1-1000 Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι)

Status
Not open for further replies.

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Γιωργάκης;36646 said:
Σαφέστατο πάτερ, σαφέστατο.
Ἡ σαφήνεια ἔγκειται στό ὅτι γελάσαμε καί μέ σένα.

Στά 5 μηνύματά σου ἔχεις τίποτε ἐνδιαφέρον νά μᾶς δώσεις;​
 

Λάμπρος Λιασής

Παλαιό Μέλος
Οποιαδήποτε απάντηση περιττέυει. Το μήνυμά μου δεν είχε στόχο το πρόσωπο του πατρός (τον οποίο δεν γνωρίζω, εξακολουθώ να σέβομαι και λυπάμαι που λυπώ) αλλά τη στάση του απέναντι στα πράγματα. Εύχομαι του χρόνου και με τον ...Βας βας (ο Παρασκευάς). Για να προσληφθεί καλύτερα ... η ασθένειά μας! (Τι άλλο θα ακούσουμε...)
Γιώργος
Υ.Γ. Η ανωνυμία είναι επιλογή μου κύριε Λιναρδάκη. Αν δεν σας αρέσει να αλλάξετε τους κανόνες του φόρουμ. Ή απλώς να μη μου απαντάτε. Ευχαριστώ.

Μια χαρά είναι η Eurovision. Γιατί τα ισοπεδώνουμε όλα και τα σοβαρεύουμε. Αν πας σε κινέζικο εστιατόριο έχεις απαίτηση να φας κινέζικο και σε ταβέρνα να φας κοψιδια. Δεν μπορείς να τρως κινέζικο παντού. Όποιος θέλει κουλτούρα ας έρθει αύριο βράδι στο Μέγαρο. Το τελευταίο μάθημα του Μπερεκέτη σε άγια διαρκεί 28 λεπτά (σας αποκάλυψα και κρατικά μυστικά :))
Άμα δεν γουστάρεις Eurovision πατάς το κουμπάκι και κλείνει το "κουτί" και μπαίνεις στο analogion.
Εγώ πάντως που είμαι "παμφάγο" έφαγα το κοψιδάκι μου χθες βράδι και την απόλαυσα τη Eurovision. Αύριο με "Μέγαρο" θα το ρίξω στο gourmet
 

Γιωργάκης

Νέο μέλος
π. Μάξιμος;36648 said:
Ἡ σαφήνεια ἔγκειται στό ὅτι γελάσαμε καί μέ σένα.

Στά 5 μηνύματά σου ἔχεις τίποτε ἐνδιαφέρον νά μᾶς δώσεις;​
Βεβαίως. Έχω να δώσω τον τρόπο που η ποιμαντική σας φροντίδα "προσλαμβάνει" την "ασθένειά" μας. Το "και" σημαίνει μάλλον ότι γελάτε (ποιμαντική αδεία πάντα...) και με πολλούς άλλους. Ευχαριστούμε για τα γέλια σας.
 

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Κλαψίγελος έγινε το θέμα.Αγαπητέ Γιωργάκη καταλαβαίνω την κριτική σου απέναντι στην eurovision,αλλά διάλεξες λάθος θέμα και κυρίως λάθος πρόσωπο για να αφορμήσεις.Ο χώρος δεν έχει ανάγκη αλλης φαγομάρας αλλά καλής διάθεσης απο όλους.Ολα χρειάζονται στην ζωή και η σοβαρότητα και το χιούμορ.Στην προκειμένη περίπτωση ο πατέρας έκανε χιούμορ.Είναι απλό.Ξέρεις πόσα σοβαρά μας έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος;Εμείς επειδή ξέρουμε γι αυτό και δεν μπορούμε να χωνέψουμε μια τέτοιου είδους κριτική απέναντί του.Φιλικά
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Έχω να δώσω τον τρόπο που η ποιμαντική σας φροντίδα "προσλαμβάνει" την "ασθένειά" μας.
Κύριε, δεν είναι ευγενικό να επαναλαμβάνετε συνέχεια ειρωνικά αλλάζοντας το νόημα της μια φράση του Παύλου, ή μάλλον το νοήμα της, που χρησιμοποίησα. Δεν μίλησα για ασθένεια δική μας ή πολύ περισσότερο δική σας.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Ἔνταξει ἀγαπητοί Ἀντώνη καί Γιῶργο καί ὅλοι οἱ ἄλλοι. Σᾶς εὐχαριστῶ. Ἀλλά δέν ὑπάρχει λόγος. Τό θέμα ἐδῶ εἶναι τά εὐτράπελα. Ὅσο γιά τό ἄν πρέπει νά συμμετάσχω τό ἔχω δηλώσει παλαιότερα. Ἀλλά ἄνθρωποι εἴμαστε καί μέ ἀνθρώπους συναναστρεφόμεθα.

Χρησιμοποίησα μιά ἀληθινή χαζομάρα πού πέταξε κάποιος στό τέλος τοῦ ἑσπερινοῦ καί τήν χρησιμοποίησα στά εὐτράπελα σέ συνάρτηση καί μέ τήν Αὐστραλία (πού μᾶς ἀφορᾶ) καί μέ τόν Οἰκ. Πατριάρχη, πού γι᾿ αὐτό ἐνδεχομένως νά ἀποτελεῖ παράδειγμα.

Αὐτά τά παιδιά τό εἶπαν μέ τήν ἔννοια ὅτι μήπως ξενυκτήσουν καί τό πρωί δέν θά ξέρουν τί λένε. Σᾶς πληροφορῶ ὅτι ὅλα τά παιδιά ἦταν παρόντα στίς 7 παρά δέκα στό ἀναλόγιο, πού πολλοί ἄλλοι κοιμόντουσαν σίγουρα.

Ἐδῶ εἶναι εὐτράπελα. Καί πρέπει νά μπορεῖς νά συμμετάσχεις. Δέν ὑποστήριξα τόν Ρουβά. Ἀλλά καί δέν τόν κατηγόρησα. Τό ὅτι καλῶς ἤ κακῶς ἡ χώρα μας εἶχε μιά εὐρύτερη διακρατική συμμετοχή, κανείς δέν ἀμφιβάλλει.

Ἐδῶ εἶναι εὐτράπελα. Θά θυμᾶστε ὅταν τοῦ «ἁγίου» Βαλεντίνου σᾶς ἔγραψα πού ἦρθε μιά καί μᾶς εἶπε: Γιατί δέν ψάλλατε τό ἀπολυτίκιο τοῦ «ἁγίου» Βαλεντίνου; Ἐγώ προώθησα τόν «ἅγιο»;

Πάντως, οὐδέν κακόν ἀμιγές καλοῦ.
Φάνηκαν πολλά πράγματα καί ἀπό ἐδῶ, τά ὁποῖα λαμβάνω ὑπόψη μου.


 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Παντως αν παει ο Μακης Χριστοδουλοπουλος στην Eurovision προτεινω το κατωθι ασμα, το οποιο ειναι και καλοκαιρινο! :D και πιο Ελληνικο!
 

Attachments

  • Xristodoulopoulos__Konstantina_-_Kaigomai.mp3
    3.6 MB · Views: 57

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
...................................................
Υ.Γ. Η ανωνυμία είναι επιλογή μου κύριε Λιναρδάκη. Αν δεν σας αρέσει να αλλάξετε τους κανόνες του φόρουμ. Ή απλώς να μη μου απαντάτε. Ευχαριστώ.

!!!! Ουδεν σχολιον .
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Παρακαλώ το μέλος "Γιωργάκης" να τροποποιήσει τα προηγηθέντα μηνύματά του στο παρόν θέμα κατά τα οριζόμενα στους κανόνες του φόρουμ.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία.
 

tb---

τσοπάνης
Σε ορεινό χωριό της Άρτας, Μ. Σάββατο βράδυ και όλοι ετοιμάζονται για την ακολουθία της Ανάστασης.

Ο Ιερέας μεγάλος φανατικός των φωτοβολίδων, έχει ανέβει στν εξέδρα.

Διαβάζει το ευαγγέλιο και ετοιμάζεται για το χαρμόσινο μήνυμα...

Το ίδιο και κάποιοι άλλοι που ετοιμάζουν τις φωτοβολίδες.

οπότε σε λίγο ακούγεται μεγαλοφώνος.

" Χριστοοος Α....το π..ικο που πήγε....!!!." :( :eek::eek:

καταλαβαίνεται το τί έγινε μετα :eek:
 

npapadimit

Νικόλαος Παπαδημητρίου - Πύργος
Εξ αφορμής του Ιουνία(ς) π. Μάξιμε:

Καλοκαιράκι,
Αύγουστος,
Παρακλήσεις,

Στην ....Επαρχία, που ξέρουν ( όσο το δυνατόν και δεν ξέρω για πόσο ακόμα) οι Ιερείς τους ενορίτες τους,
στις Παρακλήσεις τον 15Αύγουστο συνηθίζουν να διαβάζουν μετά τα Μεγαλυνάρια εις ευήκοον όλων, τα ονόματα των πιστών υπέρ Υγείας .... (πέφτει και το αναλογούν:wink:)

Ένας παππούλης λοιπόν διάβαζε τα ονόματα όπως του τα είχαν γράψει
και ιδού το αποτέλεσμα:

Υπέρ Υγείας

Νικολάου, Άννας, Βασιλείου, Γιώργος, Μαρίας, Δημήτρη, Αποστόλη, Χρήστου,
Πάνου, Χρήστου, Χρήστου, Χρηστάκη, Γιωργία, Βάσω, Παύλος, Στέφανος,
Μαρίας, Κωνσταντίνος, Βασίλης, Ιωάννης, Ντίνος, Μάριος, Αναστασίας,
Πέτρος, Δημήτρης, Δημήτρης, Δημητράκης, Γιάννης, Στέλιος, Παναγιώτας, Ευφροσύνη, Αγάθη, Βαρβάρα, Πάνου, Σταυρούλα, Θοδωρής,
Κατερίνας, Δώρα, Παύλος, Βασιλική, Χαράλαμπος....................

Γονέων, τέκνων συγγενών φίλων και εχθρών αυτών ....:D:D:D


Αν τα απαγγείλει κανείς αργώς και μετά μέλους Βγάζουν πολύ γέλιο.!!
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Πάλι καλά! Πού και να ακούσεις: Μπέμπας, Δράκου κλπ... Τα έχω ακούσει...
 

raphael

Ραφαήλ Ζουμής
Το πιο ακραίο που έχω δει είναι ο ψάλτης να μπαίνει μέσα στο ιερό και να κυνηγάει τον ιερέα επειδή τον έκοψε στα "Άγια".. :D

Βέβαια έχω ακούσει και ιστορία (από τον παθών) για αρχιμανδρίτη να έχει ταράξει στην φάπα τον διάκονο του κάθε φορά που έκανε λάθος ή καθυστερούσε στο έργο του.. :D

Απίστευτα πράγματα.. :D
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Η γιαγιά είχε γράψει τα ονόματα για την Αρτοκλασία σε φύλλο του Αλφαβηταρίου των εγγονών της... Το αποτέλεσμα; Εκφώνως η μνημόνευση των ονομάτων από τον ιερέα που όμως τη συνέχισε ούτως πχ... Κων/νου Ελένης, Μαρίας πί το παπί Λόλα να ένα μήλο!

συνέβη σε ενοριακό ναό της Β. Ελλάδας...

Δ.
 

raphael

Ραφαήλ Ζουμής
2 μπριζολες
μισό κοτόπουλο


Χαρτάκι που δόθηκε μαζι με το πρόσφορο στον πατέρα μου για να μνημονευσει τα ονόματα.. :D
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Μετά την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου, ο ΑΡΧΩΝ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία) έκανε τσιμπούσι (κρασοκατάνυξη) σε μια ταβέρνα. Στην ομήγυρη κι ο Παπα-Θανάσης Τσούμαρης!
Φτάνοντας, στο τραπέζι, ο Στανίτσας άνοιξε μια πλαστική σακκουλίτσα και έβγαλε κουτάκια κονσέρβες σαρδέλλας για ποικιλία στο μενού. Οπότε ο Παπα-Θανάσης του είπε: Γεια σου άρχον με τους ... ντενεκέδες σου!:D. Το υπονούμενο έγινε αντιληπτό από έναν εκ των ... ντενεκέδων, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια...
Οι ... ντενεκέδες είχαν αρνηθεί στον παπα-Τσούμαρη να πάνε στο Ναό του σαν ψάλτες. Όσο για τον άρχοντα, σε άλλη περίπτωση είχε πει σε τρίτο πρόσωπο για έναν απ' τους ... ντενεκέδες του. "Περίμενες απ' αυτό το λαιμουδάκι να βγεί τέτοιο πράμμα; Ήταν το "Μέσα στα μαύρα πέλαγα σουλτάνα ταξιδεύει".:D (που λέει ο Σωτ. Φωτόπουλος).
Αλήθεια, αρχηγός των ... ντενεκέδων ήταν ο Αρχιντενεκές;
 
Last edited:

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Και κατι επικαιρο.Μου το ειχε αναφερει καποτε ενας γεροντας ψαλτης.
Για προσπαθηστε αγαπητοι μου,να ψαλλετε το εξης,αντι για τον προτοτυπο στιχο της 9ης ωδης του Πασχα:
''Ο αγγελος εβοα κι ο παπας ευλογα την γιδα την ψημένη,την κεχαριτωμένη.
Ψησου γιδα,ψησου και ροδοκοκκινησου,οσπου να 'ρθει ο κρασος να σε ξεκοκκαλιασω!!...'':D:D
Καλη ορεξη παιδια!!....:)
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Μετα απο ευγενικη παρακληση του Μιχαλη Μαμαη το ανεβαζω και εδω!

Ποσα μελη ενος φορουμ χρειαζονται για να αλλαξουν μια λαμπα (κατα το του αλλαζω τα φωτα). Αφιερωμενο εξαιρετικα σε ολους τους αργολογους.
 

Attachments

  • 26900725.jpg
    26900725.jpg
    253.3 KB · Views: 146

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Όχι γιατί ακούστηκε "γκρίνια" για την εικόνα που δίνει το φόρουμ. Ιδού λοιπόν ότι όλοι ίδιοι είμαστε, σε όλα τα φόρουμ του κόσμου τα ίδια παρατηρούνται.
 

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής
Όχι γιατί ακούστηκε "γκρίνια" για την εικόνα που δίνει το φόρουμ. Ιδού λοιπόν ότι όλοι ίδιοι είμαστε, σε όλα τα φόρουμ του κόσμου τα ίδια παρατηρούνται.

Ορίστε και η λύση!

Το πρόγραμμα λογισμικού «JuLiA» της εταιρίας Adaptive Semantics, χάρη σε ένα αλγόριθμο μάθησης που διαθέτει, μπορεί να αναγνωρίζει τα υβριστικά σχόλια και να καταλαβαίνει πότε μια on line συζήτηση «φουντώνει» και ξεφεύγει επικίνδυνα από τα όρια του διαλόγου. Μπορεί ακόμα και να παρέμβει για να κόψει ή να βάλει σε καραντίνα τέτοια εμπρηστικά σχόλια που ξεπερνούν ένα προκαθορισμένο όριο. Ήδη το πρόγραμμα βελτιώνεται από τους σχεδιαστές του, ώστε να είναι σε θέση να καταλάβει καλύτερα τα έξυπνα σχόλια, τους σαρκασμούς και την πολιτική κριτική.​
 
Status
Not open for further replies.
Top