05. Ακολουθία Αγίου Ιερομάρτυρος Ερμογένους Επισκόπου Σάμου

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
#1
Η μνήμη Αγίου Ιερομάρτυρος Ερμογένους Επισκόπου Σάμου φέτος πέφτει ημέρα Κυριακή οπότε μπορεί σε κάποιους Σαμιώτες να φανεί χρήσιμη. Εδώ στη Σάμο θα εορταστεί επίσημα στον Μητροπολιτικό Νάο Αγίου Νικολάου Σάμου, στον οποίο Λαμπαδάριος υπηρετεί ο καλός φίλος και μέλος του φόρουμ nicos. http://www.radiocafe.gr/index.php/τ...-ιερομάρτυρος-ερμογένους-επισκόπου-σάμου.html
Βίος του Αγίου εδώ:http://www.pigizois.net/kiprioi_agioi/ermogenis.htm και εδω:http://xristianos.gr/forum/viewtopic.php?f=11&t=11240.
Δεν γνωρίζω την ακριβή προέλευσή της ακολουθίας εκτός του ότι προέρχεται από την Κύπρο σύμφωνα με το εξώφυλλο. Με προβληματίζει η αρίθμηση των σελίδων που ξεκινά από την 52 γι' αυτό και πιστεύω οτι προέρχεται από κάποιο βιβλίο. Ίσως Κυπριακό μηναίο Οκτωβρίου, ίσως κάποιο Λειμωνάριο Κυπριακό :confused:.
Δεν πιστεύω να υπάρχει θεμα με τα πνευματικά δικαιώματα.
 

Attachments

#2
Η συγκεκριμένη ακολουθία του πολύ προσφιλούς στη Λεμεσό Αγίου Ερμογένη, όπου βρίσκεται και ο τάφος του και παρεκκλήσιο αφιερωμένο στη μνήμη του, προέρχεται από τα Κύπρια Μηναία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, τόμος β' μήνας Οκτώβριος.
 
Top