1965-04-11 Κυριακή Ε' Νηστειών ήχος πρώτος (Άγ. Σπυρίδων Πειραιώς, μνημόσυνο Κ. Πρίγγου)

Emmanouil Giannopoulos

Emmanouil Giannopoulos
ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ;34007 said:
Η χρονική αγωγή που αναφέρει ο δάσκαλος στο Τριώδιό του είναι ενδεικτική. Εξαρτάται και από άλλους αστάθμητους παράγοντες, όπως η διάθεση του ψάλλοντος ο ήχος και η μελωδία... (το πόσο εντεχνο είναι το ψαλλόμενο). Για παράδειγμα, με την ίδια χρονική αγωγή θα πούμε το "Εξέδυσάν με" της Κυψέλης με το του Πρίγγου;
Όσο για τη δοξολογία, δεν είναι απόλυτα δεσμευτικό να ακολουθήσει τον ήχο της Κυριακής, ούτε αυτόν του δοξαστικού (που εδώ συμπίπτουν). Απλά για τους δικούς του λόγους, που δεν πρόκειται να τους μάθουμε, επέλεξε στο ετήσιο μνημόσυνο του Πρίγγου να πει σε β' ήχο.
Εικασία δική μου: Η τετράφωνος του Ιακώβου είναι πανηγυρική (ως ανήκουσα στο διατονικό γένος), γιαυτό και προτίμησε χρωματική λόγω του μνημοσύνου, και καλά έκανε.

Αγαπητέ κ. Γιάννου, ευχαριστώ για τα παραπάνω
Πάντως, υποθέτω ότι όσο ενδεικτική και αν είναι η χρονική αγωγή που σημειώνει ο Άρχοντας στο Τριώδιον, η εκτέλεση ενός μαθήματος δεν πρέπει να απέχει και πολύ από αυτήν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορεί να είναι πολύ διαφορετική (όπως στην περίπτωσή μας) επειδή κάποιος είχε αυτή ή την άλλη διάθεση εκείνη την ημέρα, ή ο ήχος του δοξαστικού ήταν αυτός ή ο άλλος. Το παράδειγμά σας με το Εξέδυσάν με ισχύει, αλλά, κατά την άποψή μου, μερικώς. Βέβαια, έχει επικρατήσει να λέγεται από πολλούς το του Πρίγγου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια πρακτική, αλλάζοντας το μέλος των άλλων δοξαστικών προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι, ίσως, εδώ ο χώρος να επεκταθεί κάποιος. Πιθανώς σε άλλη ευκαιρία.
Όσο για τον ήχο της δοξολογίας πρέπει να σημειώσω ότι η δοξολογία είναι δοξολογία του Θεού και δεν σχετίζεται σε καμμία περίπτωση με το μνημόσυνο, πολύ περισσότερο που είμαστε σε Κυριακή. Θα έπρεπε λόγω του μνημοσύνου να αλλάξει και τον ήχο π.χ. του χερουβικού; ή άλλων ύμνων; Και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ, άλλωστε από λειτουργικής απόψεως δεν στέκει. Υπήρχε τέτοια συνήθεια παλιά; Εγώ τουλάχιστον, δεν το γνωρίζω.
Φυσικά αυτό δεν λέει τίποτα, συζήτηση κάνουμε, προβληματισμούς καταθέτουμε.
Με ευχές για κατανυκτική Μ. Εβδομάδα
Ε.Γ.
 
Last edited:

Emmanouil Giannopoulos

Emmanouil Giannopoulos
-Προς τους επεξεργαστές των ηχογραφήσεων.Με καλή πρόθεση γιά το εργο που προσφέρουν στους νεώτερους,γιατί εμείς μεγαλώσαμε με αυτή και με την ηχογράφηση της Κυρκής Ορθοδοξίας 1961.Λίγο πιο απαλό μέταλο.Ακούγεται σκληρός.Παραθέτω τα πεντηκοστάρια Τριωδίου από την δική μου ηχογράφηση και δείτε τη διαφορά.Και παλι καλοπροαίρετα.Και μια παραίνεση στους νέους:Στανίτσας δεν ξαναγίνεται.Ουτε Πρίγγος βέβαια.Γιαυτό μην προσπαθήσετε να τους μιμηθείτε.Οσοι το προσπάθησαν έχασαν τις φωνές τους από τα 40.Μόνο το ύφος.Και μαθήματα κλασικά.

Εξαιρετικά εύστοχα τα παραπάνω.
Ε.Γ.
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Όπως υποσχέθηκα ανεβάζω το Χερουβικό από καλή ηχογράφηση που μου έστειλε ο φίλος Δημήτρης Ζαγκανάς.

Έκανα μόνο ελάχιστη αποθορυβοποίηση και το αποτέλεσμα ...άριστο!

ΧΣ
 

Attachments

  • 15.XerouvikosYmnos_HxosA_Stan_clear.mp3
    20.5 MB · Views: 259

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Θα έπρεπε λόγω του μνημοσύνου να αλλάξει και τον ήχο π.χ. του χερουβικού; ή άλλων ύμνων; Και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ, άλλωστε από λειτουργικής απόψεως δεν στέκει. Υπήρχε τέτοια συνήθεια παλιά; Εγώ τουλάχιστον, δεν το γνωρίζω.

Στα χειρόγραφα του Κεφαλλήνος Πρωτοψάλτου Χαραλάμπους Μοσχοπούλου υπάρχει μια λειτουργία μινόρε αρχόμενη από της δοξολογίας η οποία χαρακτηρίζεται ως ψαλλομένη εις μνημόσυνα. (http://www.corgialenios.gr/library/media.asp?aid=419)

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ενώ όλη η λειτουργία (ακόμη και τα τυπικά :eek:) είναι σε μινόρε, το κοντάκιον "Μετά των Αγίων" είναι σε πλ. δ΄ εκ του Γα.
Η σύνθεση εγράφη το έτος 1896 και σίγουρα απηχεί τα έθιμα της Κεφαλλονιάς του καιρού εκείνου.

Να αναφέρω επίσης ότι στη Ρωσική Εκκλησία (και κατ' επιρροή αυτής στη Σερβική και εν μέρει και στη Ρουμανική) οι μινόρε μελωδίες θεωρούνται συστατικό της Τεσσαρακοστής και μάλιστα έχουν και αυτόν τον χαρακτηρισμό- η χρήση των αρχίζει μετά την είσοδο του εσπερινού της Κυριακής της Τυρινής.
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Επειδή συζητήθηκε αρκετά για το αν αξίζει ή όχι να γίνεται επεξεργασία σε κακές ηχογραφήσεις, όπως επίσης και ότι η επεξεργασία αυτή πιθανόν σκληραίνει τον ήχο, παραθέτω τα κατωτέρω ηχητικά, μιας και απευθύνομαι σε εραστές τς μουσικής τέχνης, οπότε 1 ηχητικό αξίζει όσο 1000 λέξεις

Πρόκειται για ένα μικρό απόσπασμα από την Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου πριν και μετά την αποθορυβοποίηση και επεξεργασία. Και βέβαια πιθανόν αυτή την ηχογράφηση να την έχουν κι άλλοι σε πολύ καλύτερη (αρχική) ποιότητα. Εγώ όμως αυτό δεν το γνώριζα και αν (υποτεθείσθω) αυτό ήταν το μοναδικό ντοκουμέντο αυτών των ανεπανάληπτων ερμηνειών, θα υπήρχε κάποιος που θα υποστήριζε πως δεν έπρεπε να γίνει αυτή η (εξειδικευμένη και χρονοβόρα) δουλειά που έκανα;
 

Attachments

  • Apospasma_Anepeksergasto.mp3
    447.3 KB · Views: 61
  • ApospasmaEpeksergasmeno.mp3
    439.4 KB · Views: 77

basiliosn

βασιλης νικολοπουλος
Ωωω....έχετε καταγράψει αυτό το καταπληκτικό Χερουβικό, όπου ο Λέων βρυχάται πραγματικά για το χαμό του (άλλου) ιερού Τέρατος ;

Γλύκα, αρχοντιά, άνεση στο χρόνο και την εκτέλεση.
Υποβλητικότητα, μυστικοπάθεια, παρακλητικότητα και απεριττότητα στις γραμμές και το ύφος.
Δεν είχε κάποιον άλλον πιο αντάξιο να ορίσει ο Διδάσκαλος για διάδοχό του...αυτός (μόνο) τού "έκλεψε" (ή "απερρόφησε" κατά π.Φαράσογλου) όλη την τέχνη και την μαγεία των Χερουβικών στα 20 χρόνια που τον είχε απέναντί του !

ΥΓ. Ανεβάστε την καταγραφή ! Θα έρθει κι ο ήχος...

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ .
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ !
 
Last edited:

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Αγαπητοι Φιλοι
Κατ' αρχην αξιζουν πολλα συγχαρητηρια , τοσο στον προσφερωντα αυτη την ηχογραφηση (οπως και πολλες-πολλες αλλες) Λεωνιδα οσο και στον ''επεξεργαστη'' Χαρη (επισης προσφερωντα διαφορα πολλα και καλα) για τον κοπο του και τον χρονο του (οντως αυτες οι διαδικασιες ειναι χρονοβορες και ''λεπτιπιλεπτες'') .
Επισυναπτω και εγω τα πεντηκοσταρια του Ν' ψαλμου , απο την ηχογραφηση που εγω διαθετω . ΠΡΟΣΕΞΤΕ : Δεν τα ανεβαζω για να πω ποια ειναι καλλιτερη ηχογραφηση απο τις τρεις που ακουγωνται . Ισα ισα που αυτη που ανεβαζω δεν ειναι η καλλιτερη , γιατι ενω στην ηχογραφηση που εχω ειναι σε wave , λογω παρα πολλων ΜΒ την μετετρεψα σε mp3 , δηλαδη απο 40 σχεδον ΜΒ την συμπιεσα σε 4.15 ΜΒ , οποτε το ακουσμα ειναι πολυ χειρωτερο απο το πρωτοτυπο . Τα ανεβαζω για να πω καποια πραγματα :
Εχει δικιο ο φιλος κ. Τζανακος . Πολλες φορες η πολυ επεξεργασια ,
''σκληραινει'' την αρχικη ηχογραφηση και της δεινει μια ''μεταλλικοτητα'' . Ομως και πολλες φορες , μαλλον τις περισωτερες , μια λογικη επεξεργασια βελτιωνει αρκετα το ακουσμα . Αυτο προσπαθει και ο Χαρης , με τις οποιες σχετικες γνωσεις εχει (εγω ειμαι ασχετος απο αυτα) και με τα οποια μεσα διαθετει , για να προσφερει σε εμας οτι καλλιτερο κατα την δικη του αντιληψη . Και παλι του απευθυνω ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ . Και βεβαια η ποιοτητα του ακουσματος , εξαρταται απο που το ακουει κανεις . Κακα ή καλλιτερα ή ακομα καλλιτερα ηχεια , επιδρουν σημαντικα στο ακουσμα .
Πιο πανω λεω για ''αρχικη ηχογραφηση'' . Ας εχουμε υπ'οψιν οτι ολες αυτες οι ηχογραφησεις που κυκλοφορουν δεν ειναι οι πρωτοτυπες . Ειναι επανεγραφες επι επανεγραφων της ΜΙΑΣ πρωτοτυπης που εγινε απο καποιον , καπου καποτε . Και ποιων καποιων ; Στην περιπτωση του Στανιτσα , συνηθως εγραφαν καποιες δεκαδες μαγνητοφωνων , διαφορων ποιοτητων και ικανοτητων (θα ελεγα και ταχυτητων) . Και αντε τωρα εσυ , οταν μετα απο καιρο επεφτε στα χερια σου μια τετοια ηχογραφηση , να ξερεις με τι σοϊ μαγνητοφωνο εγινε αρχικα και ποια επανεγραφη της επανεγραφης (ω επανεγραφη) ειναι .
Με ολα αυτα τα παραπανω (τα μαλλον φλυαρα) , θελω να πω το εξης . Οταν ακους ηχογραφησεις του Στανιτσα (και αλλων παλαιων μεγαλων ψαλτων) , νομιζω οτι περισσοτερη σημασια εχει το οτι ακους την ηχογραφηση και οχι τοσο η ποιοτητα της (βεβαιως μια καλη καλη , καθαρη ηχογραφηση παντα ειναι προτιμωτερη) . Αυτο που πρεπει να παρεις (να ''κλεψεις'' αν μπορεις , ΟΧΙ να αντιγραψεις) ακουγωντας τετοιες ηχογραφησεις , μπορεις να το παρεις ακομα και σε ηχογραφηση μη καλης ποιοτητας . Αυτο εχει σημασια .
Οπως λεει ο φιλος κ.Τζανακος , καποιοι απο εμας , οι πιο παλιοι , μεγαλωσαμε με αυτα τα ακουσματα . Προσωπικα ακουω Στανιτσα (και αλλους) απο της αρχες της δεκαετιας του 60 . Και συνεχιζω να τον (τους) ακουω πολυ ευχαριστα , χωρις να τους εχω βαρεθει . Πολλοι απο τους νεωτερους , επηρεασμενοι ισως απο διδασκαλιες (και με πιανο !!!) ωδειων και σχολων , ανακαλυπτουν εσχατως τον Στανιτσα και τους αλλους παλιους ψαλταραδες .
Καταλαβαινω την ''διψα'' τους για τετοιες ηχογραφησεις και επαναλαμβανω :
Σημασια εχει το να ακουμε τετοιες ηχογραφησεις , ασχετου ποιοτητας . Εξ αλλου παντα θα υπαρχουν ''εθελοντες-ερυθροσταυριτες'' τυπου Χαρη (και παλι τον ευχαριστω) , που θα πασχουν και θα φροντιζουν για την καλλιτερευση της ακουστικης ποιοτητας τους .
Καλη Μεγαλη Εβδομαδα - Καλη Ανασταση .
 

Attachments

  • 3'01''=Πεντηκοσταρια Ν'.mp3
    4.2 MB · Views: 88

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που έχουν "αίσθηση" αυτών που συμβαίνουν γύρω μας. Και αν μπορούν, διασώζουν αυτό που όλοι οι άλλοι προσπερνούν...Είτε αυτό λέγεται τέχνη, είτε λέγεται οικογένεια, είτε λέγεται άνθρωπος.
Και όσο σκέφτομαι οτι κάποιοι άλλοι - για οποιοδήποτε λόγο - έχουν σβύσει κάποια ανεπανάληπτα πράγματα που είχαν καταγραφεί σε αρχεία της Εθνικής μας Ραδιοφωνίας και αργότερα και Τηλεόρασης, τόσο φαίνεται πόσο μεγάλο είναι το έργο μιας διάσωσης-καταγραφής που γίνεται ΚΑΙ εδώ από Σας.
Αυτό άλλωστε είναι και το καλύτερο μνημόσυνο από τους κατοπινούς γι' αυτους που πέρασαν...
(Και πάντα μου άρεσαν και με συγκινούσαν αυτοί που αντέγραφαν με τις ώρες τα σπουδαία Βιβλία της ανθρωπότητας πριν την τυπογραφία. Ε, αυτούς μου θυμίζετε και Σεις όσοι ασχολείστε μ' αυτά τα...μασίνια και τα αρχεία τους ! Επι τη ευκαιρία, αν είχανε κάνα Λάπτοπ στό κρυφό σχολειό 500 Γκίγκα, καταλαβαίνετε που θάμαστε τώρα...! )
Καλή Μεγάλη Βδομάδα καλή Δύναμη σε όλους μας
και στους κεκοπιόντας, αρχειοκαθαρίζοντας και αρχειοανεβοκατεβάζοντας πολλές-πολλές ευχαριστίες !
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Είχα πει παλαιότερα σε άλλο θέμα ότι πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ την αρχική μας εγγραφή, διότι όσο καλύτερη είναι αυτή τόσο λιγότερη επεξεργασία χρειάζεται. Κι ακόμα, ότι αν η αρχική μας ηχογράφηση είναι κακή, όσο και να την επεξεργαστείς, τέλεια ποτέ δεν θα γίνει. Απλά καλύτερη θα γίνει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό. Αν κάποιος προτιμά ν' ακούει το φύσημα ή τον θόρυβο μιας ηχογράφησης, είναι θέμα γούστου. Εγώ πάλι δεν το προτιμώ.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Για καλύτερη απόδοση της απαράμιλλης γλυκύτητας του μετάλλου της φωνής του Άρχοντα, ανεβάζω αυτούσια την ηχογράφηση όπως την αντέγραψα πριν αρκετά χρόνια από κασέτα του κ.Παϊκόπουλου (συγγενεύει σε ποιότητα με το δείγμα του κ.Τζανάκου).
(Το μόνο αρνητικό είναι πως η εισαγωγή του Χερουβικού μοιράζεται ανάμεσα στις 2 πλευρές της κασέτας).

Εις μνημόσυνον αιώνιον του τε τρισαγίζοντος και του τρισαγιζομένου Άρχοντος !

ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-4-65 Α πλευρά
ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-4-65 Β πλευρά
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Επειδή συζητήθηκε αρκετά για το αν αξίζει ή όχι να γίνεται επεξεργασία σε κακές ηχογραφήσεις, όπως επίσης και ότι η επεξεργασία αυτή πιθανόν σκληραίνει τον ήχο, παραθέτω τα κατωτέρω ηχητικά, μιας και απευθύνομαι σε εραστές τς μουσικής τέχνης, οπότε 1 ηχητικό αξίζει όσο 1000 λέξεις

Δεν το συζητάμε, η επεξεργασία στην περίπτωση που ο ήχος είναι κακός, είναι ότι το καλύτερο και επιβάλλεται, όπως η συντήρηση στα έργα τέχνης!
Η καταγραφή και η πληκτρολόγηση, ήταν όχι απλά δύσκολη,... μου χρωστάτε ένα μεροκάματο :D... Η γραμματοσειρά δεν έχει ... τετράγοργο και το ... όργανο του Άρχοντα είναι ... σβουράκι ΜΑΚΙΤΑ με 10000 r/m
 
Last edited:

haris1963

παλαιότατο μέλος
Και όσο σκέφτομαι οτι κάποιοι άλλοι - για οποιοδήποτε λόγο - έχουν σβύσει κάποια ανεπανάληπτα πράγματα που είχαν καταγραφεί σε αρχεία της Εθνικής μας Ραδιοφωνίας και αργότερα και Τηλεόρασης, τόσο φαίνεται πόσο μεγάλο είναι το έργο μιας διάσωσης-καταγραφής που γίνεται ΚΑΙ εδώ από Σας.
Αυτό άλλωστε είναι και το καλύτερο μνημόσυνο από τους κατοπινούς γι' αυτους που πέρασαν...

Μου φαίνεται κάτι έχετε υπ' όψιν σας και κάτι ξέρετε κύριε ...ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ. Δε μας λέτε κι εμάς (αν γνωρίζετε) κάτι για τα αρχεία της ΥΕΝΕΔ και αν έχουν σβηστεί; Ολόκληρη Μεγάλη Εβδομάδα από Αγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων με Στανίτσα ακμαιότατο άκουσα πως έχει μεταδοθεί (αρχές δεκαετίας '70 δεν γνωρίζω πότε ακριβώς). Ποιά είναι τύχη αυτών των Αρχείων, ξέρετε εσείς (ή κάποιος άλλος);

ΧΣ
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Μου φαίνεται κάτι έχετε υπ' όψιν σας και κάτι ξέρετε κύριε ...ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ. Δε μας λέτε κι εμάς (αν γνωρίζετε) κάτι για τα αρχεία της ΥΕΝΕΔ και αν έχουν σβηστεί; Ολόκληρη Μεγάλη Εβδομάδα από Αγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων με Στανίτσα ακμαιότατο άκουσα πως έχει μεταδοθεί (αρχές δεκαετίας '70 δεν γνωρίζω πότε ακριβώς). Ποιά είναι τύχη αυτών των Αρχείων, ξέρετε εσείς (ή κάποιος άλλος);

ΧΣ

Αν δεν κανω λαθος , η καλλιτερη Μεγαλη Εβδομαδα του Στανιτσα εν Ελλαδι , ειναι του 1968 . Καπου πρεπει να την εχω . Αν την εχει καποιος αλλος ας την ανεβασει .
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Μου φαίνεται κάτι έχετε υπ' όψιν σας και κάτι ξέρετε κύριε ...ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ. Δε μας λέτε κι εμάς (αν γνωρίζετε) κάτι για τα αρχεία της ΥΕΝΕΔ και αν έχουν σβηστεί; Ολόκληρη Μεγάλη Εβδομάδα από Αγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων με Στανίτσα ακμαιότατο άκουσα πως έχει μεταδοθεί (αρχές δεκαετίας '70 δεν γνωρίζω πότε ακριβώς). Ποιά είναι τύχη αυτών των Αρχείων, ξέρετε εσείς (ή κάποιος άλλος);

ΧΣ

Χαρη καποιος φιλος μου δουλευε για την ΕΡΤ πριν πολλα χρονια. Ειχα απευθυνθει το 2002 σε αυτον για την ακολουθια του αγ.Μυρου σε βιντεο. Μου ειπε τοτε οτι πολλα "μη σημαντικα" εχουν σβυστει για να γραψουν αθλητικα, ειδησεις κτλ. Σημερα γινεται μια προσπαθεια να ψηφιοποιηθει ολο το "διασωθεν" αρχειο της ΕΡΤ οπως βλεπεις και εδω:
http://www.ert-archives.gr/wpasV2/public/index.aspx

Ισως αν τους μιλησουμε να ξερουν παραπανω για το τι γινεται.
 
Last edited:

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Αν δεν κανω λαθος , η καλλιτερη Μεγαλη Εβδομαδα του Στανιτσα εν Ελλαδι , ειναι του 1968 . Καπου πρεπει να την εχω . Αν την εχει καποιος αλλος ας την ανεβασει .

Ήταν τότε που ο μακαρίτης Δημ. Ψαθάς σε χρονογράφημά του με αφορμή το Τροπάριο της Κασσιανής, ασχολήθηκε με τα ... μακρόσυρτα... ότι δηλ. το πλήθος των φωνηέντων είναι τέτοιο που ο ακροατής ξεχνά τη λέξη που ψάλλεται... "αμαρτιών μου τα πλήθη"
Τόσο ήξερε, τόσο τού 'κοβε, τόσο έλεγε ...
Και "τα πλήθη" των φιλομούσων ακροατών θα σκέφτηκαν το τούρκικο ρηθέν:
Εσέκ χοσαυτάν νε ανλάρ (Ο όνος από γλυκό δεν γνωρίζει).
 

Polychronis

Polychronios Farmakis
Για καλύτερη απόδοση της απαράμιλλης γλυκύτητας του μετάλλου της φωνής του Άρχοντα, ανεβάζω αυτούσια την ηχογράφηση όπως την αντέγραψα πριν αρκετά χρόνια από κασέτα του κ.Παϊκόπουλου (συγγενεύει σε ποιότητα με το δείγμα του κ.Τζανάκου).
(Το μόνο αρνητικό είναι πως η εισαγωγή του Χερουβικού μοιράζεται ανάμεσα στις 2 πλευρές της κασέτας).

Εις μνημόσυνον αιώνιον του τε τρισαγίζοντος και του τρισαγιζομένου Άρχοντος !

ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-4-65 Α πλευρά
ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-4-65 Β πλευρά


Χαιρετε σε ολους τους χρηστες του forum! Η λεξει ευχαριστο δεν ειναι καθολου αρκετη για να εκφρασω την αγαπη μου και τον σεβασμο που εχω προς ολους εσας που επικρατειτε αυτο το forum πλουσιο και ζωντανο! Ευχομε Ο παντοδυναμος Θεος να σας δυνει ασταματητος, δυναμη και ζηλο ωστε να συνεχιζετε το αξιο και μεγαλο αυτο εργο.

Αναρατιωμουνα ε' αν καποιος θα μπορουσε να ξανα ανεβασει το "ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-4-65 Α πλευρά" το οποιο ειχε ανεβασει ο Δημητριος ; Φαινετε πως το mediafire.com εχει κατεβασει το mp3, και δεν μπορω να το αποθυκευσω.
 

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Μου φαίνεται κάτι έχετε υπ' όψιν σας και κάτι ξέρετε κύριε ...ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ. Δε μας λέτε κι εμάς (αν γνωρίζετε) κάτι για τα αρχεία της ΥΕΝΕΔ και αν έχουν σβηστεί; Ολόκληρη Μεγάλη Εβδομάδα από Αγ. Δημήτριο Αμπελοκήπων με Στανίτσα ακμαιότατο άκουσα πως έχει μεταδοθεί (αρχές δεκαετίας '70 δεν γνωρίζω πότε ακριβώς). Ποιά είναι τύχη αυτών των Αρχείων, ξέρετε εσείς (ή κάποιος άλλος);

ΧΣ

Δυστυχώς φίλε Χάρη δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τα πεπραγέντα, δηλ. πόσο μεγάλης έκτασης ήταν η "περιποίηση" , τι αρχεία περιελάμβανε και Ποιών.
Ελπίζω μόνον, αυτά που θα βρούν τα παιδιά, που ασχολούνται τώρα με την διάσωση, να μην μας θυμίζουν τον Παρθενώνα και ό,τι απέμεινε απ' αυτόν...
Το κακό ( για μας ) είναι οτι ο Μοροζίνης ήταν ξένος, ενώ τώρα δεν έχουμε άλλοθι...
( Επ' ευκαιρία, σκέφτομαι το έργο που έκανε κι ο Σ. Καρράς...
Βέβαια κι όχι μόνον αυτός. Αλλά απ' την άποψη της διάσωσης και μόνο, πρέπει να τον συγχωράμε. Τ' άλλα αφήστε τα δεν είναι της παρούσης.)

Ευχαριστώ, καλό απόγευμα

Μιχάλης Βαρδόσης ( για τα αποσιωπητικά σου ! )
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Χαιρετε σε ολους τους χρηστες του forum! Η λεξει ευχαριστο δεν ειναι καθολου αρκετη για να εκφρασω την αγαπη μου και τον σεβασμο που εχω προς ολους εσας που επικρατειτε αυτο το forum πλουσιο και ζωντανο! Ευχομε Ο παντοδυναμος Θεος να σας δυνει ασταματητος, δυναμη και ζηλο ωστε να συνεχιζετε το αξιο και μεγαλο αυτο εργο.

Αναρατιωμουνα εαν καποιος θα μπορουσε να ξανα ανεβασει το "ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-4-65 Α πλευρά" το οποιο ειχε ανεβασει ο Δημητριος ; Φαινετε πως το mediafire.com εχει κατεβασει το mp3, και δεν μπορω να το αποθυκευσω.
Κατ᾿ ἀρχήν καλωσόρισες!
Ὄχι δέν συμβαίνει αὐτό μέ τό "ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-4-65 Α πλευρά". Εἶναι ἐντάξει. Ἄνοιξε πρῶτα τό 2ο καί μετά ἀνοίγει καί τό 1ο. Ἔτσι ἔκανα ἐγώ, γιατί ὄντως στό 1ο δυσκολευόταν. Μετά πάντως ἄνοιξε. Δέν ξέρω ἄν ἦταν τυχαῖο. Πάντως λειτουργοῦν καί τά δύο. Γιά πόσο δέν ξέρουμε ὄντως μέ τό mediafire.


 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ευχαριστώ και εγώ με καθυστέρηση (δεν την είδα τότε) για αυτή την ιστορική ηχογράφηση και τον κόπο της επεξεργασίας της και προσφοράς της. Ο Θεός να τους αναπαύει και τους δύο άρχοντες.
 
Top