25. Μουσικὰ Ἁγίων Ἀποστόλων Βαρθολομαίου καὶ Τίτου

ΝΙΚΟΣ Π.

Παλαιό Μέλος
Δοξαστικό Αίνων Αγίου Τίτου και Βαρθολομαίου ''Η Σοφία του Θεου...''(ήχος πλ'α).Αν το έχει κανένας ας το ανεβάσει......ευχαριστώ!

Είναι παρόμοιο με το δοξαστικό της λιτής του εσπερινού της 29ης Ιουνίου (Πέτρου και Παύλου), το οποίο και ανεβάζω. Διαφέρει μόνο το τέλος.

Attachments

• Η σοφία του Θεού.jpg
    374.8 KB · Views: 69
Last edited:
Το τυπικόν της μ.τ.χ.εκλ. έχει ως απολυτίκια κάποια που αρχίζουν ως "εξ εωας ως όρθρος..." Για τον μεν Βαρθολομαίο και " προσκλήθεις ουρανόθεν..." Για τον δε Τίτο.μπορει κάποιος να μου εξηγήσει που τα βρήκανε γιατί έχω γυρεψει σχετικά βιβλία και φυλλάδες πανηγυρικές και μη και κάτι τέτοια απολυτίκια δεν υπάρχουν.

Το τυπικόν της μ.τ.χ.εκλ. έχει ως απολυτίκια κάποια που αρχίζουν ως "εξ εωας ως όρθρος..." Για τον μεν Βαρθολομαίο και " προσκλήθεις ουρανόθεν..." Για τον δε Τίτο.μπορει κάποιος να μου εξηγήσει που τα βρήκανε γιατί έχω γυρεψει σχετικά βιβλία και φυλλάδες πανηγυρικές και μη και κάτι τέτοια απολυτίκια δεν υπάρχουν.
Κατ᾿ ἀρχάς τό τυπικό πού ἀναφέρεις εἶναι ἔνα ἰδιωτικό τυπικό.
Αὐτά τά ἀπολυτίκια εἶναι Γερασίμου, βρίσκονται στό "ΕΝΙΑΥΣΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ" καί στό Μηναῖο Ἀ. Δ..
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον λόγον.
Προσκληθεὶς οὐρανόθεν πρὸς γνῶσιν ἔνθεον, τὴν ἐν σαρκὶ τοῦ Δεσπότου ἐπιδημίαν ἐν γῇ, αὐτοψεὶ ἑωρακὼς φωτὸς πεπλήρωσαι· ὅθεν τοῦ Παύλου κοινωνός, θεηγόρος γεγονώς, τὴν Κρήτην πᾶσαν πυρσεύεις, τῆς εὐσεβείας τῇ αἴγλῃ, Τίτε Ἀπόστολε μακάριε.
Ὅμοιον.
Ἐξ Ἑῴας ὡς ὄρθρος ὤφθη πολύφωτος, ποντοπορήσασα ξένως Βαρθολομαῖε σοφέ, πρὸς τὴν Δύσιν ἡ σορὸς ἡ τῶν λειψάνων σου· τοῦ γὰρ Ἡλίου τῆς ζωῆς, δᾳδουχεῖ τὰς δωρεάς, καὶ σκότος παντοίων νόσων, ὁλοσχερῶς διαλύει, τῶν προσιόντων ταύτῃ πάντοτε.

Back