1986-08-14 Εσπερινός της Παναγίας στην Ι. Μ. Κύκκου (βίντεο)

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Και το άλλο βίντεο, ο Εσπερινός της Παναγίας, 14-8-1986, Στην Ι.Μ.Κύκκου. Στο google θα βρείτε εδώ το α' και εδώ το β' μέρος, ενώ στο mediafire τα ανεβάζω σε αυτόν τον φάκελο, όπου όμως, ενώ το πρώτο το ανέβασα, για το δεύτερο απομένει κανένα δύωρο το μέγιστο να ολοκληρωθεί. Κατεβάστε τα όλα τα αρχεία rar του κάθε μέρους (για το κάθε μέρος έχω 7 επιμέρους αρχεία, φαίνονται και απ' το όνομα) στον ίδιο φάκελο και αποσυμπιέστε τα για να έχετε το αρχικό avi.

ΥΓ: Τώρα που κάνω την επεξεργασία του μηνύματος έχουν ανεβεί όλα.
 
Last edited:

haris1963

παλαιότατο μέλος
Για τον καλλιφωνότατο Λαμπαδάριο στο βίντεο από την Ι. Μονή Κύκκου, έχει κανείς καμμιά πληροφορία;

ΥΓ Και οι εκφωνήσεις από διάκους και ιερείς στην Κύπρο κορυφαίες έτσι;
 
Last edited:

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
http://www.ieropsaltis.com/choir_imkikkou.htm


Με μια επιφύάξη να συμπληρώσω ότι ο κ. Θουκυδίδης πρέπει να είναι ο βοηθός του β΄ χορού. Ο λαμπαδάριος πρέπει να ονομάζεται Ψάλτης, και ίσως είναι
γιος ( ή συγγενής) του μακαριστού πλέον Κυριάκου Ψάλτη Εξωμετοχίτη.http://www.analogion.com/forum/showthread.php?p=26173
 
Last edited:

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά στο δεύτερο βίντεο (αυτό με τον Εσπερινό της Ι.Μ. Κύκκου) στην δεξιά μεριά του Λαμπαδάριου, μάλλον βρίσκεται ο Φ. Κετσετζής, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις παλιές φωτογραφίες στις κασσέτες του...
 

Λάμπρος Λιασής

Παλαιό Μέλος
Στον εσπερινό της μονής Κύκκου τον αριστερό χορό διευθύνει ο Χρήστος Ψάλτης, επώνυμο το οποίο πήρε λόγω της ψαλτικής παράδοσης της οικογένειας. Είναι γιος του Κυριάκου Εξωμετοχίτη. Μαθήτευσε κοντά στον Παναγιωτίδη.
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Στον εσπερινό της μονής Κύκκου τον αριστερό χορό διευθύνει ο Χρήστος Ψάλτης, επώνυμο το οποίο πήρε λόγω της ψαλτικής παράδοσης της οικογένειας. Είναι γιος του Κυριάκου Εξωμετοχίτη. Μαθήτευσε κοντά στον Παναγιωτίδη.

Εξαίρετος...
 

Stavros78

Σταύρος Ζαχαρίου
Για να διευκρινήσω καλύτερα. Δεξιά του κ. Ψάλτη (Λαμπαδάριος) ήταν ο κ. Άριστος Θουκυδίδου. Πρέπει να ήταν περίπου 25 χρονών τότε. Διευθύνει τώρα την γνωστή Χορωδία της Ι.Μ. Κύκκου + και τη σχολή ΒΜ. Συνήθως ψάλλουν στο Μετόχιο Κύκκου στην Λευκωσία (Αγ. Προκοπίου). Ο κ. Θουκυδίδου ανάλαβε διευθυντής του χορού μετά την κοίμηση του π. Διονυσίου. Θα ψάξω για κάποια ηχητικά του και θα σας στείλω.

Σύντομο βιογραφικό έχει ο ieropsaltis.com:
Ο διευθυντής του Βυζαντινού Χορού Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Κύκκου κ. Άριστος Θουκυδίδης γεννήθηκε στη Μαλιά της επαρχίας Λεμεσού. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα είναι διευθυντής καταστήματος της Τράπεζας Κύπρου. Από μαθητής δημοτικού ασχολήθηκε με τη Βυζαντινή Μουσική, και μαθήτευσε κοντά στους Νίκο Παπασσάβα, Μανόλη Χατζημάρκο και Γεώργιο Τσατσαρώνη Φωκαέα.

Από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης απέκτησε το Πτυχίο Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Διαμαντή Μαυραγάνη, το Δίπλωμα, με Άριστα, Α' Βραβείο.

Έψαλλε ως Λαμπαδάριος στον μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Καθολικής Λεμεσού, και πρωτοστάτησε στη δημιουργία βυζαντινής χορωδίας της μητροπόλεως Λεμεσού. Στη συνέχεια διορίστηκε στον Άγιο Προκόπιο Μετοχίου Κύκκου, ως Α' Δομέστικος, του υπό δημιουργίαν νεοσύστατου χορού, υπό τη διεύθυνση του τότε ιεροδιακόνου Νεκταρίου Πάρη. Κατά τα έτη 1988-1989 ανέλαβε πρωτοψάλτης του χορού και αργότερα πρωτοψάλτης στην Ι.Μ. Αρχαγγέλου, Μετοχίου Κύκκου. Κατά το έτος 1995 διορίστηκε διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κύκκου και από τον Οκτώβριο του 2000 ανέλαβε και χοράρχης του Βυζαντινού Χορού Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Κύκκου.
 
Last edited:

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Έπεσα πάνω πάνω σε αυτό το οπτικοακουστικό
απόσπασμα του οποίου ηχητικό παρέθεσε ο χρήστης
Amanedes8. Αριστερά ψάλλει ο Χρήστος Ψάλτης από
το Παραλίμνι της μαρτυρικής Κύπρου.
Αν έχει "ανέβει" κάπου αλλού συγχωνεύστε το.
Απολαύστε κ εικόνα του αειμνήστου Θρασύμβουλου Στανίτσα.


1) Α' Μέρος: Είσοδος-προιμιακός-Ανοιξαντάρια

2) Β' Μέρος: Ανοιξαντάρια(συνέχεια)

Γ' Μέρος: Ανοιξαντάρια (συνέχεια)-Ειρηνικά

Δ' Μέρος: Ειρηνικά(συνέχεια)-Κεκραγάρια-Ιδιόμελα
 
Last edited by a moderator:

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Συνεχίζουμε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό της
14ης Αυγούστου 1986 στην Ι.Μ.Κύκκου στη
μαρτυρική κ τόσο όμορφη Κύπρο.

Ε' Μέρος: Ιδιόμελα(συνέχεια)-Θεαρχίω Νεύματι

ΣΤ' Μέρος:Θεαρχίω Νεύματι (συνέχεια)

Ζ' Μέρος: Πληρωτικά-Απόστιχα

Η' Μέρος:Αρτοκλασία-Πρόσδεξαι-Απολυτίκιο

Θ' Μέρος: Θεοτόκε Παρθένε
 
Last edited by a moderator:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Και σε ένα βίντεο, άμεσα από τα DVD.

 
Last edited by a moderator:

Polychronis

Polychronios Farmakis
Φοβερη βιντεοσκοπηση! Μηπως βρισκονται κι'αλλες ηχογραφησεις του κ. Χρηστου Ψαλτη;

Πραγματικα, σταθηκε ισαξια εναντι του Αρχοντος. Ιστορικη ακολουθια!
 
Top