13-5-2018 Πανήγυρις Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Την Κυριακή που μας πέρασε πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.
Στον πανηγυρικό εσπερινό και την Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος. Στον μεθέορτο εσπερινό χοροστάτησε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης. Ο προϊστάμενος του ναού είναι από τον Νοέμβριο ο π. Ιωακείμ Αϊβαλιώτης, ο οποίος προηγουμένως ήταν επί σειρά ετών εφημέριος του Αγ. Ελευθερίου Γκύζη. Αντικατέστησε τον π. Νικόλαο Λιόλιο, επί 18 έτη προϊστάμενο του ναού.

Ήθελα να ευχαριστήσω τους ψάλτες που μας βοήθησαν στον εσπερινό το Σάββατο εσπέρας. Από δεξιά, συνέδραμαν (κυρίως) ο Νίκος Δημητρακόπουλος, πρωτοψάλτης Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυπριάδου και ο Χάρης Συμεωνίδης, ο δάσκαλός μου και Πρωτοψάλτης Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών.

Από αριστερά συνέδραμαν (κυρίως) οι κ. Παυλάκης Σπυρίδων και Παντουβάκης Ματθαίος. Λυπάμαι αλλά δε γνωρίζω λοιπά στοιχεία. Νομίζω ο Ματθαίος είναι λαμπαδάριος στον Αγ. Νικόλαο Πειραιώς.

Δάσκαλε σε ευχαριστώ και δημόσια διότι τη Παρασκευή τα χαράματα, μου ζάλισες.....το κεφάλι να ψάλλουμε Μακάριος Ανήρ όπως προβλεπόταν στον εσπερινό. Είχα ξεγράψει αυτό το ενδεχόμενο για μια σειρά ανόητους, η αλήθεια είναι, λόγους: Θα συμφωνήσει ο παπάς; Θα συμφωνήσει ο μητροπολίτης; Θα συμφωνήσει ο αριστερός χορός; Θα διευκολυνθούν οι καλεσμένοι ιεροψάλτες; Θα...

Εν τέλει συμφωνήσανε όλοι αμέσως και εψάλλει το, αγαπημένο μου κατά τα άλλα, μάθημα (το μεγαλύτερο μέρος αυτού εν πάση περιπτώσει). Ακούγεται στο βίντεο, στο 21:10 και μετά.


Στο κανάλι του ναού "AGIAS GLYKERIAS" υπάρχουν και άλλα βίντεο, Παραθέτω για παράδειγμα ένα ακόμα, έμπρακτο δείγμα της ευχής-προτρποής του ιερέως "άνω σχώμεν τας καρδίας".

Άλλα σημαντικά γεγονότα ήταν ο προχειρισμός του π. Αντωνίου Κούκλη σε πρωτοπρεσβύτερο. Ο εν λόγω, είναι ιερέας 48 χρόνια τώρα, διετέλεσε και προϊστάμενος της Αγίας Γλυκερίας στο παρελθόν, και είναι ιδιαίτερα μερακλής στα μουσικά, συγκεκριμένα δώς του βαρύ διατονικό (επτάφωνο) και την ψυχή του πάρε.
Υπάρχει βίντεο με το παραπάνω εδώ

Ευχαριστούμε, και εις άλλα με υγεία.
 
Last edited:
Top