1-1000 Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι)

Status
Not open for further replies.

chanendes

Ιωάννης Π. Αχιλλιάς
Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία, που συνέβει σε χωριό της Άρτας και στο οποίο παραβρέθηκα:

Επειδή δεν γνώριζα τους ιεροψάλτες του ναού δεν ανέβηκα στο αναλόγιο, αλλά έμεινα στο εκκλησίασμα.
Καθώς ήταν κηδεία γυναίκας, οι πρακτικοί ψάλτες του ναού, με δυσκολία άλλαζαν το γένος, όπου ήταν απαραίτητο, με αποτέλεσμα να προκαλούν το μειδίαμα όσων γνώριζαν τα κείμενα της ακολούθίας... Παρά ταύτα, η κατάσταση ήταν ανεκτή και όλα συνεχίζονταν (σχεδόν) χωρίς προβλήματα....

όσπου στο τέλος του πρώτου ευλογηταρίου ακούγεται το απίστευτο: "η απολωλή προβατίνα εγω ειμί, ανακάλεσέ με Σωτήρ και σώσον με"

περιττό να πω, ότι οι γνωρίζοντες τη διαφορα, ξεσπασαν σε τρανταχτα γέλια, με πρώτους απ' όλους τους συγγενεις της μακαρίτισσας....
 
  • Like
Reactions: BSP

chanendes

Ιωάννης Π. Αχιλλιάς
Ούτε εγώ δεν θα το πίστευα, αν δεν ήμουν παρών....!!!!! :)
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Καλά, μιλάμε για ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ γέλιο, όλα τα μηνύματα ειδικά το τελευταίο με την προβατίνα!!! Το θέμα είχα σκοπό να το ανοίξω από αρχές του έτους, αλλά με πρόλαβε ο συνάδελφος... Επικροτώ την κίνησή του αυτή, γιατί μας βγάζει από τους διαξιφισμούς περί θεωρίας, ύφους κλπ., πέφτουν τα τείχη Καραϊκών, Πατριαρχικών και άλλα τινά και γινόμαστε όλοι ΕΝΑ!!! Να αναφέρω λοιπόν κι εγώ ολίγα (όλα αληθινά, εννοείται) :

1) Οι ψάλτες θορυβούν πολύ με τις ομιλίες τους σε μία πανήγυρη μικρής εκκλησίας, ακόμα και την ώρα του ευαγγελίου. Ο παπάς εκνευρισμένος διακόπτει και τους λέει: "Μη μιλάτε!". Βγάζουν όλοι το σκασμό, μέχρι που ένας πετάει το εξής: "Ναι, ρε σεις, μη μιλάτε, το λέει και το ευαγγέλιο!!!" και φυσικά έγινε Ο πανικός...

2) Παρόμοιο: Ο νεοδιορισμένος αριστερός ψάλτης της εκκλησίας δοκιμάζει τα μικρόφωνα χτυπώντας τα αραιά και πού, για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούν. Όμως η ένταση ήταν σχετική υψηλή και είχε και τη φαεινή ιδέα να το κάνει και την ώρα του ευαγγελίου... Αρχίζει λοιπόν ο παπάς το ευαγγέλιο: "Είπεν ο Κύριος...". Τότε αρχίζουν και τα μικρόφωνα να χτυπάνε. Και συνεχίζει ο παπάς, σχεδόν χωρίς διακοπή μετά το "Είπεν ο Κύριος...": "...Μή χτυπάτε τα μικρόφωνα!".

3) Κυριακή τρίτος ήχος. Ετοιμάζονται οι ψάλτες να πουν το χερουβικό. Η πάρτα γράφει πάνω-πάνω "ΗΧΟΣ ΓΑ" και δίπλα τη μαρτυρία. Σε κάποιον νεαρό φάνηκε περίεργο αυτό. Παίρνει την πάρτα, σημειώνει κάτι με μολύβι και την ξαναβάζει πάνω στο ψαλτήρι. Αυτό ήταν: όλοι κατέβηκαν κάτω από τα γέλια και έμεινε ο πρωτοψάλτης μόνος του! Μαντεύετε τι είχε γράψει μετά το ΓΑ;;;
=> ...ΤΑ, ΜΕ ΑΠΗΧΗΜΑ "ΝΙΑΟΥ"!!!

4) ( ολίγον τι σόκιν, αλλά μετά από αυτό του κ. Λιναρδάκη νομίζω ότι επιτρέπεται ) : Κάποιος δεσπότης (όχι εν ενεργεία πλέον) ήταν γνωστός για το αργόσυρτο των εκφωνήσεών του και της ομιλίας του γενικότερα. Μεγάλη Τρίτη. Αρχίζει το κήρυγμα απευθυνόμενος προς το ακροατήριο με δυνατή φωνή: "Πόοοοοοοοοοοορνηηηηηηη!!!!!!" Οι γυναίκες αρχίζουν να κοιτάζονται μεταξύ τους, ωσότου συμπληρώσει: "...προσήλθε σοι μύρα συν δάκρυσιν μας λέει το σημερινό τροπάριο..." και μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους...
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Μια και είμαστε σε περιοδο χαιρετισμών, ας παραθέσουμε τον γνωστό ειρμό της Α' ωδής του κανόνα:

Ανοίξω το στόμα μου και εισελεύσεται κώνωπας,
καλέσει τους φίλους του ίνα γλεντήσωσι,
πνίξω τούτον δε, μετά των συγγενών του,
ροχάλα γαρ μέγιστην είχεν ο λάρυγξ μου.

Ποίημα Ανωνύμου Παραϋμνολόγου
Εγράφη προς σκοπόν αστεϊσμού ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ
 
Last edited:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ (ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ)
Θα σας αναφερω τωρα μια ιστορια για έναν συναδελφο καπου στην Ελλάδα, ο οποίοσ είχε μια αδυναμία στο ποτο κ τισ γυναίκες.
Σούρα κακιά λοιπόν ο φίλος μας πάει στισ 4 το πρωί έξω από το σπίτι ενός συνταξιούχου ιερέα και αρχίζει να χτυπάει την πόρτα.Ξυπνάει ο παππάς στέλνει την παππαδιά να δει ποιος είναι.Ο φίλος μας δεν τισ λέει πιο είναι κ φεύγει.Περιμένει όμως μέχρι το πρωί κ κοιμάται στο αμάξι έξω από το σπίτι του ιερέα.
Αφού ξημέρωσε ο παππάς πήγε στην εκκλησία κ ο ψάλτης μας κ αυτός μώλις ξύπνησε πήγε να τον βρεί στο ιερό ναό.
Μώλις τον βλέπει λοιπόν αρχίζει να τον φυλάει κ να φωνάζεί "Παππά μου ζείσ?Ονειρεύτικα χθες ότι πέθανες κ ήρθα στο σπίτι σου να δω αν έχει στεφάνια.Χτύπησα παππά μου κ δεν άνοιξες κ νόμιζα ότι σε χάσαμε."Ο παππάς αφού τον κατάλαβε ότι ήταν σούρα (βρομούσε κ το ουίσκι) άρχισε να τον κυνηγά με την μαγκούρα.¨Εγινε της κακομοίρας.Τό γέλιο...
 
Last edited:

Magdalene

Μαγδαληνή Κουμπαρούλη
Νεαρός συνάδελφος εκπαιδευτικός και ψάλτης σε τοπικό Ι.Ναό ,άρτι διορισθείς, έχει ήδη επιδοθεί σε συνδικαλιστικές κινήσεις δηλώνοντας την αριστερή πολιτική του τοποθέτηση. Παλαιά συνάδελφος και γνωστό πειραχτήρι του σχολικού συλλόγου τον ρωτά αθώα :
-Πώς γίνεται ,εσύ,ψάλτης άνθρωπος ,να συνδικάλίζεσαι και να είσαι φίλος του Τάδε (γνωστός σκληροπηρυνικός αριστερός συνδικαλιστής της τοπικής ΟΛΜΕ);
Έγινε για μια στιγμή ησυχία και από το βάθος της αίθουσας ακούστηκε μια φωνή:
-Μα είναι αριστερός ψάλτης!
(όντως είναι αριστερός ψάλτης)
 

apostolos

Απόστολος Κομπίτσης
Λοιπόν..... κάτι παρόμοιο έγινε εδώ στην Αμερική σε μία ενορία της Βοστώνης. Όπως μου το είπαν, αυτό έγινε εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν εσπερινός πανηγυρικός, και οι ψάλτες (πρακτικοί) είχανε βγάλλει το άχτι τους στα Ανοιξαντάρια και στα Κεκραγάρια. Εν πάσι περιπτώση, ήλθε η ώρα για το Δοξαστικό, το οποίο τυχαίνει να είναι στον ήχο πλάγιο του τετάρτου. Ο πρωτοψάλτης λοιπόν σιγοψαίλνει μια "κλίμακα" από μέσα του δήθεν για να "πιάσει" τον ήχο, και αρχίζει, (στον ήχο α'), "νηπαβουγαδιγαβουβουβουνηπαααα.... Νεεεεεεεε, Δοοο-ξαααα...... ΟΧΙ!" Σταματάει, ξανα-σιγοψαίλνει κλίμακα, πάνω-κάτω, προσπαθώντας να βρή τον ήχο, και ξανα-αρχίζει (στον ήχο γ'), "Νεεεεεεεε, Δοοοοοο-ξααα..... ΟΧΙ!" (και το "ΟΧΙ" να το λέει δυνατά, έτσι;) Ο δεσπότης στον θρόνο, ενώ έβλεπε τον φίλο του τον παπά μέσα στο ιερό, είχε λυθεί στα γέλια, αλλά προσπαθούσε να το κρατήσει. Κουνάει το κεφάλι του ο πρωτοψάλτης, ξανάψαίλνει κλίμακες πάνω-κάτω, βάζει το δάκτυλό του στο δεξιό του το αυτί και μουρμουρίζει για τελευταία φορά, "διγαβουγαγα πανηπαβουδιγαβου σιναναϊ-γιαβρούμ-σινανάϊ-ναϊ.... ΔΟΟΟΟΟΟΟΟ ΞΑΑΑΑΑΑ ΠΑΑΑΑΑ ΤΡΙΙΙΙΙΙ.... κτλ.....). Το βρήκε.

Ο δεσπότης έπαθε εγκεφαλικό απ' το γέλιο.

Απόστολος
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ (ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ)
Στην Λαρισα σε ένα ναό.
Ερχόταν συνέχεια ένας γιατρός που προσπαθούσε να μάθει μουσική.Γι αυτό είχε ένα δημοσιογραφικό κασσετοφωνάκι κ ηχογραφούσε ότι έλεγε ο πρωτοψάλτης.Μόνο που πριν απο το μουσικό κομμάτι έλεγε ποιο κομματι είναι, σε τι ήχο,από ποιον συγγραφέα κ σε ποια σελίδα.Έλεγε π.χ. δηλαδή "Δύμανης ήχοσ 3 στανίτσασ σελις 85".
Εμείς την είχαμε πάρη γραμμή κ για να κάνουμε πλάκα αλλάζαμε συνέχεια το μουσικό κομμάτι (δηλαδή αλλάζαμε συνέχεια βιβλία.)Έτσι ο γιατρός μας ηχογραφόντασ έλεγε "Χερουβικόν ήχος α καραμάνης σελ. 100."Μώλισ αλλάζαμε κομμάτι κ βιβλίο ξαναηχογραφούσε κ έλεγε "Όχι,όχι Χερουβικόν ήχος β τσατσαρώνης σελ.120."Αλλάζαμε πάλι βιβλίο έλεγε "Όχι όχι ψέμματα αλλάξαμε πάλι.Χερουβικόν ήχος πλ.β πρίγγοσ σελ.90".Στο τέλος δεν ήξερε τι λέγαμε κ ρωτούσε τον διπλανό του."Τί λέμε τώρα να πούμε.Μπερδεύτικα."
Μιλάμε τό γέλιο κ ο γιατρός γελούσε κ αυτός...
 
Last edited:

Magdalene

Μαγδαληνή Κουμπαρούλη
(Σημερινά)
Ψάλτης σε προχωρημένη δυσλεξία:

-Παίδα' ευ αγείν εν τη καμίνω
.....
τότε μεν κτυπούμενον

-....αύλων όνων φύσις γεραίρουσα

κ.α, κ.α....

Τύφλα να 'χουν οι αναγραμματισμοί του Κουκουζέλη!
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Αντι ''... ηλθεν Ιησους ο υπερθεος ..'' εψαλλει ''ηλθεν Ιησους ο συμπεθερος '' .
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
αγριε του Θεού πρεύσβευε υπερ ημων
και
άγιε Σωτήριε πρέσβευε υπέρ ημών
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Απόψε, πριν από λίγο στους Χαιρετισμούς:

"Η έτοιμη αντίληψις....''

''Φύλαξόν με ΑΠΟ την σκέπην σου!!!'

Πάλι καλά που δεν είπε την σκεπήν σου, σαν εκείνον τον ψάλτη σε χωριό
Της σκεπής σου Παρθένε....
 
"Είναι ολίγον τι βραδύγλωσσος και περισσότερον αγράμματος. Εις τας ευχάς τας περισσοτέρας λέξεις τας λέγει ορθάς, εις το Ευαγγέλιον τας περισσοτέρας εσφαλμένας. Θα ειπήτε, διατί η διαφορά αύτη; Αλλά τας ευχάς τας ιδίας απαγγέλλει καθ΄ εκάστην, ενώ την δείνα περικοπήν του Ευαγγελίου θα την αναγνώση άπαξ ή δις ή, το πολύ, τρις του έτους, εξαιρέσει ωρισμένων περικοπών συχνά, αλλ΄ ατάκτως επανερχομένων. ως εις τους Αγιασμούς, εις τας Παρακλήσεις. Τα λάθη του, όσα κάμνει εις την ανάγνωσιν, είναι πολλάκις κωμικά. Και όμως εξ όλων των ακροατών του, εξ όλου του εκκλησιάσματος, κανείς μας δεν γελά. Διατί; Τον εσυνηθίσαμεν και μας αρέσει. Είναι αξιαγάπητος. Είναι απλοϊκός και ενάρετος. Είναι άξιος του πρώτου Μακαρισμού του Σωτήρος..."

Αλέξανδρός τις τουπίκλην Παπαδιαμάντης περί παπα-Νικολάου τινός τουπίκλην Πλανά.

Ο νοών νοείτω.

Υ.Γ. Συγγνώμην διά την χρήσιν του μονοτονικού.
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Οι λέξεις δεν είναι πονηρές ούτε η τροφή ακάθαρτη αλλά
"εἰ βρῶμα σκανδαλίζει τὸν ἀδελφόν μου, οὐ μὴ φάγω κρέα εἰς τὸν αἰῶνα"

Φιλιά και τον σεβασμό μου στους συνομιλητάς και στον administrator :cool:
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Για να διασκεδάσω τις εντυπώσεις, συνεχίζω κανονικά παραθέτοντας ψαλμό, τον οποίο φίλος και αναγνώστης του forum (που δεν επιθυμεί να γραφτεί μέλος, όμως παρακολουθεί τις συζητήσεις μας) εμπνεύστηκε από τα γραφόμενα του κ. Μιχαλάκη καθώς και από μια προσπάθεια του τελευταίου να παραποιήσει το κάθισμα "Τα πάθη τα σεπτά", η οποία προσπάθεια αναγράφεται -όπως μου είπε- στην ιστοσελίδα του κ. Μιχαλάκη στα αγγλικά. Πρόκειται για τον ίδιο ποιητή του "ανοίξω το στόμα μου και εισελεύσεται κώνωπας", που έγραψα πιο πάνω. Με δυσκολία κατόρθωσα να εξασφαλίσω τη συναίνεση του για την παράθεση του παρακάτω παρα-υμνολογήματος και με την προϋπόθεση να αναγράφω σε κάθε τι δικό του (του ζήτησα να συνεχίσει!) μια υποσημείωση καθώς και, για το συγκεκριμένο, να σβηστεί αμέσως εάν υπάρξει παρεξήγηση.

Το κάθισμα έχει ως εξής:

Τα πάθη ψαλτικά,
Σιμωνοκαραΐται,
εκθέψατε δεινώς
μουσικήν εκτελούντες
ποικίλοις ατοπήμασι
θεωρίας και πράξεως,
φαλτσαδόρος γαρ
ομάς κρατεί εν τω ψάλειν,
αποβλέπουσα
τας έλξεις και αναλύσεις
ποιείν Χριστού μάρτυρας!​

Ποίημα Ανωνύμου Παραϋμνολόγου
Εγράφη προς σκοπόν αστεϊσμού ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ
 
Last edited:

mimi

Georgios K. MICHALAKIS
]Ποίημα Ανωνύμου Παραϋμνολόγου
Εγράφη προς σκοπόν αστεϊσμού ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ
[/right][/quote]

ΚΑποτες ειχα #υποσχεσθει# να ΜΗΝ καμνω #παρα υμνολογιες#

Αλλ οταν ακουσαν #τα παθη τα σεπτα# σε #ναον# οπου ΟΥΤΕ ο υμνος αλλ ουτε κα ηχος #ναος# εσεβασθησαν, μ4επιασε #οιστρος# αντι Σιμωνοκαραιτκος και εγραψα τον #παρα υμνον#

Σιγοθρα καποις της παρατ;ξεως αυτης θα γραψει και κατι περι εμου

Εις αργον #παπαδικον# μελος μηπως;


τελος παντων, το #Καθισμα# Καρα θα βγαλλω Cd σε ΟΛΕΣ τις μορφες εκτελεσεωσ, Πατριαρχικες τε και Σιμωνοκαραιτικες



ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θερμως τον ανωνυμον ΠΑΡΑΥΜΝΟΓΡΑΦΟΝ
 
Status
Not open for further replies.
Top