24. Ἀκολουθία Ὁσίας Ἐλισάβετ τῆς Θαυματουργοῦ

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Aκολουθία της Οσίας Ελισάβετ συνεγράφη υπό του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου και εξεδόθη από την Ι. Μονή Αγκαράθου Κρήτης (σε τόμο που περιλαμβάνει ακολουθίες και άλλων αγίων).
 
Συν Θεώ και με τη βοήθεια του συντονιστή μας πατρός Μαξίμου -τον υπερευχαριστώ και την ευχή του να έχουμε- ο οποίος μου σύνεστησε υμνογράφο για να μας βοηθήσει συνεγράφη η ακολουθία της Οσίας Μητρός ημών Ελισάβετ της μονοχίτωνος και θαυματουργού (24 Απριλίου) από τον άρχοντα μέγα υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας δρα Χαράλαμπο Μπούσια, δι' εξόδων της οικογένειάς μου. Στο χωριό μας Άγιος Αμβρόσιος Λεμεσού Κυπρος, υπάρχει Ναός στο όνομα της οσίας, καθολικόν παλαιοτέρας μονής που καταστράφηκε.

Απολυτίκιον. Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον Λόγον.

Μητρικών εκ λαγόνων Χριστόν ηγάπησας, ώσπερ βλαστός Ελισάβετ, δικαιοσύνης τερπνός, και τοις ίχνεσιν αυτού ακολουθήσασα, των αιωνίων αγαθών, γεωργείς τας απαρχάς, αμέμπτω σου πολιτεία, θαυματουργούσα, θεόφρον, προς σωτηρίαν των ψυχών ημών.

Έτερον. Ήχος πλ. δ΄.

Εν σοι Μήτερ, ακριβώς διεσώθη το κατ' εικόνα· λαβούσα γαρ τον Σταυρόν, ηκολούθησας τω Χριστώ, καί πράττουσα εδίδασκες, υπεροράν μεν σαρκός, παρέρχεται γάρ, επιμελείσθαι δε ψυχής, πράγματος αθανάτου. διό και μετά Αγγέλων συναγάλλεται, οσία Ελισάβετ, τό πνεύμα σου.

Κοντάκιον. Ήχος πλ. δ΄. Ως απαρχάς.

Ως παρθενίας τέμενος, και αρετών θησαύρισμα, την των θαυμάτων βλυστάνεις χρηστότητα, ώσπερ πηγή ακένωτος, και ψυχών και σωμάτων, Ελισάβετ καθαίρεις τα αρρωστήματα, των ευλαβώς ψαλλόντων τω Κτίσαντι. Αλληλούϊα.

Μεγαλυνάριον.

Ως επαγγελίας δώρον σεμνόν, των επηγγελμένων, κατηξίωσαι αγαθών, βίω καταλλήλω, Οσία Ελισάβετ, ων και ημάς λιταίς σου, Μήτερ αξίωσον.

σημ.συντ. Aκολουθία της Οσίας Ελισάβετ συμπληρωθείσα κατά τα ελλείποντα εκ του Μηναίου συνεγράφη παλαιότερα και υπό Πορφυρίου Μοναχού Σιμωνοπετρίτου.
 

Attachments

  • 04_24_osia_elisabet_8aymatoyrgos_[xaralamphs].doc
    153 KB · Views: 338
  • 04_24_osia_elisabet_8aymatoyrgos_[xaralamphs].pdf
    152.2 KB · Views: 377
Last edited by a moderator:

chriskont

Παλαιό Μέλος
Ανεβάζω και την παράκληση της Αγίας, ποίημα πατρός Νικοδήμου Αεράκη.
 

Attachments

  • elisavet paraklisis.pdf
    4.3 MB · Views: 277
Ανεβάζω και την παράκληση της Αγίας, ποίημα πατρός Νικοδήμου Αεράκη.

Αγαπητε κ. Κονταξή, θα μπορουσε με κάποιο τρόπο η παράκληση να είναι σε word? γίνεται αυτό?
 

chriskont

Παλαιό Μέλος
η παράκλησις θέλει αναγνώριση κειμένου και μετά θέλει διόρθωση. Δεν γνωρίζω αν προλάβω γιατί έχω και την εργασία μου.Γι αυτό σας είπα οτι θέλει χρόνο για ο τιδήποτε ζητηθεί.. Πάντως ενημέρωσα τον κ Λάμπρου μήπως και προλάβει να μελοποιήσει την ακολουθία. Σας έστειλα και email.
 
Last edited:
Μετά από τη βοήθεια του κ. Χρήστου Κονταξή, ο οποίος μετέτρεψε το παρακλητικό κανόνα σε πολυτονικό σε μορφή word, την ανεβάζω εδώ πλήρως συμπληρωμένη!!! προς χρήση όλων των ενδιαφερομένων!!
Με αγάπη Χριστού
Ανδρέας Χ''Στυλλής
 

Attachments

  • ΕΛIΣΑΒΕΤ+..[3].doc
    5.9 MB · Views: 175
Ανεβάζω συμπληρωματική ακολουθία της Αγίας ποιήμα Γέροντος Νικοδήμου Αεράκη. Το σχετικό μήνυμα που μου έστειλε (Αγαπητό μου τέκνον Ανδρέα,η ακολουθία της οσίας Ελισάβετ γράφτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Μπορείτε ελεύθερα να την αναρτήσεται στο forum που θέλετε. Αρχ. Νικόδημος Αεράκης)
 

Attachments

  • ΑΓ.ΕΛΙΣΑΒ..[1].pdf
    2.2 MB · Views: 157
Ανεβάζω άρτι αφιχθέντα Παρακλητικό Κανόνα της Οσίας, ποίημα του Δρος Χαραλάμπους Μ. Μπούσια, Άρχοντος Μεγάλου Ὑμνογράφου τῆς τῶν Ἀλεξανδρέων Ἐκκλησίας, αφιερωμένο προς την εμή αναξιότητα και προς στην σύζυγό μου με ωραίο Δίστιχον στο τέλος. Θερμά τον ευχαριστούμε και τον μοιραζόμαστε μαζί σας
Με αγάπη Χριστού
Ανδρέας Χ''Στυλλής
 

Attachments

  • ΕΛIΣΑΒΕΤ ΠΑΡΑΚΛΙΤΙΚΟΣ 2.doc
    5.9 MB · Views: 128
  • 04_24_osia_elisabet_8aymatoyrgos_(paraklhsis)_[xaralamphs].doc
    91.5 KB · Views: 80
  • 04_24_osia_elisabet_8aymatoyrgos__paraklhsis__[xaralamphs].pdf
    147.5 KB · Views: 93
Last edited by a moderator:

theok78

Μέλος
Κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου αναρτώ την πανηγυρική ακολουθία των Αγίων, που περιέχεται σε τόμο με άλλες 32 ακολουθίες με τίτλο Ασματικαί Ακολουθίαι, έκδοσις της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, Ηρακλείου Κρήτης.
 

Attachments

  • Ακολουθία Αγίας Ελισάβετ (24 Απριλίου).pdf
    5.5 MB · Views: 181
Top