1-1000 Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι)

Status
Not open for further replies.

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Να πω και γω ενα-δυο:

1. Απο μαθητη του Ταλιαδωρου που ηταν παρων... Κυριακη των αγιων Πατερων. Αρχιζει ο κ. Ταλιαδωρος το δοξαστικο, "Των Αγιων Πατε...." τσουπ και φευγει η μασελα. Ευτυχως ηταν πολλοι μαθητες στο αναλογιο και διασωθηκε η κατασταση.

2. Οταν πηρα για πρωτη φορα αναλογιο (σαν αριστερος), στο Birmingham. Αγγλικανικη Εκκλησια αγορασμενη απο την Αρχιεπισκοπη, και ετσι υπηρχε ενα μονο αναλογιο, στην δεξια πλευρα. Δεξιος ψαλτης, ο κυρ-Γιωργος, που ειχε μια μεγαλη καραφλα. Και τυχαινει τωρα η σκεπη του ναου να εχει τρυπησει και να χτυπα ο αερας πανω στην καραφλα. Μετα απο το χερουβικο, τον βλεπω κατεβαινει και λεει:
"Γιαννη πες τα μονος σου για λιγο",
"Γιατι;" του λεω,
Και απανταει "Τελικα επρεπε να με κανει ο Σεβασμιωτατος Αρχων, αν ειχα το καλπακι θα εβγαζα το χειμωνα".
Μετα απο αυτο με πιανει ενα γελιο, και μετα το γελιο μια ντροπη που βγηκε ο παπας απο την ωραια πυλη να με ανακαλεσει στην ταξη!
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Νεοχειροτονηθείς και ολιγογράμματος ιερέας, βγαίνει να διαβάσει ένα απ' τα Δώδεκα Ευαγγέλια της Μ. Πέμπτης...
Δεν έβλεπε και καλά, λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού...
όπότε φθάνοντας στη φράση: "Ηλί Ήλί, λαμά σαβαχθανί"
λέει το αμίμητο: Αλή Αλή.... λαμά σαβαχθανί!!![...]
souldatos said:
Τινες δε των εκει εστηκοτων ακουσαντες ελεγον οτι Αλή Πασάν φωνει ουτος...
Σουλδάτε δεν παίζεσαι!!!!!!!! Είχα καιρό να μπω στη συζήτηση αυτή και ξ ε ρ ά θ η κ α στο γέλιο!!! Μιλάμε ότι είναι με διαφορά η πλέον δημοφιλής συζήτηση στο Ψαλτολόγιο!!!
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Dimitris said:
Πρίν αρκετά χρόνια ψάλλαμε με τα αδέρφια μου σε μία παράκληση 15αυγούστου σε τοπική ενορία του Πύργου. Το εκκλησίασμα λόγω των ημερών απουσίαζε για τα ...μπάνια του και βασικά είμασταν εμείς και ο ιερέας. Αρχίσαμε την παράκληση, μετά την πρώτη ή τρίτη ωδή (δεν θυμάμαι) μας λέει ο παπάς ..."Άξιον Εστίν"! Στο τέλος τον ρωτήσαμε γιατί δεν είπαμε όλη την παράκληση και μας είπε το αξεπέραστο "Ούκ εν τω πολλώ το εύ παιδιά μου"!!!
Stapaman
Ε, ναι... Άμα δεν έχεις κερκίδα, τι το θες να παίζεις καθυστερήσεις.... :rolleyes::p
Άλλο κορυφαίο!!! Stapaman ούτε κι εσύ παίζεσαι!!
Firfiris said:
Αγρυπνία στο Πρωτάτο (δυστυχώς δεν θυμάμαι τι και πώς) και καλεσμένοι οι πατέρες από το Βατοπαίδι. Χερουβικό σε ψηλή βάση, όλα καλά, ανεβαίνουμε, λίγο ακόμα, σε ένα ψηλό σημείο, ε, όλο και κάποιος θα βγει! Φτάνουμε λοιπόν στο πιο ψηλό και... "Τριά-αα-ααα-α-..............", νέκρα! Οπότε πετάγεται ένα γεροντάκι (ξέρετε, από αυτά του Αγίου Όρους) και φωνάζει μέσα στο Πρωτάτο: "δώωωωωστου!"
Άντε να κοιμηθούμε τώρα με τούτα 'δω!! Καιρό είχα να γελάσω τόσο, νά' στε καλά ρε παιδιά!!
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Εκκλησια του Αγ. Νικολαου Sheppherd’s Bush πριν ακριβως 10 χρονια. Μου λενε οι επιτροποι, ο δεξιος ψαλτης του Αγ Νικολαου, καποιος κ. Κωστας, ειναι εξαιρετικος και σπανιος ανθρωπος, με πτυχειο απο τη σχολη της Αρχιεπισκοπης. Ακουω εγω ετσι, λεω, τελος παντων να παω. (Με ειχαν ακουσει στο Birmingham που ημουν πιο πριν)

Τελικα με παιρνει ο κ. Κωστας με το αυτοκινητο την πρωτη Κυριακη, και ακουω στο αμαξι τερμα ο Χρυσανθος Θεοδοσοπουλος, στο κασετοφωνο, ηχος Α.
Φτανουμε στην εκκλησια, και ο Αρχιεπισκοπος παρων, χωρις προειδοποιηση. Λεει ο Πρωτοψαλτης, μην φοβασαι, εγω ειμαι εδω.

Ανεβαινουμε στο ψαλτηρι, ανοιγει ο ο κυρ Κωστας το βιβλιο του Χρυσανθου Θεοδοσοπουλου, με ολη τη μεγαλοπρεπεια! Ηχος Α’! Σκουπιζει τα γυαλακια του, ξεροβηχει, βαζει μια καραμελα στο στομα, κοιταζει τις μουσικες γραμμες, και αρχιζει ‘Θεος Κυριος’ σε ηχο Β’. Μπαμ, κατω εγω!
Τελικα μετα το αρχικο σοκ, αλλαζω τον ηχο, και συνεχιζουμε ‘σωστα’ ας πουμε. Ο Αρχιεπισκοπος απο μεσα γελουσε.

Ξεκιναμε Ευλογηταρια, «Ευλογητος ει Κυριε»,αρχιζει ο Πρωτοψαλτης ‘Ηχος Λεγετος’. Εγω να εχω μεινει με το στομα ανοιχτο σα χανος!!! Αλλαζω τον ηχο παλι, και ο κυρ Κωστας παιρνει τελικα μπροστα, οποτε βγαινουν και τα υπολοιπα, ας πουμε σωστα.

Τι συζητηση για τον ηχο του Δεσποτη και Αρχιερεα μιλαμε, τελικα με τον κ.Κωστα βγηκε σε ηχο Γ’. (κριμα που δεν ηχογραφησα)

Αλλα ομως, ολα κι ολα!!!! Τα βιβλια του Χρυσανθου ηταν ανοικτα σε ολη την διαρκεια της ακολουθιας, (αλλα φυσικα) μονο για τη μοστρα!!!! Αναθεμα και αν ο κυρ-Κωστας ειπε μια μουσικη γραμμη απο μεσα!

Τελικα εγω κουρασμενος (και ξεκουρδισμενος) απο το να αλλαζω τους ηχους, τα παρατησα και συνεχιζα σε οτι ηχους και βασεις επιανε ο Πρωτοψαλτης.
‘Κυριε Σωσον τους Ευσεβεις’ σε ηχο Πλ’Β

Στον καφε τωρα:
1. Λεει ο κυρ-Κωστας «Γιαννη μου, ο Χρυσανθος ειναι απιαστος,εγω μονο απο τα βιβλια του ψελνω! Να βγαινει η ακολουθια Πατριαρχικα» !!!! Κοκκαλο εγω!!!
2. Ερχεται ο καντηλαναφτης και μου λεει «Γιαννη μου ωραια φωνη εχεις, αλλα εισαι λιγο ξεκουρδιστος!!!! Ολο αλλαζες αυτα που ελεγε ο ψαλτης. Πρεπει να μαθεις να τα λες το ιδιο με αυτον»
3. Ερχεται ο παππας «Γιαννη μου ωραια τα ειπατε σημερα, αλλα καλυτερα να μελετατε απο το ιδιο βιβλιο ωστε να βγαινουν ολα ομοιομορφα!!!»
4. Ερχεται ο προεδρος της κοινοτητας και λεει στον κ. Κωστα «Αχ κ. Κωστα τι ωραια που τα ειπατε σημερα, ευγε!!! Μεγαλο ταλεντο»
5. Ερχεται ο Αρχιεπισκοπος και μου λεει, «Αχ, Γιαννακη μου ουτε ψυλος στον κορφο σου, εδω που εμπλεξες!»
6. Ερχεται μια κυρια της επιτροπης "Θα παρετε εναν καφε;" "Ναι", της λεω,"σκετο της παρηγοριας"

Τελικα λιγο αργοτερα αλλαξανε Πρωτοψαλτη, και εγω εμεινα εκει 3 χρονια.
 
Last edited:

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Ένας δε χαριτωμένος παππούλης, σ' ένα προφητη Ηλία, πολύ παραστατικά επεξήγησε και με χειρονομίες ότι, επειδή η πύλη του Παραδείσου είναι στενή και ο πλούσιος έχει φαρδειές, φουσκωμένες τσέπες, δε χωράει να περάσει, "φρακέρνει".

Ενας αλλος μακαριστος παππουλης (θεος σχωρεστον) ελεγε οτι "Η πυλη του παραδεισου ειναι χαμηλη, και μονο αν εισαι ταπεινος μπορεις να περασεις"
και μαλιστα εσκυβε, την ωρα του κηρυγματος, στην Ωραια Πυλη, για να δειξει το πως μπαινει ο ταπεινος στον παραδεισο.

Παλαιος ψαλτης, Μ.Τριτη εσπερας, στα αποστιχα.
Προσηλθε Γυνη, δυσωδης και βερ-βορρ-βορρ-βορρ-ω- μεεενηη!
Επισης εχω παρατηρησει, οτι οσες φορες ειπα αυτο το ανεκδοτο σε καποιον ψαλτη, λιγο προ της ακολουθιας, απο φοβο, προσοχη, η και παραδρομη, πολλες φορες θα το κανει και ο ιδιος λαθος.
 

Lampadarios

Καλαφάτης Θανάσης
Χαίρετε... Απο την περασμένη Κυριακή ένας καινούριος βοηθός που μαθαίνει....
...κανονάρχημα "Δύο αγγέλους έβλαψας...". Άντε μετά να πεις το εξαποστειλάριο..
 

nicmar1983

Νικόλαος Ονουφρίου
Εγώ κάποτε λοιπόν έψαλλα στην Αγ. Παρασκευή Καλλιπόλεως.Οπότε στις λειτουργίες πλην των Κυριακών, είχα δύο εξαίρετες κυρίες βοηθούς την κυρά Μαρία και την κυρά Ελένη καλή τους ώρα.. Όμως δεν είχα παρατηρήσει κάτι που κάνανε. Λέγαμε το "Άγιος ο Θεός",το σύνηθες σε Β ήχο οπότε στην κατάληξη για να πω εγώ τον απόστολο έλεγαν "ε ε λέ ε εε η σοο ο ο ον η μας-ας-ααας-ας". Άντε μετά να πεις τον απόστολο από τα γέλια..
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
έλεγαν "ε ε λέ ε εε η σοο ο ο ον η μας-ας-ααας-ας".

Που να τελειώσει ο ιερέας το εωθινό ευαγγέλιο: "εφοβούντο γαρ-γαρ-γαρ-γαρ-γαρ-γαρ"! (πείτε το με τη συνήθη κατάληξη να δείτε πόσο αστείο ακούγεται: θυμίζει τη μουσική με τη γαργάρα από το Βέγγο)
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Προσηλθε Γυνη, δυσωδης και βερ-βορρ-βορρ-βορρ-ω- μεεενηη!
Επισης εχω παρατηρησει, οτι οσες φορες ειπα αυτο το ανεκδοτο σε καποιον ψαλτη, λιγο προ της ακολουθιας, απο φοβο, προσοχη, η και παραδρομη, πολλες φορες θα το κανει και ο ιδιος λαθος.

Χμ, εκτός θέματος, αλλά θα το αναφέρω: Αν ψέλνεις με συνεπτυγμένο ρυθμό, δε θα το κάνεις λάθος. Στο συνεπτυγμένο ρυθμό δε χρειάζεται να μετράς μια μια νότα να δεις πόσα ίσα ή υπορροές στη σειρά είναι. Ο ρυθμός σε βοηθάει να καταλάβεις πότε τελειώνουν τα ίσα ή οι υπορροές...
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
[Σημείωμα συντονιστή (ΔΚ)] Μεταφέρθηκε από άλλο θέμα μαζί με τα επόμενα 2 μηνύματα.

Γιώργος Μ.;19549 said:
Εγώ προσωπικά (χωρίς τώρα να παίρνω θέση βάσει του τυπικού ή της ιστορίας, αλλά συναισθηματικά κρίνοντας), χαίρομαι πολύ όταν γίνεται προτροπή από τον ψάλτη ή τον ιερέα να λέει όλο το εκκλησίασμα το Πιστεύω και Πάτερ ημών.
Ποια είναι η άποψη των φίλων του φόρουμ;

Στην Ενορία που υπηρετώ, με προτροπή του Ιερέα, το βΕκκλησίασμα λέει το "Πάτερ ημών", αλλά όχι και το "Πιστεύω" (προφανώς) λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (είναι γνωστό ότι το "Πιστεύω δεν το ξέρουν δυστυχώς όλοι, και αυτό αποτελεί ένα μικρό πρόβλημα όταν είναι να το πει πολύς κόσμος μαζί...) Στην περίπτωσή μας λοιπόν όλα καλά.
Κάπου αλλού όμως που έχει τύχει συχνά πυκνά να ψάλλω, το "Πιστεύω"και το "Πάτερ ημών" όσες φορές έχει "δοθεί" έχει γίνει αντικείμενο "κονταροχτυπήματος" μεταξύ "ευσεβών κυριών" που προσπαθούν να ξεπεράσουν η μία την άλλη σε ένταση, "ζέση" (η οποία εκφράζεται ακόμα και με.... "κινήσεις λατρείας" :rolleyes:... ) ή ακόμα και με προσπάθεια να ξεπεράσει η μια την άλλη χρονικά, λέγοντας το απαγγελόμενο πιο γρήγορα με αποτέλεσμα ετερχρονισμούς και χασμωδίες. Έτσι, αναγκαστικά, τα δυο αυτά πολύ σημαντικά για την Θ.Λ. Αναγνώσματα δίνονται στο εκκλησίασμα όλο και πιο σπάνια, αφού ούτε οι συστάσεις των Ιερέων προς το εκκλησίασμα έχουν πιάσει τόπο...
Προσωπική ταπεινή μου άποψη είναι ότι καλό μεν είναι να δίνονται το "Πιστεύω" και το "Πάτερ ημών" στο Εκκλησίασμα, αλλά μόνο εκεί που "μας παίρνει" δλδ. όπου παρατηρείται ομοιογένεια, πειθαρχία και τάξις, άρα και σεβασμός προς την Θεία Λατρεία. Αυτό θα πρέπει να γίνεται κατά την κρίση του Ιερέα και του Ιεροψάλτη, αφού είναι κατ' εξοχήν εκπρόσωποι του Λαού αλλά και υπεύθυνοι για την ευταξία και την ομαλή διεξαγωγή της Θείας Λατρείας.
Και ο Ιερές, και ο Ιεροψάλτης είναι άνθρωποι με αδυναμίες, και όντως είναι εύκολο να παρασυρθούν και "να πάρουν τα μυαλά τους αέρα". Το ίδιο όμως συμβαίνει πολλές φορές και με το Εκκλησίασμα, ή ένα μέρος αυτού και αυτό οφείλουμε να το προσέχουμε και να το αποτρέπουμε όσο και την δική μας παρεκτροπή. Κάποτε π.χ. κατά την διάρκεια Πανηγύρεως ήρθε μια κυρία, η οποία κατά τη διάρκεια του Τρισαγίου, μου τράβηξε το μανίκι του ράσου και μου είπε με στόμφο "΄Εχω ευλογία από το Γέροντά μου να λέω τον Απόστολο!!!" :eek: ...
 
Last edited by a moderator:

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Κάποτε π.χ. κατά την διάρκεια Πανηγύρεως ήρθε μια κυρία, η οποία κατά τη διάρκεια του Τρισαγίου, μου τράβηξε το μανίκι του ράσου και μου είπε με στόμφο "΄Εχω ευλογία από το Γέροντά μου να λέω τον Απόστολο!!!" :eek: ...

Εμένα στην ώρα του Κοινωνικού άρχισε να ψάλλει "Κύριος ποιμένει με...", αφού έγινε ότι έγινε :mad:, πήγε στον Ιερέα στο τέλος και του είπε να με διώξει επειδή είμαι ασεβής που δεν ψάλλω τον Ψαλμό.
(αυτό συνέβει στο παρεκλήσιον της Αγίας Παρασκευής στην Πετριά περί το 2001-2002).
 

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
ΝΕΟ ΘΕΜΑ: "Ευτράπελα του εκκλησιάσματος" :D:D:D

Κύριοι συντονιστές παρακαλούμε δια τις ενέργειές σας προς μεταφοράν στο νέο ενδιαφέρον αυτό θέμα των μηνυμάτων αυτών :D
 
Πριν χρόνια υπήρχε ένας ψάλτης σε ένα γειτονικό μας χωριό στο Πραιτώρι κοντά στην Ελασσόνα Λαρίσης. Ο εν λόγω ιεροψάλτης του ναού ήταν πρακτικός και δεν ήξερε πολλά γράμματα, κουτσά στραβά ότι λίγα είχε μάθει από τον ιερέα του χωριού τα έλεγε. Μία μέρα κατέβηκε στη Λάρισα και άκουσε έναν γνωστό ψάλτη της πόλης να ψέλνει ένα μουσικό κείμενο σε λέγετο αρχίζοντας με το απήχημα "Λέγετος". Ο ψάλτης του Πραιτωρίου ενθουσιάστηκε πάρα πολύ. Από τότε στην εκκλησία του σε κάθε κείμενο του κάθε ήχου που λέει παίρνει απήχημα Λέεεγεετοος! Φανταστείτε: "Λέεεγεεετοοος" και μετά καπάκι σε α ήχο "Σου η τροπαιούχος δεξιά!!!"
 

chanendes

Ιωάννης Π. Αχιλλιάς
Μην το γελάτε καθόλου αγαπητέ μου!
Σε μια εκκλησία που πάω από καιρού εις καιρόν αντικαθιστώντας κάποιο φίλο μου που ψάλλει αριστερά, ο γηραιός δεξιός (που ξέρει πολύ λίγα μουσικά αλλά τον κρατούν στο δεξιό αναλόγιο από σεβασμό στα άσπρα του μαλλιά) πριν απ' το Χερουβικό οποιοουδήποτε Ήχου πετά ένα μεγαλοπρεπέστατο "Άγιαααααααα" ΄κι ας είναι όποιοδήποτε άλλος Ήχος πλην αυτού...ακόμα και Πλάγιος Κλέφτικος...:eek::(

συμβαίνει λοιπόν και τώρα που μιλάμε...
 

petrosgrc

Πέτρος Γαλάνης
Ας καταθέσω κι εγώ ένα ευτράπελο με τον π. Πατρών Νικόδημο: Ένας ναός στα πέριξ των Πατρών πανηγύριζε και ήταν ο Μητροπολίτης μας. Όταν έρχεται η ώρα του τρισαγίου ύμνου στη Λειτουργία και εκφωνεί ο διάκονος το "Δύναμις", ο π. Πατρών "αρπάζει" το κομμάτι και αρχίζει και λεει του Ν. Καμαράδου σε ήχο β΄. Εκνευρισμένος ο δεξιός ψάλτης (ονόματα δε λέμε, όποιος γνωρίζει κατάλαβε) κάνει νόημα στον αριστερό ψάλτη να σωπάσει μόλις τελειώσει το "Άγιος ο Θεός". Τελειώνει λοιπόν ο μακαριστός και αυτός αρχίζει να ψάλλει από την αρχή "δύναμις" σε ήχο πλ. β΄! Το συγκεκριμένο περιστατικό μου το διηγήθηκαν οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω αντιδράσεις.

Και ένα άλλο: Έψαλλα σε έναν ναό και μια κυρία είχε τη συνήθεια να "κολλάει" δίπλα μου και να ψάλλει (δεν ήξερε μουσική). Βρήκα λοιπόν τον πιο εύκολο τρόπο να τη διώξω χωρίς να χαλάσουμε τις καρδιές μας. Μόλις ερχόταν, ανέβαζα μία και δύο φωνές τη βάση και αυτή αδυνατώντας να ακολουθήσει αυτούς τους τόνους (δεν ήταν και σοπράνο), έφευγε απογοητευμένη. Το ξέρω, μερικές φορές γίνομαι κακός:D
 
Last edited:

teofilos3

Γεώργιος Παλιούρας
Εμένα στην ώρα του Κοινωνικού άρχισε να ψάλλει "Κύριος ποιμένει με...", αφού έγινε ότι έγινε :mad:, πήγε στον Ιερέα στο τέλος και του είπε να με διώξει επειδή είμαι ασεβής που δεν ψάλλω τον Ψαλμό.
(αυτό συνέβει στο παρεκλήσιον της Αγίας Παρασκευής στην Πετριά περί το 2001-2002).

Και εμένα την προηγούμενη Παρασκευή που είχαμε αγρυπνία έρχεται μια κυρία απο το πουθενά και μου λεει "Να διαβάσω εγώ τον κανόνα γιατί αυτός αργεί(εννοώντας τον βοηθό μου -δάσκαλο στο επάγγελμα) και θα μας πάρει το πρωί " φυσικά δεν της το επέτρεψα και στο τέλος που καθίσαμε στο πνευματικό κέντρο του Ναού για τσαί και ήρθε και εκείνη και ήθελε να ζητήσει ΄περαιτέρω εξηγήσεις της λέω γιατί ήρθες στο Ναό δεν ήξερες ότι έχει αγρυπνία.
 

emmanouil

Σιάφης Εμμανουήλ
Καλησπέρα παιδιά!

Κυριακή μετά την Θ.Λειτουργία τελούμε το μνημόσυνο κάποιου τεθνεώτος και επειδή είμαστε τέσσερα άτομα και το ψάλλουμε χορωδιακά το λέμε από το ειρμολόγιο του Π.Βυζαντίου. Από τη βιασύνη μας είπαμε σε κάποιο τροπάριο προς το τέλος και τας ψυχάς του δούλου σου Σώτερ ανάπαυσον:eek::eek:

Καλά μιλάμε μερικές φορές είμαστε για πολλές φάπες:D:D....Λές και ο άνθρωπος ήταν καμμιά γάτα!!
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
Εμένα στην ώρα του Κοινωνικού άρχισε να ψάλλει "Κύριος ποιμένει με...", αφού έγινε ότι έγινε :mad:, .

πες μας και τί έγινε... αυτά είναι τα ωραία...
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
Μεγ. Εβδομάδα, δε θυμάμαι ποια μέρα... λέμε τα δύο πρώτα αλληλούια αργά, το τρίτο σύντομο και δίνω τον τέταρτο στίχο σε ένα παιδί που βοηθούσε... Και λέει:
Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε.........τοις ενδόξοις της γης αλληλούιααααααααααααααα!!! (κολλημένο με το στίχο). αρχίσαμε το αλληλούια μετά από κενό 5 δευτερολέπτων περίπου κ με το μισό ψαλτήρι να χει αδειάσει!
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Ισως ανηκει στα ευτραπελα του εκκλησιασματος που ειπε ο φιλος παραπανω.

Εγω και ενας φιλος ψαλλαμε καθημερινη (σε καποιο ναο ασχετο με τις ενοριες μας), και ειχαμε περιπου γυρω στα 5-10 ατομα εκκλησιασμα. Ο φιλος αυτος δε, λογω χειμωνα και Λονδινου, ειχε αφησει λιγο μουσι, για ζεστασια. Την ωρα του κοινωνικου λοιπον, μια κυρια ανεβαινει στο δεξιο αναλογιο, και τραβα τον Πρωτοψαλτη απο το ρασο (εγω ημουν απο την μεσα πλευρα του στασιδιου προς το τεμπλο. Αφου ειδαμε οτι η κυρια δεν κατεβαινε, σταματαμε το Κοινωνικο και ρωτα ο συμψαλλων, "τι επιτελους θελετε κυρια μου;" και απανταει η κυρια, "θελω να φυγω νωρις, πατερ μου (ο ανθρωπος ψαλτης ηταν μονο) απο που μπορω να παρω αντιδωρο;"
 
Status
Not open for further replies.
Top