14. Ἀκολουθία Ἁγίου Ἰγνατίου Μηθύμνης

haris1963

παλαιότατο μέλος
Ακολουθία Αγίου Ιγνατίου Αγαλλιανού, Αρχιεπισκόπου Μηθύμνης Λέσβου.

Σε κανονική σελιδοποίηση. Αποσυμπιέστε και θα έχετε το pdf.


Σχετικὰ μὲ τὴν ἐπεξεργασία pdf, τό ὁποῖο περιλαμβάνει δύο σελίδες τοῦ βιβλίου ἀνά σελίδα:

Aἰτεῖται λοιπὸν συνδρομὴ μὲ ὁδηγίες γιὰ τὴν διαδικασία ποὺ ἀναφέρατε νὰ κοποῦν οἱ δύο σελίδες σὲ μία-μία· ἐκτὸς κι ἂν εἶναι -ὅπως εἶδα- ὁ διπλασιασμὸς τῶν σελίδων, καὶ σχετικὰ ξακρίσματα (crop), μὲ ἀναπόφευκτο τὸν διπλασιασμὸ τοῦ μεγέθους, ἀφοῦ τὰ ἀποτμηθέντα περιθώρια παραμένουν στὸ ἀρχεῖο καὶ ἡ διαδικασία μπορεῖ νὰ ἀρθεῖ καὶ ἀργότερα.

Χαίρε Νεκτάριε (με την υπέροχη ιστοσελίδα, που είναι από τις αγαπημένες μου!)

Περίπου κάτι τέτοιο που περιγράφεις έκανα, αλλά όπως βλέπεις το μέγεθος δεν διπλασιάζεται (ώστε να είναι καλύτερη η λύση του χαρτοκόπτη), αλλά μεγαλώνει ελάχιστα, καθώς ο Acrobat κρατάει μόνο τις μικρογραφίες στο crop και τις πληροφορίες για την άρση των αλλάγών. Εξ ού κι αν το κάνεις export, τα jpg που θα πάρεις είνάι ξακρισμένα. Σε κάθε περίπτωση η άρση των αλλαγών μπορεί να χρειαστεί (εγώ την χρειάστηκα πολλές φορές, όταν ξάκριζα το Αναστασιματάριο Κωνσταντίνου, Βρυέννιο κ.ά) και αξίζει η (ελάχιστη) επιβάρυνση σε χώρο.

Μήπως λοιπὸν κατέχετε, πῶς μποροῦμε νὰ ξακρίσουμε σελίδες ἑνὸς pdf μὲ ἀχρείαστα περιθώρια, ἀλλὰ τὰ ἀποκόμματα νὰ μὴν ἐπιβαρύνουν πιὰ τὸ μέγεθος τοῦ ἀρχείου;

Μάλλον δε γίνεται από τον Acrobat, αφού και μετά το save, κρατάει τις πληροφορίες που προανέφερα. Ωστόσο, αν επιθυμεί κάποιος ντε και καλά να φύγουν, υπάρχει η λύση του export (συνήθως σε png) ομαδικό ξάκρισμα με κάποιο πρόγραμμα σαν το infranview και ξαναφτιάξιμο pdf. Μπορώ να παρουσιάσω πως γίνεται, σε ένα νέο θέμα στην ενότητα τεχνικών θεμάτων, αλλά για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξίζει τον κόπο νομίζω.

Αξίζει τον κόπο όμως, αφού μειώνει το μέγεθος σχεδόν στο μισό, χωρίς να ελαττώνεται η ποιότητα, η εντολή Document --> Reduce file size. Το αποτέλεσμα το επισυνάπτω.

Υ.Γ. Ἴσως ὀφείλει νὰ σχηματισθεῖ σχετικὴ ἑνότητα γιὰ τεχνικὰ θέματα διαχειρίσεως ἠλεκτρονικῶν ἐγγράφων.

Στην Ενότητα "Τεχνολογία και Ψαλτική", έχουν γραφεί αρκετά, όπως αυτό το θέμα από εμένα (αν κι από ό,τι είδα το imageshak μας "κρέμασε, αφού δεν υπάρχει πια και έχουν εξαφανιστεί και οι εικόνες :(:()

Συγχαρητήρια ξανά για το υπέροχο site!

Χαραλάμπης
 

Attachments

  • Αγ.Ιγνατίου 14 Οκτ.rar
    11.7 MB · Views: 343
  • Αγ.Ιγνατίου 14 Οκτ1.pdf
    7.8 MB · Views: 433
Last edited by a moderator:

Klaus Vlastos

Infant Member
Ἀκολουθία τοῦ Ἁγίου Ἰγνατίου ἐπισκόπου Μηθύμνης τοῦ Θαυματουργοῦ (+Παρακλητικός, Χαιρετισμοὶ καὶ Ἐγκώμια)
 

Attachments

  • τοῦ Ἁγίου Ἰγνατίου ἐπισκόπου Μηθύμνης τοῦ Θαυματουργοῦ(+Παρακλητικός, Χαιρετισμοὶ καὶ Ἐγκώμια...pdf
    23.3 MB · Views: 65
Top