25 Οκτωβρίου 2012, παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Δημητρίου, στο ναό του πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης.

#1
Στις 25 Οκτωβρίου 2012, παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Δημητρίου, έψαλε στο ναό του πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης 20μελής χορωδία με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριο Χριστοδούλου.
Ιερούργησε ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, παρουσία πολλών ιερέων, αλλά και Αγιορειτών πατέρων, και υπό τη σκέπη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, με την εικόνα του Άξιον Εστί που βρισκόταν στο Ναό.
Η καταπληκτική απόδοση των ύμνων συνετέλεσε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα μετά το πέρας της λειτουργίας η χορωδία και κυρίως ο χοράρχης να λάβουν εγκωμιαστικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους, για την πολύ όμορφη παρουσία τους, θυμίζοντας παλαιότερες μεγάλες εποχές.
Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια στον κ. Χριστοδούλου για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να επιτευχθεί αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα και να υμνηθεί επάξια ο Άγιος Θεός, αλλά και η Παναγία Μητέρα του, όπως και ο εορτάζων Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος, ο προστάτης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.
 
#5
Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της 25ης Οκτωβρίου 2012, με τον κ. Δημήτριο Χριστοδούλου (πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Πυλαίας) χοράρχη.
 

Attachments

Last edited by a moderator:
Top