Ψευδεπίγραφα Πρίγγου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Παλαιότερα, στη σελίδα www.analogion.com είχε ανεβάσει ο Δημήτρης κάποιες ηχογραφήσεις που ψευδώς αποδίδονταν στο Πρίγγο. Καθαρά για λόγους αρχειοθέτησης, γνωρίζει μήπως κανείς ποιος ψάλλει στα συνημμένα αρχεία; Ενδεχομένως να είναι 2 διαφορετικοί. Κατεβάζοντάς τα, βέβαια, σπεύσετε να τα μετονομάσετε για να μη βρεθεί από λάθος στο αρχείο του Πρίγγου...
 

Attachments

  • Ψευδεπίγραφα Πρίγγου.zip
    15.2 MB · Views: 100
Τα δύο πρώτα μου φέρνουν προς Μήτρο, χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά.
 

ΒΑΙΟΣ ΝΤΕΛΗΣ

Παλαιό Μέλος
http://analogion.com/site/html/Pringos.html

Στην παραπάνω σελίδα, είχαν αναρτηθεί κάποτε, κάποιες ηχογραφήσεις, στις οποίες ο ψάλλων υποθέτανε ότι ήταν ο Πρίγγος, αλλά στην ουσία ήταν αμφισβητούμενο.
Κάποιες αντιστοιχούσαν και στον Σουρλατζή, διότι η υψιφωνία του θύμιζε Πρίγγο στην νεότητά του.
Τις είχε ο ΓΚΜ τις ηχογραφήσεις του Σουρλατζή. Όταν ρώτησε τον Τσολακίδη, αν επρόκειτο για τον Πρίγγο, του απάντησε ότι η φωνή του ήταν πολύ λεπτή για να είναι Πρίγγος.
Επίσης, ο θείος του, Νικόλαος Ξηρόδημας, είχε ακούσει τον Πρίγγο, μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής, όπου ψάλλει το κοινωνικό "Αινείτε" σε ήχο Β (άρα δεν ήταν στο Πατριαρχείο εκείνη την ημέρα) και διαπίστωσε ότι ο Πρίγγος ήταν αρκετά υψίφωνος. Άκουσε κι εκείνος τις ηχογραφήσεις του υποτιθέμενου Πρίγγου και έδειξε αμφιβολία, εξίσου με τον Τσολακίδη.
Το μπέρδεμα Σουρλατζή-Πρίγγου, ίσως να οφείλεται στην έκδοση Πρίγγου απ'τον Πέττα.

Όσο για τον δεύτερο αμφισβητούμενο ψάλτη (αυτόν που ζητάω), δεν βρίσκουμε πλέον τις ηχογραφήσεις του, οι οποίες είχαν αναρτηθεί κάτω απ'του Σουρλατζή και είχε χαρακτηριστικά, τα οποία θύμιζαν, εν μέρει, Τσολακίδη.

Αν τις έχει κάποιος, παρακαλώ να τις αναρτήσει ή να μου δώσει κάποιο link.

Ευχαριστώ! :)
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Χθες που έβαλα λίγο να τα ακούσω πάλι, μου ήρθε η ιδέα μήπως πρόκειται για το Νικόλαο Αναστασιάδη (Μπακαλιάρο). Με παρέπεμψε σε αυτόν ο τρόπος που χειρίζεται την μισόκλειστη από την ηλικία φωνή του. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στον ψάλλοντα το «Αναστάσεως ημέρα» και το «Όσοι εις Χριστόν», που μάλλον είναι διαφορετικός από των υπολοίπων μελών.
 
Top