”Των νομικών διδαγμάτων ο σύλλογος”

Dimitris Fakinos

Παλαιό Μέλος
Ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Λεωνίδας Αστέρης ερμηνεύει το Δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως «Των νομικών διδαγμάτων ο σύλλογος», σε ήχο πλ. του δ΄.

http://www.pemptousia.gr/2015/12/leonidas-asteris-ton-nomikon-didagmaton-o-sillogos/
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ενδιαφέρουσα η ανάρτηση της Πεμπτουσίας, αλλά δε μαρτυρεί τις πηγές της... Το ηχητικό προέρχεται από τη δημοσίευση αυτή του Παναγιώτη Σαπουντζή, τον οποίο και ξανά θερμά ευχαριστούμε! Το έκανα βιντεάκι και το ανέβασα στο youtube.

Πρόκειται για το Δοξαστικόν των Αίνων της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως «Των νομικών διδαγμάτων ο σύλλογος» σε μελοποίηση του Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β' (1833-1889) σε μία εξαιρετική εκτέλεση από το νυν Άρχοντα Πρωτοψάλτη της ΜΧΕ κ. Λεωνίδα Αστέρη.

Το κείμενο παρατίθεται από την έκδοση του Αγαθαγγέλου Κυριαζίδου «Εν Άνθος της καθ' ημάς Εκκλησιαστικής Μουσικής» (1896).

Η εκτέλεση του κ. Αστέρη έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου 2013 κατά τη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο «Ηχώ της Πόλης», ηχογραφήθηκε δε και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στο forum «Ψαλτολόγιον» και, συγκεκριμένα εδώ. Από την ανάρτηση αυτή προέρχεται και ο ήχος του βίντεο.

 
Top