1-1000 Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι)

Status
Not open for further replies.

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
[Σημείωμα συντονιστή] Μετέφερα τα προηγούμενα μηνύματα εδώ από άλλο θέμα.

Επί τη ευκαιρία και εγώ έχω ακούσει "Το λουλουδάκι του βουνού" σε παραλλαγή σε τοπική πανήγυρη στο Σύδνεϋ, μετά το Δι'ευχών όμως.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Επίσης να προσθέσω και το επίκαιρο... «Η» [αργή και καλοφωνική] «περιστερά». Εσχάτως αναφανείσα και σε τρίσημο (βαλσάκι).
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Την Κυριακή λυθήκαμε στα γέλια! Τα γνωστά κομμάτια τα λέει όλος ο κόσμος. Όλοι μαζί λένε και το απολυτίκιο του Αγ. Ελευθερίου.

Έχουμε ένα Κερκυραίο παππού που πάντα όταν λένε όλοι μαζί αυτός κάνει σιγόντο (ψέλνει 2 φωνές κάτω) με πολύ δυνατή φωνή.

Την Κυριακή στο σημείο που λέει "Ελευθέριε σοφέ, καθαιρέτα του Σατάν", αυτός μπερδεύτηκε και είπε "Ελευθέριε σοφέ, καθαιρέτα του Σαντάμ" :D:D:D

Δεν το ήξερα ότι ο Άγιος ήταν δάκτυλος των Αμερικάνων!!! :D:D:D
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Στις ... κότες! Στη Σάμο το καλαμπόκι - τροφή για τις όρνιθες - το λέν' "Νταρί". Παράφρασή του είναι :D.

Οχι ρε, το Ντα...ρααμμμμ ειναι σοβαρο απηχημα. Κανε ενα και μετα αρχισε "Μη της Φθορας" σε βαρυ διατονικο! Θα με θυμηθεις! :D
 
Last edited:

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Μακαρίτης ιερέας αντιχουντικός και φυσικά αντι-ιερωνυμικός, έλεγε:
Εν πρώτοις μνήσθητι Κύριε του αρχιεπισκόπου ... όν χάρισαι .. εν ειρήνη, ζώον, έντομον, υγιά ... κλπ.:D:D:D
 
Την Κυριακή στο σημείο που λέει "Ελευθέριε σοφέ, καθαιρέτα του Σατάν", αυτός μπερδεύτηκε και είπε "Ελευθέριε σοφέ, καθαιρέτα του Σαντάμ"


Τί ἔχει ἀκούσει αὐτός ὁ Ἅγιος!!!!!
Ἕνας ἄλλος τόν ἔκανε Σουμάχερ... "...Ἐλευθέριε σωφέρ..."
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ένα άλλο κωμικοτραγικό που συμβαίνει ακόμα στις μέρες μας είναι η ψαλμωδία υπό τον ήχο συγκρουομένων κερμάτων που πέφτουν στους περιφερόμενους δίσκους κατά τη διάρκεια των πιό αδόκιμων λειτουργικών στιγμών... αρχίζεις π.χ. το κοινωνικό αργά και ήρεμα... ο κόσμος συγκεντρώνεται για να μεταλάβει... και τσούπ, μια ομάδα επίτροποι ξεπετάγονται με τα πανεράκια. Σε πρώτη φάση ακούς (προσπαθώντας να μην ακούσεις!) τους ήχους από το ψάξιμο των πορτοφολιών μέσα στις τσάντες. Μετά το ψάξιμο των κερμάτων μέσα στα πορτοφόλια. Τέλος το εξιλεωτικό πολλαπλό "πλίνγκ!" μέσα στο πανεράκι. Εκεί μάλιστα που αποθεώνεται το γεγονός είναι όταν πλέον οι επίτροποι επιστρέφουν στο παγκάρι και ενόσω εσύ ψάλλεις το "εκ των ουρανών"... αναποδογυρίζουν τα καλάθια με τα κέρματα!! :eek:

Ευτυχώς στην περιοχή μας το έχουν περιορίσει αυτό το φαινόμενο και συνήθως γίνεται σε άλλες λιγότερο ακατάλληλες στιγμές.
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
αρχίζεις π.χ. το κοινωνικό αργά και ήρεμα... ο κόσμος συγκεντρώνεται για να μεταλάβει... και τσούπ, μια ομάδα επίτροποι ξεπετάγονται με τα πανεράκια.

Σε καταλαβαινω απολυτα. Παλαιωτερα σε μια ενορια που ημουν ανεβαινανε και στο αναλογιο ωστε να δωσει και η χορωδια! :D
 

ovlepon

π. Αθανάσιος Γεωργιάδης
Ας καταθέσω κι εγώ τις εμπειρίες μου.
Σε κάποια ενορία του Πηλίου ο άρτι νεοχεορτονηθείς Ιερέας, καλή του ώρα, -σε κάποια ηλικία και μάλλον άσχετος με τα εκκλησιαστικά- τελειώνει την Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία,<έχει μοιράσει και το αντίδωρο και τον πλησιάζει καλοπροαίρετα μια κυρία εκ του εκκλησιάσματος, η οποία είχε συνηθίσει από την ενορία της (βρισκόταν εκεί λόγω διακοπών)να διαβάζεται δυνατά από τα πνευματικοπαίδια του Ιερέα η Ευχαριστία μετά τη Θεία Μετάληψη:
-Πάτερ να διαβάσουμε την Θεία Ευχαριστία?
-.....(Τσιμουδιά ο Ιερέας)Τι να διαβάσουμε?
-Τη Θεία Ευχαριστία, Πάτερ!
-Άκουσε παιδί μου, διάβασε εσύ αυτά που ξέρεις και να διαβάσω κι εγώ αυτά που ξέρω.....:):)

Ο ίδιος πάλι Ιερέας βάζει τους ψάλτες να επαναλαμβάνουν τα λόγια του κατά τη Μεγάλη Είσοδο και ακούς τον Ψάλτη να λέει "Πάντων ημών..."

Και το κορυφαίο (μ' έπιασε λογοδιάρροια:))βάζει το παπαδάκια να κάνουν είσοδο μόνα τους πριν διαβάσει το ευαγγέλιο...Και φυσικά βλέπεις τις φουκαριάρες τις γιαγιάδες να σηκώνονται και να σταυροκοπιούνται καθώς ο πιτσιρικάς μόνος του κρατώντας το κερί κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη είσοδο....
 

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Μιάς και έχει ανοίξει συζήτηση για ποιό λόγο κάποιοι απο δω δεν ανεβάζουν ηχογραφήσεις στο forum θα γράψω ένα πραγματικό ευτράπελο. Κάποτε στο Ηράκλειο έψαλλε ένας ψάλτης το δύναμις του Καμαράδου ως εξης:Επειδη δεν μπορούσε να βγεί στο απάνω βου στην συλλαβή ΘΑ απο το αθάνατος, έλεγε ΄μόνο την συλλαβή Α και το υπόλοιπο το μετρούσε χρονικά και το έδειχνε με κινήσεις του χεριού του.Για φανταστείτε το φίλοι μου τι πλάκα είχε.......Αραγε υπήρχε τρόπος ηχογράφησης;
 
Last edited:

παναγιωτης1

Galanis.K.Panagiotis
Σε μια επαρχιακή ενορία υπήρχε μια νεωκόρα που "τάτσουζε" και όλο και "χτύπαγε" από το κρασί που πήγαιναν οι πιστοί για Νάμα στο ναό.
Για να τα έχει όμως καλα και με την συνειδησή της ΄ρωταγε μπροστά στην εικόνα της Παναγιάς...-"Κυρά μου να πάρω λίγο κρασάκι;" ...και τάχα η εικόνα της απαντούσε ...-"Πάρε"... και ...τόπαιρνε.
Ο Ιερέας που κάτι είχε ψιλιαστεί κρύφτηκε στο ιερό και περίμενε.
Νά σου η νεωκόρα και πάλι το ίδιο σκηνηκό.
-Κυρά μου να πάρω λίγο κρασάκι;..Ο ιερέας από μέσα της απαντά:
-ΟΧΙ να μην πάρεις...και η νεωκόρα απτόητη λέγει.:
-Πάψε ΕΣΥ καλέ... εγώ την Μητέρα σου ρωτάω.
 
Last edited:

ATHAN

Αθανάσιος Μπακαλούδης
Σε μια επαρχιακή ενορία υπήρχε μια νεοκόρα που "τάτσουζε" και όλο και "χτύπαγε" από το κρασί που πήγαιναν οι πιστοί για Νάμα στο ναό.

Κύριε Γαλάνη, εἶναι ἀπὸ τὰ εὐτράπελα τῆς καθημερινότητας. Τὸ ἴδιο «καλαμπούρι» τὸ ἔχω ἀκούσει πρὶν πολλὰ χρόνια ἀλλὰ στη θέση τῆς «νεωκόρας» ὑπῆρχε κάποιος ἐπίτροπος, ο ὁποῖος ξαλάφρωνε τὸ παγκάρι.
Μὲ χαιρετισμοὺς​
Ἀθανάσιος Μπακαλούδης
 

παναγιωτης1

Galanis.K.Panagiotis
Κύριε Γαλάνη, εἶναι ἀπὸ τὰ εὐτράπελα τῆς καθημερινότητας. Τὸ ἴδιο «καλαμπούρι» τὸ ἔχω ἀκούσει πρὶν πολλὰ χρόνια ἀλλὰ στη θέση τῆς «νεωκόρας» ὑπῆρχε κάποιος ἐπίτροπος, ο ὁποῖος ξαλάφρωνε τὸ παγκάρι.
Μὲ χαιρετισμοὺς​
Ἀθανάσιος Μπακαλούδης

Είναι "διεθνές"...και αυτό σα να λέμε....πολύ ωραία..
Θα γράψω μία εκδοχή για το πως βγήκε η φράση:"και ο Άγιος φοβέρα θέλει..."
Κάποιος τσοπάνος λοιπόν έβοσκε τα ζωντανά του κοντά σέ ΄να ξωκκλήσι και είχε περασμένη τη γκλίτσα του στις πλάτες μετα χέρια να κρέμονται απο αυτήν αριστερά και δεξιά όπως το συνήθιζαν οι τσοπαναρέοι..
Κάποια στιγμή θέλησε να βάλει ένα κεράκι μες στο ναό...προχώρησε λοιπόν να μπει από την μικρή πορτούλα και όπως ήταν φυσικό στη στάση που είχε την γκλίτσα σκάλωσε και τον εμπόδιζε να μπει.
Ο μπάρμπας παραξενεύτηκε έκανε δυό βήματα πίσω και ξαναπροσπάθησε (..με τη γκλίτσα...εκεί..) ξαναφράκαρε άρχισαν και περνάγαν από το μυαλότου διάφορα...όπως τι έχω κάνει και με μποδάει ο Άγιος και διάφορα άλλα τέτοια.
Αφού έκανε την αυτοκριτική του και δεν βρήκε κατι μεμπτό για τον εαυτο του....αρπάζει τη γκλίτσα με το ένα χέρι και την κραδένει απειλητικά προς τον Αγιο...."ααα...για να σου πω εγώ ενα κεράκι θέλω να βάλω..."
...και ω του θαύματος...περναει την στενή πόρτα...οπότε αναφωνεί....
"...αμ για τήρα εδώ...και ο Άγιος φοβέρα θέλει..."
..αμ πως
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Μιας και στο προηγουμενο μηνυμα ο φιλος Παναγιωτης , ανεφερε τσοπανο , γκλιτσα κλπ , θα μου επιτρεψετε να σας αναφερω τα ακολουθα , αν και δεν ειναι ευτραπελα : Στον νομο Ρεθυμνης και στην επαρχια Μυλοποταμου , υπαρχει η ιστορικη Ιερα Μονη Δισκουριου , η οποια τιμαται επ ονοματι του Αγιου Γεωργιου . Η Μονη γειτονευει με τα χωρια Ζωνιανά , Λειβάδεια , Κράνα και αλλα . Ειναι μια περιοχη που παλαιωτερα ηκμαζε η ζωοκλοπη . Οταν λοιπον γινωταν καποια ζωοκλοπη , οδηγουσαν τους υποπτους στη Μονη και τους εβαζαν να ορκιστουν στην παλαια εικονα του Αγιου Γεωργιου αν ηταν ενοχοι ή οχι . Φοβουμενοι (και σεβομενοι) την δυναμη του Αγιου , οι εχωντες οντως διαπραξει την ζωοκλοπη , ελεγαν την αληθεια δηλαδη ομολογουσαν .
Επ'ευκαιρεια να πω ακομα , οτι στην Ιερα Μονη Δισκουριου βαπτισθηκε και ο μεγαλος μου εγγονος (12 ετων) που εχει το ονομα Γιωργος . Το μυστηριο ειχε τελεσει ο Σεβασμιωτατος Μητροπολιτης Ρεθυμνης & Αυλοποταμου κ. Ανθιμος προσωπικος μου γνωστος (οταν εψαλλα στο Ιερο Ναο Κοιμησεως Θεοτοκου Μασταμπα Ηρακλειου [1968-1970] , ηταν αναμεσα στα παιδακια που ηταν τοτε στο ιερο . Ειναι 10 χρονια μικρωτερος μου) .
 

Bασίλης

Παλαιό Μέλος
έιναι αυτό που ρωτάει η Μήτσαινα μάνα του Λαζόπουλου το Θεώ:

"Παράλογο;;;;;"
και λέει μετά μόνη της "δεν απαντάει.....άρα λογικό"
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Ἑσπερινός τοῦ Εὐαγγελισμοῦ καί λές Κύριε, ἐκέκραξα σέ ἦχο β΄ μέ τή στιχολογία του.
Μοῦ λές λάθος ἔκανα.
Τοῦ ἁγίου Νικολάου γιατί εἶπες τοῦ πλ. β΄;


ΥΓ. Ἀφιερώνεται στόν ἀνώνυμο ἄσχετο. Μή νομισθεῖ ὅτι κάνουμε καί κουτσομπολιό στό Ψαλτολόγιον...


 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Μια φορά πήγε κάποια ενορίτισα και ζήτησε από τον μακαριστό παπα-Θανάση Τσούμαρη μια βεβαίωση στην οποία εκτός του ιερέα, έπρεπε να υπογράψει και η ίδια.
Έγραψε λοιπόν ... Ελλένη ... τάδε.
Παπα-Θανάσης: Γιατί έγραψες το όνομά σου με δύο λάμδα;
Απάντηση: Για να φαίνεται πιο .. Ελληνικό ...
Παπα-Θανάσης: Αν τό 'γραφες με ... τρία, θα ήταν ... Ελληνικότερο .... :D
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Μια φορά πήγε κάποια ενορίτισα και ζήτησε από τον μακαριστό παπα-Θανάση Τσούμαρη μια βεβαίωση στην οποία εκτός του ιερέα, έπρεπε να υπογράψει και η ίδια.
Έγραψε λοιπόν ... Ελλένη ... τάδε.
Παπα-Θανάσης: Γιατί έγραψες το όνομά σου με δύο λάμδα;
Απάντηση: Για να φαίνεται πιο .. Ελληνικό ...
Παπα-Θανάσης: Αν τό 'γραφες με ... τρία, θα ήταν ... Ελληνικότερο .... :D

Α ναι, την ξέρω... είναι η κυρία Ελλλένη από την Θεσσαλλλλλλονικη :D
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Σε κάποιο χωριό γίνεται η Θ. Λειτουργία της Αναστάσεως. Ο ιερέας διαβάζει τον κατηχητικό λόγο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος προς το τέλος αναφέρει: "Ἀνέστη Χριστὸς καὶ πεπτώκασι δαίμονες". Και ο ιερέας διαβάζει: "Ἀνέστη Χριστὸς καὶ πεντακόσιοι δαίμονες"!!!
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Μεγάλη Παρασκευή σε κάποιο χωριό θα πήγαινε ο δεσπότης...! Καθαριότητα στο ναό, καινούρια βιβλία , έφτασε ο δεσπότης, άρχισε η ακολουθία. Και γίνεται το ατύχημα... όταν έψαλαν την πρώτη στάση των εγκωμίων.
Φτερνίζεται ο αριστερός (Αα Ψούουου), σβύνει η λαμπάδα του (ηλεκτρικό δεν υπήρχε) κλείνει το βιβλίο που δεν στεκόταν καλά (ήταν βλέπετε καινούριο ) ήρθε η σειρά του να πει στίχο εγκωμίων, μα τί να πει....
Πού 'ν το, Πού 'ν το, Πού 'ν το, τό 'χασα, τό 'χασα ... Και ο δεξιός απαντά:
Στη διακόσα εφτά σελίδα βρε γύρνα το, και μας έκανες ρεζίλι μασκαράαααα!:D
 
Status
Not open for further replies.
Top