25. Ἀκολουθία Ὁσίας Εὐπραξίας

G

GIORGOS SK

Guest
Αν κάποιος έχει την ακολουθία της Αγίας, θα τον ευχαριστούσα θερμά.
 

karastamatis ioannis

Ιωάννης Καρασταμάτης
Αν κάποιος έχει την ακολουθία της Αγίας, θα τον ευχαριστούσα θερμά.

Στο ιστορικο νησι της Υδρας οπου και η ιδιαιτερη πατριδα μου, βρισκεται η παλαιφατος και γεραρα μονη της Αγιας Ευπραξιας. Επικοινωνηστε και θα σας δοθει η ακολουθια η οποια ειναι υπεροχη!
 

chriskont

Παλαιό Μέλος
ο βιος και η ακολουθία της αγίας Ευπραξίας από τη Γεννάδιο βιβλιοθήκη
 

Attachments

  • efpraxia.pdf
    2.5 MB · Views: 308

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Η Παράκληση της Αγίας ( Ποίημα Εὐπραξίας μοναχής): http://voutsinasilias.blogspot.gr/2012/07/25_22.html

Η Παράκλησις έχει μετρικά και συντακτικά και γραμματικά λάθη. :mad:Για να γίνω πιο συγκεκριμένος δίνω ένα παράδειγμα "Δώρησαι ἡμας, Εὐπραξία τοὺς τιμῶντάς σε, ἐπὶ τῇ παρουσίᾳ τῇ φοβερᾷ, τοῦ Ἰησοῦ μου, λυτρωθῆναι τῆς κολάσεως." το ρήμα δωρούμαι συντάσσεται με δοτική! :mad::mad: "
"Ἀσκήσασα γενναίως, δέχεσαι δικαίως," (πόσο γενναία είναι η Οσία να ακούει τέτοιες ανοησίες!)
"Δεήσου τῷ Κυρίῳ" (και μη χειρότερα!)
και είναι και "κλεψίτυπος" δηλ. ερρανισθείσα από άλλες παρακλήσεις.
Εκατό φορές έχω γράψει τα ίδια, αλλά οι "ευσεβείς" απτόητοι στην κακοποίηση της υμνογραφίας και τη διάδοσή της κακοποίησης! :mad:
 

Ευθύμιος

Παλαιό Μέλος
Συγνώμη κ. Παναγιώτη με όλο το θάρρος αλλά έχω να κάνω μια παρατήρηση και σας παρακαλώ να τη δεχτείτε ως καλοπροαίρετη

Εχω παρατηρήσει πως όταν κάποιος ανεβάζει μια ακολουθία που δεν είναι ενταξει (μετρικώς, έχει ορθογραφικά λάθη κτλ) ή για άλλα θέματα που θεωρείτε λαθεμένα ή υπερβολικά (π.χ. όταν κάποιος ζητά ακολουθίες όπως έκανα εγω παλιότερα) αμέσως "εκρύγνειστε υπέρμετρα" (κατα τη γνώμη μου πάντα) και έτσι αποθαρρυνεται κάποιος να βάζει έναν σύνδεσμο με κάποια ακολουθία ή να ανεβαζει την ιδια την ακολουθία ή να τις ζητά. Δεν ξέρω πόσοι απο εδώ αλλά εγώ σίγουρα δεν είμαι γνώστης της ψαλτικής και δεν μπορώ να ξέρω πολλά. Ότι ακολουθίες έχω βάλει, εγω προσωπικά τουλάχιστον,είναι για να βοηθήσουν κάποιον που πιθανόν να τις χρειάζεται. Τωρα, αν έχουν λάθη και δεν το ξέρω, θα μπορούσατε να το πείτε με ηρεμο τρόπο και όχι να βαζετε συχνά εκείνα τα εικονιδιάκια του θυμού.Εμένα προσωπικά με φοβιζουν και με αποθαρρύνουν.Μπορεί να μην απευθύνονται σε αυτόν που ανεβάζει τις λάθος ακολουθίες αλλά έτσι παίρνει η μπάλα και τον ίδιο έστω και παράπλευρα (π.χ. όταν λέτε "Εκατό φορές έχω γράψει τα ίδια, αλλά οι "ευσεβείς" απτόητοι στην κακοποίηση της υμνογραφίας και τη διάδοσή της κακοποίησης! ". Αν πάλι δεν απευθύνεστε στον συντάκτη του post παρακαλώ να το διευκρινήσετε.

Αυτά με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας
Ευχαριστώ
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Δεν μετανιώνω για όσα έγραψα και σίγουρα θα τα ξαναγράψω, εάν παραστεί ανάγκη. Και, δυστυχώς, δεν βλέπω και κανέναν να αποθαρρύνεται! :rolleyes:

Όποιος δεν καταλαβαίνει από γραμματική, συντακτικό κλπ να μην γράφει ακολουθίες, ούτε και να τις ανεβάζει και να τις διαδίδει. Τουλάχιστον ας ρωτήσει κάποιον με περισσότερες γνώσεις πρώτα. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Οι άγιοι δεν τιμώνται με ακολουθίες γεμάτες από σολοικισμούς και αγραμματοσύνη.
Ευχαριστώ.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Η Ακολουθία της Αγίας ( Ποίημα Ἡγουμένης Εὐπραξίας Δοκοῦ, Ἱ. Μ. Ἁγ. Εὐπραξίας Δοκοῦ Ὕδρας, 1874. ) http://voutsinasilias.blogspot.gr/2012/07/25.html

Στο τέλος της ως άνω ακολουθίας αναγράφεται: "Σημείωσις του διαχειριστού του ιστολογίου: Η φυλλάδα έχει και δεύτερο κανόνα προς την Οσία, ο οποίος όμως καταλιμπάνεται καθώς σύμφωνα με την τάξη, δεν γίνεται να ψάλλονται πέρα των τριών κανόνων. Βέβαια η φυλλάδα παραλείπει τον κανόνα της Θεοτόκου, το οποίο όμως και αυτό είναι αδόκιμο.".

Στην περίπτωση της εορτής της Αγ. Άννης (κε΄ Ιουλίου) ΔΕΝ ψάλλονται θεοτοκία και κανών της Θεοτόκου. Ακόμη και το Κοντάκιον είναι "Προγὀνων Χριστού....". Συνεπώς στον όρθρο, κανόνες της Αγ. Άννης και της Αγ. Ευπραξίας.

Ευχαριστώ.
 
Καλησπέρα σας. Έχω την Ακολουθία της Οσίας της γερόντισας Ευπραξίας. Κάπου διάβασα ότι έχει εκπονήσει ακολουθία της Οσίας και ο Γέρων Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης. Γνωρίζει κάποιος, εάν αληθεύει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
 
Στο επισυναπτόμενο και στην σελίδα 20 φαίνεται ότι πράγματι υπάρχει η ακολουθία που ρωτάτε.
 

Attachments

  • ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΜΜ.pdf
    12.5 MB · Views: 127
Top