18-6-2016 Ψυχοσάββατον προ της Πεντηκοστής, Ι. Μητρ. Ναός Κισάμου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ η σημερινή Θεία Λειτουργία, του Ψυχοσαββάτου προ της Πεντηκοστής, από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου Χανίων προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, επί τη Αγία και Μεγάλη Συνόδω της Ορθοδοξίας. Στην Ακολουθία έψαλε ο βυζαντινός χορός του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως υπό τη χοραρχία του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου και τ. Β' Δομεστίχου και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου. Θα το δείτε εδώ.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ανέβηκε από το 4Ε και η δική τους πληρέστερη μετάδοση - αρχίζει από τα Απόστιχα των Αίνων. Ενδιαφέρουσα Ακολουθία, όχι μόνο μουσικά, αφού σπάνια συναντούμε τέτοιο ψάλσιμο στην τηλεόραση και ακόμη πιο σπάνια ακούμε τα μέλη του Ψυχοσαββάτου, αλλά και τυπικά, αφού γίνεται κανονική Απόλυση στον Όρθρο και ψάλλονται και τα εν τω Ωρολογίω Αντίφωνα των καθημερινών, με β' το "Πρεσβείαις των Αγίων Σου" και γ' το "Σώσον ημάς", όλα σε ήχο β'.

Μακάρι να απολαμβάναμε τέτοια ακούσματα και στο χώρο απ' όπου έλκουν την καταγωγή τους!

 

tum15189

Νικόλαος Λαμπρινάκος
Μακάρι να απολαμβάναμε τέτοια ακούσματα και στο χώρο απ' όπου έλκουν την καταγωγή τους!
Στο 0:26:30' (ΕΡΤ) και 1:34:55 (4E) αντίστοιχα το εξαίσιο και συνάμα σχεδόν άγνωστο σε πολλούς Άξιον εστίν (Γεωργίου Σαρανταεκκλησιώτου) σε ήχο πλ. α´

Καταχωρημένο στα "ΑΠΑΝΤΑ" (Τόμος Ε' - ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ) του Βασιλείου Κ. Νικολαΐδη.
 
Top