05. «Και ευλογημένος» Ήχος Πλ. Α' (Π. Μπερεκέτη)

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Αξίζει μια συλλογή εκτελέσεων του αριστουργήματος αυτού.

Ο κ. Τζανάκος ανέβασε χθές δύο μοναδικές εκτελέσεις από Θρ. Στανίτσα και Δ. Νεραντζή και τον ευχαριστούμε.

Επίσης έχουμε

Στυλιανός Τσολακίδης [mp3, 7Mb] (από το Γ. Μιχαλάκη)

K. Πρίγγος (από ραδιοφωνική εκπομπή)

Θρ. Στανίτσας (μάλλον από ieropsaltis.com)

Σπυρίδων Μαϊδανόγλου στο Ψαλτολόγιον εδώ

Θωμάδες -Φιρφιρής

Πέτρος Μανέας

Mανώλης Χατζημάρκος (μόνο το κράτημα, από ieropsaltis.com)

Πέτρος Πάτρας

Υπάρχουν και άλλα στο Ψαλτολόγιον.
 

Lakedaimonios

Ευάγγελος Θεοδώρου
Μέχρι σήμερα δεν είχα την τύχη να ακούσω τον Πρίγγο σε αυτήν την ερμηνεία. Δεν μπορώ να προσδόσω επιθετικό προσδιορισμό κατάλληλο γιατί θα είναι πολύ λίγος...

Ευχαριστώ πολύ για το upload.
 
Ανεβάζω μία ηχογράφηση του αμίμητου Αθανασίου Παναγιωτίδου.
Είναι από το αρχείο του Άρχοντος Δημητρίου Ιωαννίδου και υπάρχει και στην ιστοσελίδα symbole.gr και θα ήθελα να μας ενημερώσει αν γνωρίζει χρονολογία και μέρος (φαίνεται ζωντανή ηχογράφηση).
Υπάρχει κι άλλη μία ηχογράφηση η οποία είναι από την κασσέτα νούμερο 4 αν δεν κάνω λάθος που είχε κάνει ο Παναγιωτίδης με ηχογραφήσεις εκτός εκκλησίας και την οποία θα ανεβάσω κάποια στιγμή γιατί έχω ένα πρόβλημα με τη σύνδεση τώρα.
Ωραία ιδέα πάντως το θέμα να το κάνουμε για όλους τους στίχους του Θεοτόκε Παρθένε του Μπερεκέτη.
 

Attachments

  • KaiEyloghmenos_Panagiotidis.mp3
    5.6 MB · Views: 68
Υπάρχει κι άλλη μία ηχογράφηση η οποία είναι από την κασσέτα νούμερο 4 αν δεν κάνω λάθος που είχε κάνει ο Παναγιωτίδης με ηχογραφήσεις εκτός εκκλησίας και την οποία θα ανεβάσω κάποια στιγμή γιατί έχω ένα πρόβλημα με τη σύνδεση τώρα.

Ορίστε!
 

Attachments

  • 4KaiEyloghmenosPanagiotidis.mp3
    9.5 MB · Views: 32

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Εφόσον δημιουργήθηκε αυτή η συλλογή ακουσμάτων, να προσθέσω και την εκτέλεση του κ. Δημητρίου Νεραντζή στο Βατοπαίδι το 2009 απομονωμένη, όπως μας την παρουσίασε ο Χάρης εδώ.

Κάποια επεξηγηματικά, για όσους δεν είχαν παρακολουθήσει το εν λόγω θέμα, ώστε να μην παραξενευτούν. Όπως μας εξήγησε τότε και ο Χάρης (και γίνεται φανερό σε όποιον ακούσει ολόκληρη την ηχογράφηση) στο πανηγύρι ψάλθηκε ολόκληρη η σύνθεση του Πέτρου Μπερεκέτου. Για τις φωνητικές ανάγκες του συγκεκριμένου στίχου, ο άρχοντας υψώνει δύο τόνους (στην ουσία 1 και κάτι ψηλά, αλλά ας μην μπούμε σε αυτή την διαδικασία) την βάση του μέλους και προς το τέλος του κρατήματος επιστρέφει την βάση στην αρχική της θέση, ώστε να συνεχίσουν οι υπόλοιποι χοροί - πρωτοψάλτες.

Να προσθέσω σε αυτά και μία μαρτυρία που πιθανόν να μην γνώριζε ο Χάρης, αλλά ήρθε στα αυτιά του ίδιου του άρχοντα, ο οποίος μου την μετέφερε. Κατά την διάρκεια της ψαλμώδησης του αποσπάσματος, ο χοράρχης του δεξιού αναλογίου, γύρισε και είπε προς τους μοναχούς, αναφερόμενος προς τον κ. Νεραντζή: "Αυτός ψάλλει επιστημονικά!"
 

Attachments

  • Και ευλογημένος Νεραντζής.mp3
    6.2 MB · Views: 51
Last edited:

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Ο γέρων Δανιήλ ήταν Χρήστο ο χοράρχης στον οποίο αναφέρεσαι.Μια πληροφορία σχετικά με τον άρχοντα είναι ότι στις 22 Μάρτη θα ψάλλει σε συναυλία μονοφωνάρηδων στον Αγιο Γρηγόριο Παλαμά στην Θεσσαλονίκη.Επίσης στην ίδια εκδήλωση θα ψάλλουν ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου και ο συμπατριώτης μας λαμπαδάριος του Αγίου Δημητρίου Χαράλαμπος Τζινευράκης.Τυχεροί όσοι θα παραστούν και ανάμεσα σε αυτούς ελπίζω- πρώτα ο Θεός- να είμαι και γώ να απολαύσω τον Αρχοντα αλλά και τους άλλους αξιολογώτατους συναδέρφους
 
Last edited:
Για το φίλο Δημήτρη Σκρέκα, μια ακόμη ερμηνεία από ένα πανηγύρι κάπου στην Κορινθία.
 

Attachments

  • Και ευλογημένος- Ταλιαδώρος 1-2-1972.mp3
    6.7 MB · Views: 79
Top