π. Παντελεήμων Κάρτσωνας

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Τριπλή κασέτα. Μία με τον Εσπερινό και μία διπλή με τον Όρθρο. Εκλογή των μελών κυκλοφορεί από τους Καρτσωναίους και σε CD. Είναι στουντιακή ηχογράφηση.
 
Last edited:

yuemm

Μέλος
Συγγνώμη,δεν ήμουν σαφής .
Εννοούσα ,εάν υπάρχει σε μουσικό κείμενο το Δοξαστικό (θα με ενδιέφερε και ο πολυέλεος που ψέλνει-σε μουσικά.)
 
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Π ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟς ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΟΣ.ΠΑΤΑΕΙ ΣΩΣΤΑ ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟς ΣΑΝ ΤΟ ΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΙΟς ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΛΟΙΣΒΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗς...ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓ ΑΝΝΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΡΧΟΝΤΑΡΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ...ΔΕΙΓΜΑ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ ΨΙΘΥΡΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΡΟΚΟΒΑΦΕΣ ΚΡΑΝΙΟ....ΑΛΛΟ Η ΤΕΧΝΗ ΑΛΛΟ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟΣΧΕΤΙΚΟ BINTEO..AN MPOREITE NA ANEBASETE ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥς

ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ
 
Ο Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΨΑΛΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ) ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑΝΤΑΡΙΑ. Ο ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ, ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ, ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΑΝΑΤΡΙΑΧΑΣΕ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ. Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΒΙΩΜΑΤΑ Κ ΔΙΔΑΧΕΣ ΣΥΧΡ. ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΜΟΣ Δ ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Π.ΠΑΝΤ/ΜΩΝΑ ΣΕ133-150, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ.
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Οταν τον ειχα ακουσει για πρωτη φορα σε μικρη ηλικα νομιζα πως ηταν ο Χατζημαρκος!!! Επειτα εμαθα πως επροκειτο για Αγιορειτη μοναχο ονοματι Παντελεήμων Κάρτσωνας!! Φοβερη φωνη κ εκτελεση!! Τι να πω?? Ο Θεος ας τον αναπαυει!!!!
Απλως θελω να τονισω ενα σημειο ως προς το υφος του που σε τιποτα δεν θυμιζει το γνωστο Αγιορειτικο υφος! Αυτο το αναφερω προς απαντηση οσων θεωρουν πως το ενα ή το αλλο υφος εκφραζει απολυτα τη Β. Μουσικη:wink:
Επισης διαβασα σε προηγουμενο μνμ πως καποιοι Αγιορειτες τον ''κατηγορουν'' για το υφος του. Τι να πω τωρα γι'αυτο?? Αν ειναι δυνατον?? Ο ανθρωπος ηταν ''αγγελος''....μου φαινεται πως ισχυει η παροιμια ''οσα δεν τα φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια''...Ειμαστε πολυ στενομυαλοι εμεις οι ανθρωποι!! Δηλ. ο Αγιος Ιωαννης ο Κουκουζελης η γλυκητητα του οποιου μαρτυρειται μεσα στη παραδοση της εκκλησιας μας με χαρακτηριστικες ιστοριες, πως εψαλλε?? Μηπως κ ο π. Παντελεημων Καρτσωνας ηταν ενας Κουκουζελης της εποχης μας??:wink: Προσωπικα το πιστευω ακραδαντα κ λυπαμαι αυτους που ενω τον εζησαν απο κοντα δεν μπορεσαν να το αντιληφθουν...
Τα ορια της Β. Μουσικης δεν ειναι αυτα που καποιοι με στειρες αποψεις εχουν θεσει, κατι το οποιο διαφαινεται κ απο το τροπο που εναρετα ατομα σαν τον π. Παντελεημονα εψαλλαν...ταπεινη μου γνωμη:cool:
 
Last edited:

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Κάποιος γνωστός μου είχε πεί πως μιά φορά που ο π. Παντελεήμων βρέθηκε στην Πάτρα, τον κάλεσαν να ψάλλει σε μιά αγρυπνία σε κάποιο γυναικείο μοναστηράκι έξω από την πόλη. Ο γνωστός μου πήγαινε από το 1970 στο Όρος και τον είχε ακούσει να ψάλλει. Ειδοποιήσα μου είπε αρκετούς γνωστούς και φίλους. Ελάτε να ακούσετε έναν μοναχό απο το Όρος. Πράγματι μαζεύτηκαν αρκετοί (πιο πολύ απο περιέργεια)να τον ακούσουν. Όταν ξεκίνησε να ψάλλει, το εκκλησίασμα ανατρίχιασε. Όλοι εκείνο το βράδυ προσεύχονταν να μην τελειώσει ποτέ αυτή η ουράνια ψαλμωδία. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΦΩΝΟΣ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Υπέροχες παλιές ηχογραφήσεις των Καρτσωναίων και στο θέμα

Ηχογραφήσεις Δανιηλαίων - Καρτσωναίων 1961

Αν μπορεί κάποιος ας μεταφέρει σε κανονικές επισυνάψεις όσα ανέβηκαν σε εξωτερικές σελίδες για διατήρηση στο μέλλον. Ευχαριστώ.
 

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Είχα ανεβάσει παλιότερα την πανήγυρι της μονής Φιλοθέου στην οποία έψαλλε ο μακαριστός γέροντας Παντελεήμων με τον επίσης μακαριστό Εφραίμ της μονής Ξηροποτάμου. Τώρα είναι πάλι από πανήγυρι της Φιλοθέου το 1984 μάλλον αριστερά του είναι οι Θωμάδες όπως έχει γραψεί κάποιος σε προηγούμενη σελίδα. Μέτα την αγρυπνία ο π. Παντελεήμων έψαλλε κάποιους ύμνους για χάρη των πατέρων. Εγώ εδώ ανεβάζω ύμνους από την αγρυπνία. Όποιος θέλει αφού ακούσει ας πει και καμια-γνωμη.Ευχαριστώ
 

Attachments

  • ANTANEΛΕΙΣ ΑΡΓΟ ΠΛ.Δ.mp3
    3.8 MB · Views: 124
  • ΒΟΥΛΗΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΝ.mp3
    1.4 MB · Views: 91
  • ΣΗΜΕΡΟΝ Η ΧΑΡΙΣ ΠΛ.Β ΦΙΛΑΝΘΙΔΗ.mp3
    2.7 MB · Views: 130
  • ΣΗΜΕΡΟΝ ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΙΛΑΝΘΙΔΗ.mp3
    7.2 MB · Views: 128
  • ΣΗΜΕΡΟΝ Η ΧΑΡΙΣ (ΣΤΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΑ).mp3
    1.4 MB · Views: 91
  • ΠΑΣΑ ΠΝΟΗ Α ΗΧΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ.mp3
    2 MB · Views: 124
  • ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΑ ΑΙΝΩΝ Α ΗΧΟΣ.mp3
    2.5 MB · Views: 121
  • ΔΥΝΑΜΙΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑ Δ ΗΧΟΣ Π.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.mp3
    1.8 MB · Views: 135
  • ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ.mp3
    1.7 MB · Views: 113
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΥ ΓΗ ΑΡΓΟ.mp3
    2.1 MB · Views: 101

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Είχα ανεβάσει παλιότερα την πανήγυρι της μονής Φιλοθέου στην οποία έψαλλε ο μακαριστός γέροντας Παντελεήμων με τον επίσης μακαριστό Εφραίμ της μονής Ξηροποτάμου. Τώρα είναι πάλι από πανήγυρι της Φιλοθέου το 1984 μάλλον αριστερά του είναι οι Θωμάδες όπως έχει γραψεί κάποιος σε προηγούμενη σελίδα. Μέτα την αγρυπνία ο π. Παντελεήμων έψαλλε κάποιους ύμνους για χάρη των πατέρων. Εγώ εδώ ανεβάζω ύμνους από την αγρυπνία. Όποιος θέλει αφού ακούσει ας πει και καμια-γνωμη.Ευχαριστώ
Αγαπητέ, ο ήχος και τα σημεία κου κόβονται τα αρχεία μαρτυρούν ότι προέρχονται από CD που έγραψε κάποιος αυτά που ανέβασα εγώ παλιότερα εδώ.
 

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Συγνώμη έχεις δίκιο τα είχες ανεβάσει εσύ πριν από μένα αλλά έγω δεν το είχα προσέξει. Τέλος πάντων οι αρμόδιοι ή ας αφήσουν και αυτές εδώ τις ηχογραφήσεις ή ας τις διαγράψουν. Το θέμα είναι απλά να υπάρχουν μέσα στο φόρουμ και όχι να υπάρχουν οι ίδιες ηχογραφήσεις σε δυο-τρια διαφορετικά σημεία μέσα στο ψαλτολόγιο. Ευχαριστώ και συγνώμη
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
από Ι. Μ. Μ. Λαύρας, πανήγυρις 1982
 

Attachments

  • Κάρτσωνας - Ανοιξαντάρια.mp3
    5.6 MB · Views: 196

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Την παγκόσμιον δόξαν μέλος Φιλανθίδη.
Εγκώμια της Θεοτόκου (15Αυγούστου) Ήχοι πλ.α και γ.
Θεοτόκε Παρθένε πλ.α Σύντομο
Πλούσιοι επτώχευσαν πλ.α
Άξιον εστί πλ.β Σαρανταεκκλησιώτου
Τέλος το υπέροχο Μη της φθοράς που λέμε αντί Άξιον εστί
την Κυριακή της Πεντηκοστής σε βαρύ (ζω)

Κερασμένα από μένα. Καλή Νηστεία


Αν κανείς μπορεί να βρει πουθενά μία φωτογραφία του ας την ανεβάσει εδώ και ο Θεός να τον έχει καλά.
 

Attachments

  • THN ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΔΟΞΑ.mp3
    5.6 MB · Views: 180
  • ΕΓΩΜΙΑ ΚΟΙΜΗΣΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.mp3
    7.3 MB · Views: 164
  • θεοτοκε παρθενε.mp3
    3.4 MB · Views: 142
  • πλούσιοι επτώχευσαν.mp3
    2.2 MB · Views: 128
  • Σαρανταεκκλησιώτου άξιον εστί πλ.β.mp3
    3.9 MB · Views: 181
  • Μη της φθοράς διατονικός.mp3
    3.1 MB · Views: 160

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Ανεβάζω τις α-γ-θ ωδή του κανόνος του Πάσχα μαζί με τον κανόνα του αγίου Γεωργίου. Έλεγα να τα ανέβαζα το Πάσχα που θα είναι και επίκαιρα αλλά 1ον θα είμαι πρώτα ο ΘΕΟΣ στο Άγιον Όρος και 2ον η Ανάσταση του Χριστού πρέπει να διέπει την ζωή μας σε όλη την διαρκεία του έτους. Άρα ακούστε τα από τώρα.


(Για όσους δεν το γνωρίζουν τα αρχεία είναι από την 2πλή κασσέτα με τον όρθρο του αγίου Γεωργίου που ψάλλει ο Παντελεήμων Κάρτσωνας)- Νόμιζω ότι αξίζει να δώσει κάποιος τα χρήματα και να τις αγοράσει.
 

Attachments

  • ANASTASEOS HMERA-AGIOS GEORGIOS.mp3
    3.4 MB · Views: 153
  • DEYTE POMA-AGIOY GEORGIOY.mp3
    2.9 MB · Views: 129
  • O AGGELOS EBOA -AGIOY GEORGIOY.mp3
    5.4 MB · Views: 169

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Εν τη στοά πλ.δ Παραλύτου από Καραμάνη.( Ακούστε γλυκύτητα)

Αξίον εστί Παπανικολάου πλ.δ μάλλον λέει την διασκευή του Χατζημάρκου

Όσοι εις Χριστόν διασκευή από το δύναμις του Κυριάκου Ιωαννίδου Καλογήρου πλ.α - Το κείμενο υπάρχει στην Θεία Λειτουργία του π. Μελετίου Συκεώτου

Χριστός Ανέστη το Αρχαίον -και το σύντομο πλ.α
 

Attachments

  • ΕΝ ΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΟΣ -ΠΛ Δ ΚΑΡΑΜΑΝΗ.mp3
    4.5 MB · Views: 136
  • ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΠΛ.Δ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.mp3
    3.6 MB · Views: 146
  • ΔΥΝΑΜΙΣ ΟΣΟΙ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΠΛ.Α.mp3
    3.7 MB · Views: 178
  • ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΡΧΑΙΟΝ - ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟ.mp3
    4.5 MB · Views: 132
Last edited by a moderator:

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
To δοξαστικό της αυριανής Μεγάλης εορτής. Βασιλευ ουράνιε μέλος Φιλανθίδη. Ψάλλει ο μακαριστός γέρων Παντελεήμων Κάρτσωνας. Πριν το δοξαστικό λέει την αργή καταβασία του Πάσχα και την άφησα και αυτήν έτσι για να υπάρχει. Αν κανείς ξέρει από ποιο βιβλίο ψάλλει την καταβασία ας μου το πει και μένα.
Σόρυ για το σφύριγμα που ακούγεται αλλά είναι παλιά η ηχογράφηση.
 

Attachments

  • Oάγγελος Εβόα καταβασία αργή - Βασιλεύ Ουράνιε Πέτρου Φιλανθίδη πλβ Γέρων Παντελεήμων.mp3
    7.2 MB · Views: 183

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Σε όλους μας αρέσουν οι αργές Δοξολογίες που ψάλλονται συνήθως σε πανηγύρεις - αγρυπνίες κλπ. Εδώ υπάρχουν στίχοι της αργής Δοξολογίας του Κοσμά Μαδυτινού. Δεν είναι η γνωστή του Δοξολογία σε χρωματικό πλ.του δ αλλά έτερη σε ήχο πλ.α εκ του κάτω ΚΕ. Για μένα η συγκεκριμένη είναι χωρίς υπερβολές η ωραιότερη Δοξολογία που έχω ακούσει. (Προσωπικό γούστο, ΠΑΝΤΑ).
Δυστυχώς κάπου είχα ηχογράφηση της πάλι από τον π. Παντελεήμωνα στην οποία έλεγε περισσότερους στίχους της εν λόγω Δοξολογίας αλλά δεν μπορώ να την βρω.
Παράκληση ......όποιος την έχει σε ηχητικό αρχείο και από άλλους ερμηνευτές να την ανεβάσει.

Ανεβάζω και το κείμενο!
 

Attachments

  • ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΟΣΜΑ ΜΑΔΥΤΙΝΟΥ -Π.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.mp3
    4.1 MB · Views: 208
  • ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΜΑΔΥΤΙΝΟΥ.zip
    657.2 KB · Views: 93

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
...Παράκληση ......όποιος την έχει σε ηχητικό αρχείο και από άλλους ερμηνευτές να την ανεβάσει.

Έχει ανεβεί εδώ.
 
Last edited:
Top