π.Ν.Ιωσηφίδης - Κυριακή Απόκρεω - ήχος β΄

Ο μακαριστός π. Νικόλαος Ιωσηφίδης ψάλλει το β΄ιδιόμελο και το δοξαστικό των αίνων της Κυριακής της Απόκρεω.
Η ηχογράφηση είναι ζωντανή και έγινε στις 15/2/2004 στον ιερό ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, όπου και κλήθηκε να αντικαταστήσει τον απουσιάζοντα πρωτοψάλτη.
 

Attachments

  • 15=3'39''=Ω ποία ώρα τότε=πΝΙ.mp3
    3.4 MB · Views: 146
  • 16=4'19''=Δόξα. Προκαθάρωμεν εαυτούς=πΝΙ.mp3
    4 MB · Views: 102

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικό του παλαιού του μεγαλείου του λόγω ηλικιακής κάμψης (έχετε ακούσει την ηχογράφηση του με λαμπαδάριο τον Νικόλαο Αναστασιάδη στην Πόλη τη Μ. Πέμπτη του 1963 να τρελλαθείτε;) είναι πολύ ωραίος και λιτός στο ψάλσιμό του. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να ανεβάσετε και την υπόλοιπη ηχογράφηση.
 
Η φωνή του παπα-Νικόλα στα τελευταία χρόνια της ζωής του σίγουρα είχε χάσει κάτι από το νεανικό σφρίγος των ηχογραφήσεων της Πόλης του '60. Είναι όμως άξιο προσοχής το απλό και παραδοσιακό του ύφος, κάτι που τον χαρακτήριζε σε όλη του την ιεροψαλτική του πορεία, από την εποχή που μεσουρανούσε στα αναλόγια των ναών της Πόλης έως και μετά την χειροτονία του σε κληρικό.
Όσο για τη Μεγάλη Εβδομάδα του 1965 από τον Άγιο Δημήτριο στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης, με αριστερό το Νικόλαο Αναστασιάδη - γνωστό ως μπακαλιάρο - θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί "σχολείο" απόδοσης των ακολουθιών της Μ. Εβδομάδος. Κρίμα που οι ηχογραφήσεις που διαθέτω φτάνουν μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης!
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Θα άξιζε πραγματικά να ανεβεί η περσινή Θ. Λειτουργία στη Θεσσαλονίκη όπου έψαλλε ο Άρχων τ. Β' Δομέστιχος της Μ.τ.Χ.Ε.κ. Δημοσθένης Παϊκόπουλος με λαμπαδάριο τον αοίδιμο π. Νικόλαο Ιωσηφίδη. Όσο και να το θέλαμε να βρισκόμαστε, είχαμε αναλόγιο...
 
Πληροφορήθηκα την ιστορική αυτή συνάντηση από τον αγαπητό μου φίλο Κωνσταντίνο Μαρτίνη, λαμπαδάριο του I.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορδελιού Θεσ/νίκης και χοράρχη της χορωδίας του εν Θεσσαλονίκη συλλόγου μουσικοφίλων "Γεώργιος Καρακάσης". Είναι βέβαιο ότι υπάρχει πλούσιο υλικό από εκείνη την ημέρα. Ευελπιστούμε ότι κάποτε θα δημοσιευτεί...

Προς το παρόν ανεβάζω τμήματα της ηχογράφησης της Κυριακής Απόκρεω του 2004 με τον π. Νικόλαο Ιωσηφίδη.
 

Attachments

  • 05=1'59''=Εν βυθώ...-Την ημέραν...=πΝΙ.mp3
    1.8 MB · Views: 72
  • 06=0'55''=Μεσώδιο Κάθισμα=πΝΙ.mp3
    867 KB · Views: 53
  • 07=3'08''=Βοηθός και σκεπαστής, αργές=πΝΙ.mp3
    2.9 MB · Views: 83
  • 09=3'22''=Της μετανοίας-Τα πλήθη=πΝΙ.mp3
    3.1 MB · Views: 87
  • 10=1'59''=Την τιμιωτέραν=πΝΙ.mp3
    1.8 MB · Views: 52
  • 11=1'37''=Ασπόρου συλλήψεως, αργή=πΝΙ.mp3
    1.5 MB · Views: 61
  • 13=0'50''=Εξαποστ. Την ώραν της ετάσεως=πΝΙ.mp3
    788.6 KB · Views: 55

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Θα άξιζε πραγματικά να ανεβεί η περσινή Θ. Λειτουργία στη Θεσσαλονίκη όπου έψαλλε ο Άρχων τ. Β' Δομέστιχος της Μ.τ.Χ.Ε.κ. Δημοσθένης Παϊκόπουλος με λαμπαδάριο τον αοίδιμο π. Νικόλαο Ιωσηφίδη. Όσο και να το θέλαμε να βρισκόμαστε, είχαμε αναλόγιο...

Ναι, αξίζει όσο κ η εκδήλωση προς τιμή τους από τους Μεγα-Ρευμιώτες.
Υπάρχει κ μια (ακόμη πιο ενδιαφέρουσα) ΘΛ όπου ψάλλουν οι Αστέρης-Παικόπουλος (στη Δράμα;) της αγ.Βαρβάρας αν δεν απατώμαι, πριν μερικά χρόνια. Ισοκρατούν μέλη της χορωδίας του ΣΜΚΩΝ, η οποία ήταν εκεί για μια συναυλία. Την ζήτησα απ'τον κ.Παικόπουλο αλλά δεν την είχε στη διάθεσή του.
 
Top