[Ψάχνω] 17. Ακολουθία της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

panayiotis constantinou

Παλαιό Μέλος
Ψάχνω την ακολουθία της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας που εορτάζεται την 17ην τρέχοντος.

Κάθε πληροφορία ή ανάρτηση θα με βοηθήσει τα μέγιστα.

Ευχαριστώ.
 

gorgopodarous

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Νομίζω οτι διαβαζουμε την ακολουθια της μνημης του, στις 11 Ιουνιου. Εγω τουλαχιστον δεν εχω βρει αλλη.
 

Οδυσσέας Εσκιτζής

Παλαιό Μέλος
Παρακαλώ, κ.Παναγιώτη, κοιτάξτε και σε αυτήν την ιστοσελίδα: http://www.agiosloukas.org/ θα βρείτε πολλά τηλέφωνα και e-mail ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν το διαδύκτιο κι ωστόσο πιθανόν να έχουν αυτό που ψάχνετε! (Μακάρι να βοηθήσαμε)
 

chriskont

Παλαιό Μέλος
Επικοινώνησα σήμερα με τον Αρχιμανδριτη ηγούμενο της μονής Σαγματά πατέρα Νεκτάριο Αντωνόπουλο και πράγματι δεν υπάρχει ακολουθία ανακομιδής λειψάνων του Αγ Λουκά του ιατρού. Επι τη ευκαιρία παραθέτω και μια ανακοίνωση της εκδήλωσης για τον άγιο την προσεχή Κυριακή όπου ομιλητής θα είναι ο π. Νεκτάριος.
"Αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, είναι το απόγευμα της Κυριακής 11 Μαρτίου στις εορταστικές εκδηλώσεις "Ευαγγελίστρια 2012".
Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά Βοιωτίας Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, μετά την ακολουθία του
Κατανυκτικού Εσπερινού στις 6.15 μ.μ., θα μιλήσει με θέμα:
«Αρχιεπίσκοπος Λουκάς - 50 χρόνια από την κοίμησή του - Η ζωή και το έργο του», ενώ θα προβληθεί και σχετικό video.
Στη συνέχεια θα ψαλλεί Παράκληση προς τιμήν του αγίου και θα τεθεί προς προσκύνηση λειψανοθήκη που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σαγματά με τεμάχιο από την καρδιά του Αγίου.
Θα διανεμηθεί σε όλους φιαλίδιο με Λάδι ως ευλογία, από το Μοναστήρι του Αγίου στη Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ουκρανία".
 
Top