1966-03-20 Κυριακή Δ' των Νηστειών, ήχος βαρύς, εωθινόν ζ΄.

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Προ δέκα ημερών μου έστειλε ο κ. Νίκος Γιάννου μια ηχογράφηση του άρχοντα με την παράκληση να προσπαθήσω να την καθαρίσω και να την ανεβάσω. Είναι η παρούσα. Τα αρχεία που έλαβα ήταν μονοφωνικά και με πάρα πολύ φύσημα, ενώ ο ήχος ακουγόταν πολύ περιορισμένος σε συχνότητες. Για να καταλάβετε τι εννοώ, πάρτε από εδώ μια γεύση του πρωτοτύπου ήχου:
View attachment B. EKSAPOSTEILARION OTI HRAN N.B. (unedited).MP3
Προσπάθησα, ξαναπροσπάθησα, εις μάτην! Τελικά τα έστειλα σε ένα πολύ φίλο που σπουδάζει ηχοληψία και μου τα έστειλε καθαρισμένα και δικάναλα. Ο λόγος γίνεται για τα 4 πρώτα αρχεία. Τα υπόλοιπα τα παραθέτω όπως μου τα έστειλε ο κ. Γιάννου, μονοφωνικά και χωρίς κάποια επεξεργασία, αφού ήταν ήδη καθαρά. Εύχομαι να βρεθεί η ηχογράφηση αυτή και από άλλη πηγή γιατί πραγματικά αξίζει!

Παρακάτω μεταφέρω τα σχετικά σχόλια που συνόδευαν το μήνυμά του αυτούσια.

Ψάχνοντας τις κασέττες μου ανακάλυψα μεταξύ άλλων και τα συνημμένα, που προέρχονται από ηχογράφηση του Στανίτσα την Δ' Κυριακή των Νηστειών ήχος βαρύς 20-03-1966!!!! και χοροστατεί ο τότε Ζιχνών και Νευροκοπίου Νικόδημος Βαλληνδράς (μετέπειτα Πατρών)!
Σημειωτέον ότι τότε είχα ανεβεί στο αναλόγιο του άρχοντα και τη θυμάμαι πολύ καλά αυτή τη λειτουργία λόγω του χερουβικού που όχι μόνο μ' εντυπωσίασε, αλλά με την πρώτη κατάλαβα τον εναρμόνιο που κάνει στο πάσαν την βιοτικήν και ΧΑΖΕΨΑ!!!:) Τί έκανε ο άνθρωπος τώρα! Μονολόγησα...
Την εν λόγω κασέττα μου έφερε από τον Καναδά ο θεωρητικός μου δάσκαλος Ματθαίος Ανδρέου.
Ευχαριστούμε θερμότατα για την τόσο αξιόλογη και ιστορική αυτή ηχογράφηση!!!
 

Attachments

Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#2
Υπέροχο... και πάλι ευχαριστίες για τους θησαυρούς που ανεβάζεις. Και στο φίλο που βοήθησε με τον ήχο. Και στον κ. Γιάννου για την προσφορά.

Πρόκειται για την παλαιότερη γνωστή ηχογράφηση του μακαριστού μητρ. Νικοδήμου;

Δημήτρη, μπορούμε να χρονολογήσουμε και το θέμα με τη Μ. Τετάρτη φαντάζομαι. Ευχαριστώ.
 

dpapagia

Δημήτρης Παπαγιαννούλης
#3
Δημήτρη, μπορούμε να χρονολογήσουμε και το θέμα με τη Μ. Τετάρτη φαντάζομαι. Ευχαριστώ.
Χάρη στην ενημέρωση από τον π. Μάξιμο, τον οποίο και ευχαριστώ για την προθυμία του να ψάξει με δική του πρωτοβουλία την ημερομηνία, τακτοποιήθηκε.
 
Top