές),... [η απόδοση δική σας].

Είμαι αρκούντως σοβαρός.
Αλλά ας μην το συνεχίσουμε.
 
Last edited:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Καλησπέρα φίλε.
.....
Ως νέος στο φόρουμ είναι λογικό να μην έχετε παρακολουθήσει σχετικές συζητήσεις. Τα θέματα αυτά έχουν κατά καιρούς συζητηθεί με περισσότερη ή λιγότερη ένταση και καταλήξαμε σχεδόν άτυπα, αλλά πολύ ώριμα κατά τη γνώμη μου, σε μια στάση σεβασμού προς τις ποικίλες μουσικές παραδόσεις ή (με άλλη διατύπωση) σε διακριτική αποδοχή κι εκείνων των μουσικών τάσεων που δεν είναι επικρατούσες ή δεν θεωρούνται από πολλούς παραδοσιακές.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Μπορώ να πω ότι το ευχαριστηθήκαμε πολύ, κάναμε τις τριφωνίες μας [....... ] Ε, μια φορά στο τόσο που τυχαίνει να μαζευτούν τρεις άνθρωποι να μην πηγαίνει χαμένη!
Φαντάσου, αν είχα αποδεχτεί την πρόσκλησή σου να έλθω, θα γινόταν τετραφωνία...:eek:
 
Λίγο αργοπορημένα, ένεκα τεχνικών δυσκολιών, ευχαριστώ τον κ.Παναγιώτη Σόμαλη για τη φιλοξενία του την περασμένη Κυριακή. Νιώσαμε πραγματικά σαν στο σπίτι μας!:D Κι αφού πια μάθαμε τον δρόμο ας ελπίσουμε πως θα καταφέρνουμε να τον επισκεπτόμαστε πιο συχνά!

Δεν σχολιάζω τα εκτός θεματολογίας μηνύματα....

Ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω...

(Συγχωρέστε μου το μονοτονικό...)
 
Top