10. Ἀκολουθία Ὁσίας Ἀναστασίας τῆς Πατρικίας

ΜΑΡΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Παλαιό Μέλος
Ψάχνω την ακολουθία της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας, η οποία εορτάζει στις 10 Μαρτίου. Μπορεί κάποιος αδελφός να την αναρτήσει εάν την έχει; Ευχαριστώ.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Η ακολουθία μετά παρακλητικού κανόνος και μουσικού παραρτήματος έχει εκδοθεί από τον ομώνυμο Ι. Ναό στον Άνω Λόφο Αξιωματικών Περιστερίου.
 

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
View attachment PATRIKIA.rar
Αγαπητέ συμπατριώτη Μάρκο,
ελπίζω το αρχείο που έχω (και που προέρχεται απ' το φυλλάδιο που αναφέρει ο φίλος ο Παναγιώτης) να σε βοηθήσει, διότι ήταν γραμμένο σε Windows 95 ( Παράθυρα 95, για όσους δεν γνωρίζουν την Αγγλική σαν εμάς εδώ στο Ελλάδα) και έχει μιά γραμματοσειρά που δεν την γνωρίζουν τα πιό καινούργια Word. Γι' αυτό αναγκάστηκα να το μετατρέψω για να διαβάζεται(;). Τώρα αν μπορείς να το ρετουσάρεις ( = επεξεργαστείς) ώστε τα περιεχόμενα να γίνουν πιό ευπαρουσίαστα και διαχειρίσιμα, θάναι πολύ καλό, διότι εμείς εδώ εκτός από τις δουλειές μας, έχουμε χασει και τον χρόνο - όχι μόνο τον ελεύθερο...
Το συγκεκριμμένο φυλλάδιο το είχε εκδόσει πριν πολλά-πολλά χρόνια ο (μάλλον) μοναδικός ναός που υπάρχει στην Ελλάδα επ' ονόματι της Αγίας και που βρίσκεται εδώ στο Περιστέρι ( Pitsouni town για όσους γνωρίζουν την Αγγλική), στην αγιωτάτη Μητρόπολή μας. Τελευταία έχει εκδοθεί ένα πολύ καλλίτερο τεύχος, με την επιμέλεια του καθηγητού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. ΕΜ.ΒΑΡΒΟΥΝΗ, το οποίο και διατίθεται πλέον. Η ακολουθία είναι ποίημα του μακαριστού υμνογράφου μας μον. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Μικραγιαννανίτου, ενώ την μελλοποίησή των ύμνων (Δοξαστικά κλπ) έχει κάνει ο πολυγραφώτατος άρχων κ. Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.
Καλό βράδυ καλή δύναμη και με υγεία την Τρίτη, στην μεγάλη γιορτή της Πίστης και του Γένους μας.
Υ.Γ. ελπίζω το απλόντι (Uploaded/πανωφόρτωμα) να έγινε σωστά, γιατί δεν το 'χω ξανακάνει και ήμουν λίγο σφιγμένος ( = ψαλτικός όρος, εμφαίνων σαφώς φωνητική σφίξη ή σφάξη δηλ. πώς κάνει κάποιος όταν τον...σφάζουν;).
 

Κοσμάς Ν.

β' ψάλτης Ι.Ν.Αγίας Σκέπης Παπάγου
Λάβετε τὴν ἀκολουθίαν τῆς ἁγίας, έπιμεληθεῖσαν ὑπὸ τοῦ φίλου Παναγιώτη Ζώη.
 

Attachments

  • ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΟΣΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΚΙΑΣ.(10 ΜΑΡΤΙΟΥ).pdf
    263.4 KB · Views: 87

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Εύγε στον Παναγιώτη και ευχαριστούμε και σένα Κοσμά, που την ανέβασες. Η Αγία, να πρεσβεύει, να έχετε πάντοτε υγεία !
Καλή Σαρακοστή σε όλους.
 
Top