2ος Διεθνής Διαγωνισμός Μελοποιΐας, 2013

manowar1908

Νέο μέλος
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/02/2_28.html#more βρήκα και αυτή την δημοσίευση ψάχνοντας στο ίντερνετ...

είναι σπάνια ευκαιρία ένας τέτοιος διαγωνισμός φίλοι! η επιτροπή θέλω να πιστεύω πως θα κρατήσει την αντικειμενικότητα σε ένα επίπεδο υψηλό για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις! Οι προκατειλημμένες ερωτήσεις περιττές.. όποιος "γουστάρει"
πραγματικά, ας στρωθεί να βγάλει οτι πιο ωραίο.και αν κάτι αξίζει νομίζω αναγνωρίζεται αργά ή γρήγορα(πέρα απο κριτικές επιτροπές,κλπ. ). τώρα για τους όρους, νομίζω λένε τα αυτονόητα περί τρόπου γραφής.

κ κάτι τελευταίο,(προσωπική άποψη),έχουμε ανάγκη από τις κλασσικές γραμμές των παλαιών δασκάλων!μακάρι να υπάρξουν ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα κομμάτια τέτοια παραδείγματα.

καλή επιτυχία σε όλους μας
 

sholeionpsaltikis

Παλαιό Μέλος
Αγαπητοί φιλόμουσοι,

η διορία αποστολής των μουσικών συνθέσεων πλησιάζει!
Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να αποστείλετε τις δοξολογίες σας, την περίοδο 18-29 Μαρτίου 2013. Αναμένουμε τη συμμετοχή σας.

Καλή επιτυχία!
 

sholeionpsaltikis

Παλαιό Μέλος
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 έληξε και η παράταση που είχε δοθεί στις ημερομηνίες αποστολής των μουσικών συνθέσεων των συμμετεχόντων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μελοποιίας του Σχολείου Ψαλτικής.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχουμε εξήντα συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περνάμε, πλέον, στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού όπου η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βαθμολογήσει τις Δοξολογίες, ώστε να έχουμε και τα τελικά αποτελέσματα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!
 

sholeionpsaltikis

Παλαιό Μέλος
Προς ενημέρωση πολλών φίλων αλλά και συμμετεχόντων στο Διαγωνισμο που μας ρωτούν, διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη ενημέρωση στους νικητές του διαγωνισμού. Η απονομή των τριών πρώτων βραβείων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μελοποιίας θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε γραφεί και στην προκήρυξη του Διαγωνισμού, στην εκδήλωση λήξεως των μαθημάτων του Σχολείου Ψαλτικής, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και ώρα 7.30μμ, όπου και θα ψαλεί επιλογή στίχων της νικητήριας σύνθεσης από το βυζαντινό χορό «εν ψαλτηρίω».
Στη συνέχεια, θα αναρτηθούν αναλυτικά, στην επίσημη ιστοσελίδα του Σχολείου Ψαλτικής, οι βαθμοί της πρώτης δεκάδος ενώ, την επόμενη ημέρα, θα αναρτηθούν και οι συνθέσεις.
Καλή επιτυχία!!!
 
Last edited:

sholeionpsaltikis

Παλαιό Μέλος
Αγαπητοί φίλοι !
Σας υπενθυμίζουμε τη σημερινή εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στις 7.30.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες της Ψαλτικής Τέχνης και θα ευλογήσουν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες: http://www.sholeionpsaltikis.gr/ind...13-2012-2013-&catid=51:news&Itemid=95&lang=el
 
Συγχαρητήρια στον κ. Βαγενά Κωνσταντίνο για την τρίτη θέση!
Αν και διαφωνούμε στα μουσικά, ως άνθρωποι χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των συναδέλφων μας και ευχόμαστε και εις άλλα με υγεία!
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Συγχαρητήρια στον κ. Βαγενά Κωνσταντίνο για την τρίτη θέση!
Αν και διαφωνούμε στα μουσικά, ως άνθρωποι χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των συναδέλφων μας και ευχόμαστε και εις άλλα με υγεία!

Αλλά και στον Κωνσταντίνο Λάμπρου, που μας έχει δώσει τεράστιο όγκο δουλειάς αφιλοκερδώς, συγχαρητήρια για την τρίτη θέση απο κοινού με τον Κώστα Βαγενά!

Οι δυο αυτοί φίλοι, αξιολογότατα μέλη του φόρουμ, ως συνθέτες τιμούν το φόρουμ και το βγάζουν και ασπροπρόσωπο προς τα έξω. (Μαζί και με άλλους βέβαια, που δεν βραβεύτηκαν ή δεν συμμετείχαν).

Συγχαρητήρια παιδιά, και εις άλλα με υγεία, και είθε "επικουρία του δόντος Χριστού" να αυξήσετε το τάλαντο προς δόξαν Του!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
http://www.sholeionpsaltikis.gr/ind...:17-06-2013-2-&catid=74:2-&Itemid=135&lang=el

Την πρώτη θέση και με βαθμολογία 8,83 στα 10 έλαβε ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου από την Κύπρο, κ. Μάριος Αντωνίου.

Τη δεύτερη θέση και με βαθμολογία 8,67 στα 10 έλαβε ο κ. Παναγιώτης Σταυρόπουλος από την Καλλιθέα (Αθήνα).

Την τρίτη θέση και με βαθμολογία 8,33 στα 10, μοιράζονται οι κκ. Λάμπρου Κωνσταντίνος από τη Λευκωσία της Κύπρου και Βαγενάς Κωνσταντίνος από την Πεύκη (Αθήνα).


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Αύριο το βράδυ, θα αναρτηθούν οι δέκα διακριθείσες δοξολογίες με τους αναλυτικούς τους βαθμούς ανά κριτή καθώς και τα μουσικά κείμενά τους.
 
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες , πολλοί εκ των οποίων , δικοί μας , του ψαλτολογίου.
 

Κατ᾿ ἀρχὴν συγχαρητήρια στοὺς νικητὲς, σὲ ὅλους τοὺς συμμετασχόντες, στοὺς χορηγούς (χωρὶς χρηματικὸ ἔπαθλο ἀμφιβάλλω ἂν θὰ ὑπῆρχαν πάνω ἀπὸ καμιὰ δεκαριὰ συμμετοχές), στοὺς διοργανωτὲς φυσικά, στοὺς βαθμολογητές (ποὺ ἀφιλοκερδῶς δέχθηκαν νὰ κάνουν τὴν "χαμαλοδουλειά"), καὶ σὲ ὅλους ὅσοι ἐνεπλάκησαν ἄμεσα ἢ ἔμμεσα.
Λοιπόν, τώρα, ἐπιτρέπεται ἡ βαθμολόγηση... τῶν βαθμολογητῶν;;
Ἐν πρώτοις, ἀξίζουν ἰδιαίτερα συγχαρητήρια στὸν κ. Ἀρβανίτη. Καὶ ἐξηγοῦμαι: Ἡ βαθμολόγησή του (τουλάχιστον στὶς 10 πρῶτες δοξολογίες ποὺ γνωρίζουμε) ἀκολουθεῖ πιστὰ τὴν τελικὴ κατάταξη (μὲ μιὰ μόνον μικρὴ ἀπόκλιση στοῦ κ. Σταυρόπουλου). Εἶναι ἀξιοσημείωτο. Ὁ ἑπόμενος ποὺ κάπως ἀκολουθεῖ τὴν τελικὴ κατάταξη (μὲ σαφῶς μεγαλύτερη ἀπόκλιση) εἶναι ὁ κ. Βαζᾶς.
Ἀπὸ πλευρᾶς αὐστηρότητας, παρατηροῦμε ὅτι ὁ σεβαστὸς π. Σπυρίδων εἶναι μὲ διαφορὰ ὁ πιὸ χαλαρὸς καὶ τὸν ἀκολουθεῖ ὁ κ. Χατζηχρόνογλου. Ξεχωρίζει ὡς πρὸς τὴν αὐστηρότητα ὁ κ. Βαζᾶς καὶ τὸν ἀκολουθεῖ (ἐξ ἀποστάσεως) ὁ κ. Παϊκόπουλος.
Θὰ μᾶς ἦταν ἰδιαίτερα ἐνδιαφέρον καὶ διδακτικὸ ἐὰν οἱ βαθμολογητὲς μᾶς ἀνέλυαν τὴν μέθοδο ποὺ ἀκολούθησαν, καθὼς καὶ ἂν ἔκαναν κάποιο ἰδιαίτερο σχόλιο γιὰ τυχὸν ἀξιοσημείωτες ἀποκλίσεις των ἀπὸ τὴν συνολικὴ κατάταξη ἢ ἐντὸς τῆς δικῆς των κατατάξεως.
Εὐχαριστῶ.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Έχω επισυνάψει ένα αρχείο excel (2007) με τις βαθμολογίες ανά υποψήφιο / βαθμολογητή, όπως φαίνεται στην εικόνα, για να μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τα φίλτρα και τα στατιστικά που θέλετε.
bneZQf6.png

ΣΗΜ: Οι βαθμολογητές κατά (αύξουσα) αυστηρότητα είναι οι εξής:

8T4gmHy.png
 

Attachments

  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β΄ ΔΙΑΓ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΨΑΛΤΙΚΗΣ.rar
    5.7 KB · Views: 16
Δεν είναι μέτρο αυτηρότητας ή χαλαρότητας η βαθμολόγηση της πρώτης δεκάδας .
Πρέπει να έχεις αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο για να εξάγεις συμπεράσματα.
Επίσης δεν βλέπω κάποια χρησιμότητα σε αυτό (πέραν του κουτσομπολιού).
Το μόνο που θα είχε ενδιαφέρον κατ εμέ , θα ήταν η δημοσιοποίηση των κειμένων , επειδή σίγουρα εκτός τα αντικειμενικά κριτήρια βαθμολόγησης , τα γούστα είναι υποκειμενικά.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Δεν είναι μέτρο αυτηρότητας ή χαλαρότητας η βαθμολόγηση της πρώτης δεκάδας .
Σύμφωνοι, αλλά ούτε η όποια "αυστηρότητα" ή "χαλαρότητα" έχει αξιολογική διάσταση. Δεν καταλαβαίνω πού έγκειται το κουτσομπολιό.
 
Top