11. Μουσικὰ «Παναγίας Ἄξιον ἐστίν».

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
#1
Μήπως κάποιος φιλόμουσος ἔχει στή διαθεσή του μελοποιημένα δοξαστικά, στιχηρά, ἰδιόμελα ἀπό τήν ἑορτή τῆς Παναγίας Ἄξιον ἐστί;
Ἑορτάζει στίς 11 Ἰουνίου
 

petrosg

Petros Gonatas
#2
Καλημέρα σας.

Καθότι πρόκειται να ψάλλουμε με χορωδία τον Εσπερινό της ερχόμενης Κυριακής στη Σταμάτα Αττικής, μήπως υπάρχουν σε μουσικά κείμενα, τουλάχιστον τα Δοξαστικά;
 

petrosg

Petros Gonatas
#3
Χίλια Ευχαριστώ. Πάντα έτοιμος σε οτιδήποτε ζητάμε! Να είστε πάντα καλά.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#4
Ζητώ χίλια συγγνώμη, αλλά μετά από αίτημα αφαίρεσα τα ως άνω κείμενα, λόγω του ότι αναφέρονταν σε ακολουθία μη εγκεκριμμένη ακόμη τουλάχιστον από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υ.Γ. Γιαυτό μάλλον δεν τα είχα ανεβάσει πέρυσι όπου και το πρώτο αίτημα...
 

petrosg

Petros Gonatas
#5
Καλημέρα.

Έχετε απόλυτα δίκιο, καθότι χθες το βράδυ ελέγξαμε την ακολουθία από το Ναό και δεν συμφωνεί με τα μουσικά που ανεβάσατε. Μήπως υπάρχει πρίπτωση εσείς ή κάποιος άλλος να μας προσφέρει τα σωστά;
 
#7
Χωρὶς νὰ γνωρίζω ἐὰν πρόκειται περὶ τοῦ ἐγκεκριμένου κειμένου, ἀνεβάζω τὰ δοξαστικὰ καὶ τὸ πεντηκοστάριον τῆς ἐν θέματι ἀκολουθίας. Τὸ κείμενο ἀπὸ ἐδῶ
http://analogion.com/forum/showthread.php?t=16705 .
 

Attachments

Gerasimos monaxos

Ο Αγιορείτης κακοφωνίξ
#8
Έγραψα, με το "Μουσικά κείμενα" του κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου, το δοξαστικό των Αίνων και το ανεβάζω....

Σαν βάση, χρησιμοποίησα το Δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής του Τυφλού από το Πεντηκοστάριο του Χρύσανθου Θεοδοσόπουλου και άλλαξα, προς το τέλος, κάποιες θέσεις λόγω του ότι δεν ταίριαζε το κείμενο.

Έχω ανεβάσει 2 αρχεία. Το ένα με σελιδοποίηση Α4 ενώ το άλλο είναι Α5 για tablet.

Επίσης, το μέγεθος των αρχείων είναι λίγο μεγαλύτερο από το κανονικό, για τον λόγω ότι στο pdf έχω συμπεριλάβει και τα όποια fonts χρησιμοποίησα.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της παραλλαγής το έκανα πιστή αντιγραφή από το βιβλίο, ωστόσο, μιἀς και δεν γνωρίζω "ορθογραφία", υπάρχει πιθανότητα να έχω "ορθογραφικά" λάθη στις θέσεις που έγραψα εγώ. Όποιος θέλει, μπορεί να με ενημερώσει για τα όποια λάθη, ώστε μετά την διόρθωση να ανεβἀσω και το αρχείο doc εδώ (καθώς και στην βιβλιοθήκη του κ. Παπαδόπουλου).

Καλό υπόλοιπο της Σαρακοστής...

[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Τα αρχεία στο επόμενο μήνυμα.
 
Last edited by a moderator:

Gerasimos monaxos

Ο Αγιορείτης κακοφωνίξ
#9
Ανεβάζω ξανά τα αρχεία διορθωμένα σε Α4 και Α5 (ανεβάζω και τα docx για όσους θέλουν να κάνουν τροποποιήσεις).

Τα αρχεία doc είναι αρκετά μεγαλύτερα από το κανονικό, καθότι ενσωμάτωσα και τις γραμματοσειρές μέσα. Την ώρα που το έγραφα δεν σκέφτηκα ότι κάποιοι μπορεί να μην έχουν τα fonts που αρέσουν σε μένα :confused: Στα επόμενα θα χρησιμοποιώ τα κλασικά fonts για να μην χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία... :wink:

Να ευχαριστήσω θερμά κ' την κ. Ελένη Ντόβα για τις "ορθογραφικές" επισημάνσεις-διορθώσεις.

!!! Παρακαλώ, οι συντονιστές να σβήσουν τα 2 αρχεία στο προηγούμενο μνμ !!!.
 

Attachments

#10
Υπάρχουν επίσης μελοποιημένα και από τόν μακαριστό π. Δοσίθεο Κατουνακιώτη στο "Δοξαστάριο" του από τίς εκδόσεις της Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην Φυλή, όπως επίσης φυσικά και από τόν μακαριστό π. Μελέτιο Συκιώτη, τα οποία ψάλλονται στην πανήγυρη του Πρωτάτου.
 
Top