Ψαλτολόγιο ώρα μηδέν...

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Συνάδελφοι, θέλω την προσοχή ΟΛΩΝ:

Εάν συγκρίνετε το χαρακτήρα που είχε αρχικά το φόρουμ αυτό (ας πούμε πριν το 2008) και αντιπαραθέσετε σ' αυτό τον οχετό (γιατί περί αυτού πρόκειται...) των μηνυμάτων που διαβάζουμε τελευταία, θα διαπιστώσετε ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Είναι επομένως καιρός να αναρωτηθούμε όλοι ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ...

Στην αρχή συζητούσαμε μόνο μουσικολογικά. Εντάξει, ας βάλουμε και κάποια άλλα θέματα, ας μπουν μέσα και τα ευτράπελα (χαριτωμένο, δε λέω, άλλωστε εγώ πρώτος ήθελα να το αρχίσω και με πρόλαβε άλλος), ας πούμε και μια κουβέντα παραπάνω, ας ανεχθούμε κάποιες έντονες αντιπαραθέσεις, εφόσον αυτές οδηγούν κάπου μουσικά, αλλά εδώ που έχει φτάσει το πράμα δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει... Και θα μιλήσω έξω απ' τα δόντια (είμαι σε πειρασμό να εκφραστώ "σε λεξιλόγιο πολύ ελληνικό", που λέει και κάποιος γνωστός αοιδός, αλλά θα συγκρατηθώ, αν και με τα όσα έχω διαβάσει δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος...):

- Νομίζετε μάγκες ότι έχουμε την όρεξή σας να καθόμαστε να σας παρακολουθούμε να μετατρέπετε το Ψαλτολόγιο σε πρωινάδικο;;;

- Νομίζετε ότι έχουμε όρεξη να παρακολουθούμε εδώ μέσα τηλεοπτικά παράθυρα με αντιμέτωπα ζεύγη;;; Αν είναι έτσι, δώστε μας κι έναν αριθμό τηλεφώνου, χρεώστε 1€ το τηλεφώνημα και να παίρνουμε να ψηφίζουμε για το "νικητή", ώστε να μην πάνε χαμένες οι μονομαχίες σας, να βγάλετε και κανα φράγκο... (λέτε ότι μιλάω αόριστα και θέλετε παραδείγματα;;; Ορίστε λοιπόν -όσο φίλοι κι αν είστε και όση εκτίμηση κι αν σας έχω, αλλά οι πράξεις σας με αναγκάζουν- : Σκρέκας - Κωνσταντίνου, Μιχαλάκης - Κωνσταντίνου - Ζάχαρης, Ψωμιάδης - Βλαχοδήμος και δε συμμαζεύεται...)

- Νομίζετε ότι έχουμε όρεξη να διαβάζουμε τις οποιεσδήποτε ευθείς ύβρεις σας αλλά και τα οποιαδήποτε υπονοοούμενά σας (από ιατρικά και ηθικολογικά μέχρι... σεξουαλικά!);;;

- Νομίζετε ότι ανεβαίνει το πρεστίζ σας όταν, αντί να συζητάμε περί ψαλτικής, φτάσαμε να συλλέγουμε ό,τι πιο extreme έχει γραφτεί εδώ μέσα και καθόμαστε και τα διαβάζουμε όλα μαζί με την οικογένειά μας και χασκογελάμε;;;

- Νομίζετε ότι δεν είσαστε υπεύθυνοι καθόλου για την εικόνα που δείχνει ο κλάδος μας προς τα έξω;;; Έχετε πάρει χαμπάρι ότι όλα όσα γράφονται εδώ είναι δημόσια και μπορεί να τα βλέπει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ και να γελάει με τα χάλια μας;;;

- Νομίζεις, τέλος, Ευάγγελε Σολδάτε (συγνώμη για το προσωπικό, μέχρι τώρα σε είχα σε εκτίμηση) ότι εδώ μέσα είναι χώρος που μπορείς απ' τη μια να ομιλείς περί ήθους των παλαιών και να μας σερβίρεις λευκαδίτικα κουλουράκια και από την άλλη το μενού να περιλαμβάνει βίντεο από το youtube σεξουαλικού περιεχομένου του Χαρυ Κλυν (ναι, το είδαμε κι αυτό!!!!!), με αυτή τη φτηνή αιτιολογία:
Ευάγγελο Σολδάτο said:
Τα εξής μάταια και ψευδή σατιρίζει ο Χάρι που είναι: Η καταναλωτική μανία, ο ατομοκεντρισμός (έτσι μου αρέσει) η φθίνια των συναισθημάτων με την κατάπτωση του έρωτα στο επίπεδο της χρηστικότητας, και η ανάγκαιότητα λίγης βαζελίνης για να μπορέσει τελικά να γλυστρήσει το πράμα...
Δεν πιάνετε τα βαθιά θεολογικά νοήματα και φοβάμαι ότι θα παρεξηγηθώ..
Για κάτσε ρε συ, πού βρίσκεσαι;;; (συγνώμη για τον τόνο). Επειδή ο administrator ανέχτηκε ορισμένες καταστάσεις (ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ!) και άφησε να ανοιχτεί ένας χώρος-σαβούρα, σημαίνει ότι μπορεί να μπαίνει εκεί μέσα οτιδήποτε αρρωστημένο;;; Δηλαδή άμα σου βρω εγώ απόσπασμα ταινίας με διαμελισμούς πτωμάτων που θα δείχνει τη σκληρότητα του πολέμου ή με σκληρό πορνό που θα δείχνει τη ματαιότητα, το κυνήγι της χίμαιρας και το αδιέξοδο που υπάρχει στο βάθος του τούνελ, σημαίνει ότι θα το δείξω εδώ μέσα;;; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσεις τα μηνύματα αυτά. Αν νομίζεις ότι ο τρόπος που διαλέγει ο Χαρυ Κλυν είναι ο ενδεδειγμένος, δικαίωμά σου, δες το στον υπολογιστή σου, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!


Όλ' αυτά λοιπόν νομίζετε παίδες;;;

Ε ΛΟΙΠΟΝ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΝΟΜΙΖΩ!!!!

Όταν είδα σε κάποιους να συνοδεύεται το όνομά τους από την περιγραφή Banned, στην αρχή στενοχωρήθηκα, γιατί είχαν προσφέρει πράγματι πολλά. ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ Ή Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ...

Θέλετε να με πείτε υπερβολικό; Πείτε με.
Θέλετε να με πείτε ευαίσθητο; Πείτε με.
Θέλετε να μου πείτε να χαλαρώσω; Πείτε το.
Εγώ όμως δεν σας κάνω το χατήρι να σας ανεχθώ περισσότερο. Κι ούτε ξενύχτισα άδικα απόψε μέχρι τις 7 το πρωί, ασχολούμενος μαζί σας. Γι' αυτό λοιπόν

ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ FORUM
MEXΡΙ:
α) ΝΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ
β) ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΟΡΘΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ...
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
[Σημείωμα συντονιστή] Απέσυρα προσωρινά εκείνο το χώρο. Έδωσα 3 μέρες αποκλεισμό στο Βαγγέλη. Συμφωνώ οτι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Δώστε μου λίγο χρόνο.
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Εγώ το μόνο που μπορώ να προσθέσω εδώ είναι ότι μόνο με τον Γιώργο τον Μιχαλάκη είχα αντιπαράθεση μη μουσική και με ομολογουμένως άσχημους χαρακτηρισμούς (και έγινε ηθελημένα) αφού όμως πρώτα ανέχτηκα τα εξ' αμάξης και μάλιστα απρόκλητα! Αν αυτά είχα περάσει από moderation και είχαν κοπεί (έστω και κατόπιν εορτής), ποτέ εγώ δεν θα καθόμουνα να απαντήσω.
Επειδή ο administrator ανέχτηκε ορισμένες καταστάσεις (ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ!)
Εγώ ξαναλέω ότι δεν θα απαντούσα καθόλου και σε κανένα αν δεν υπήρχε επανειλημμένη πρόκληση. Και δια του λόγου το αληθές, μπορεί να κοιτάξει κάποιος την ημερομηνία που άρχισαν αυτά και πότε εγώ άρχισα να απαντώ. Κάντε την αφαίρεση και δείτε πόσες μέρες έκανα υπομονή και περίμενα να γίνει κάτι, είτε από τους moderator, είτε να σταματήσει μόνος του ο Γιώργης.

Από ένα σημείο και μετά όμως όταν κανείς δεν αντιδρά, (με εξαίρεση ίσως τον κ.Λιναρδάκη-οι συστάσεις δεν είναι αντίδραση για τον moderator!) κάπου κάτι πρέπει να γίνει. Και από την στιγμή που ανακατεύτηκε και το όνομά μου, δεν μπορούσα να μην απαντήσω.

Άλλωστε επειδή όλα αυτά με τους προκλητικούς χαρακτηρισμούς δεν περιποιούν τιμή και στο δικό μου πρόσωπο, τα έσβησα (τα δικά μου) την πρώτη φορά που αποπέμφθηκε ο κ.Μιχαλάκης. Άλλωστε δεν γράφτηκαν για να γίνει μουσική συζήτηση (τότε άλλωστε δεν υπήρχε συζήτηση) αλλά για να προσβάλλουν-ταρακουνήσουν (οπότε δεν είχαν πλέον λόγο ύπαρξης) και να δείξουν ότι το ίδιο νόμισμα το έχω κι εγώ και δεν είναι τόσο ευχάριστο να σε πληρώνουν με αυτό.

Συμφωνώ με το ότι δεν γίνεται οι moderators να κάθονται να φιλτράρουν κάθε μήνυμα που περνάει λες και δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν. Όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες. Κι αν δεν τους τηρήσει πρώτος ο moderator τι περιμένουμε να κάνουν οι άλλοι;

Ασχημονεί κάποιος, έστω κι αν αυτός έχει προσφέρει πολλά κατα το παρελθόν; Του γίνεται μια παρατήρηση και διόρθωση του μηνύματός του την πρώτη φορά, ένας μονοήμερος αποκλεισμός με διαγραφή του μηνήματός του την δεύτερη φορά και την τρίτη στο καλό και με την νίκη! Και μην ακούω τώρα δικαιολογίες του στιλ "τον θέλουν όλοι και παραπονιούνται". Αν τον θέλουν, ας τον συνετίσουν. Τέλος.

Εγώ αυτό θα έκανα και δεν τα λέω από θέση ισχύος γιατί δεν είμαι πλέον moderator.

Αυτό βέβαια το κάνεις στην αρχή. Τώρα είναι ήδη αργά... Γιατί με το domino που έγινε, τώρα πρέπει να διαγράψεις 10-15 άτομα με πρώτον εμένα. (αν κι εγώ θα το κάνω από μόνος μου-να τελειώσω με τον Γιώργη να στείλω και τις ηχογραφήσεις πρώτα μόνο).

Και ξαναλέω ότι είναι κρίμα και άδικο γιατί θα μπορούσε όλο αυτό να είναι πραγματικά ωφέλιμο. Λυπάμαι πραγματικά.
 

teofilos3

Γεώργιος Παλιούρας
Υπήρξε πλήρης επιβεβαίωση οσοναφορά το επίδεδο όρισμένων συναδέλφων ψαλτών με τους οποίους δεν αξίζει κανείς να αναταλλάξει απόψεις-σκέψεις και ακόμη πολύ περισσότερο να τους συναναστρέφεται έστω και με τη δυνατότητα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.Ντροπή μας κύριοι για το ολίσθημα το ρίξατε πολύ χαμηλά το επίπεδο του forum,δεν έχετε υπόψη σας ότι όταν δεν έχουμε να πούμε κάτι ουσιαστικό και σωστό σ ι ω π ο ύ μ ε,.
Ευελπιστώ ότι θα επανακάμψετε πάλι ως ο άσωτος υιός [πολύ σωστά ατυπα βεβαια έχει καθιερωθεί η Κυριακή του ασώτου ως γιορτή του ψάλτη].
Εμείς που γνωρίζουμε λιγότερα περί ψαλτικής, περιμένουμε πολλά και καλά απόόσους γνωρίζουν εφ όσον βέβαια είναι προθυμοι και το επιθυμούν ,πάντα με ευπρέπεια και χωρίς προσωπικές ύβρεις ,αλληλομαχαιρώματα,αλληλοκατηγορίες και άλλα τέτοια ,άλλωστε όλοι προς δόξαν θεού υπηρετούμε το αναλόγιο σε συνδυασμό με την αμοιβή μας εφ όσον προσφέρουμε σπουδαίο έργο.
 
S

Simonides

Guest
Είμαι ο Ευάγγελος που αποκλείσατε...

Απ' ότι βλέπω σκανδάλισά αρκετούς, δεν ήταν ο στόχος μου αυτός και ζητάω συγνώμη. Απλά δεν νομίζω να έχω "αμαρτήσει" άλλη φορά τοιουτοτρόπως και αυτό έγινε στο χώρο "Άσχετα" και πουθενά αλλού. Θα ήταν λοιπόν πιο ευγενικό εκμέρους του διαχηριστή, επειδή είμαι καινούριος στο site και δεν έχω προσαρμοστεί πλήρως στην δική σας αντίληψη περι ηθικο-φάνειας, να με επιπλήξει με ένα email κι οχι να με πετάξει έξω με αυτόν τον τρόπο.

Θα συμορφονόμουν αμέσως, άλλωστε το γράφω και στα μηνύματά μου, αν δεν σας αρέσουν να σβηστούν, εφόσον δεν έχουν να κάνουν με το αντικείμενο των συζητήσεων μας που είναι επιστημονικό.

Σας αγαπώ όλους, αποδέχομαι την τιμωρία μου και εύχομαι να σταματήσουν οι έριδες σε αυτόν τον τόσο ωφέλιμο για την μουσική τόπο.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Δεκτή η απολογία Βαγγέλη, την εκτιμώ. Δεν σε απέκλεισα τελείως. Μόνο για 3 ημέρες για να ηρεμήσουν τα πράγματα.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Παρακαλώ να μήν ξαναγράψει κανείς με ψεύτικο λογαριασμό παραβιάζοντας έτσι τον αποκλεισμό ή συντονισμό τους. Θα διαγράψω το μέλος αμέσως εάν αντιληφθώ κάτι τέτοιο.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Διαβάστε και αυτό παρακαλώ περί των τελευταίων γεγονότων.
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Γιατί με το domino που έγινε, τώρα πρέπει να διαγράψεις 10-15 άτομα με πρώτον εμένα. (αν κι εγώ θα το κάνω από μόνος μου-να τελειώσω με τον Γιώργη να στείλω και τις ηχογραφήσεις πρώτα μόνο).
&
Από την πρώτη στιγμή έκανα παρατηρήσεις στο Γεώργιο Μιχαλάκη, του έδωσα 3-μερο αποκλεισμό, τον έβαλα υπο συντονισμό και τέλος τον απέκλεισα τελείως. Αρκετά μέλη έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για να επανέρθει λόγω του ότι ωφελούνταν από τα γραφόμενά του. Τους σεβάστηκα και τον επανέφερα. Του έδωσα κάθε ευκαιρία για να συμμορφωθεί στους κανόνες του forum αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο. Έστειλε το τελευταίο του μήνυμα χτές όπως είπε. Θα το δεχτώ αυτό και θα διαγράψω το Γεώργιο από το forum. Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνεί μαζί του μέσω της ιστοσελίδας του ή προσωπικά.
Αφού διαγράφηκε οριστικά ο Γιώργης, τελειώνει κι εμένα οριστικά πλέον η πορεία μου στο φόρουμ. Επανήλθα για λίγο, μόνο για να απαντήσω στον Γιώργη (μια και του το υποσχέθηκα) αλλά αυτό πλέον είναι παρελθόν, το οποίο κι ο ίδιος θα ήθελα να ξεχάσω.

Σας ευχαριστώ όλους για την ανοχή, και για τα όσα έμαθα από εσάς και επ' ευκαιρία του τελευταίου μου μηνύματος να ζητήσω συγνώμη κι από όσους στεναχώρησα. Εύχομαι να υπάρξει καλύτερη συνέχεια μετά από όλη αυτή την περιπέτεια και γερά στομάχια στους moderators!;)

Καλή Ανάσταση!


Βασίλης Ζάχαρης
 

Lampadarios

Καλαφάτης Θανάσης
ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ... ΑΜΗΝ

Επειδή εγώ προσωπικά και ηθελημένα δεν αναμίχθηκα στην ιστορία αυτή, και ως εκ τούτου βλέπω τα πράγματα πιο ήρεμα, θα ήθελα να επισημάνω οτι τελικά αυτό που μένει είναι η πικρία. Κι όλο αυτό γιατί ορισμένοι (αναφέρθηκαν καλώς απο τον Ν Θεοτ.) παρεκτράπηκαν, εξέκλιναν απο τον δρόμο και έχασαν την ουσία. Ευτυχώς υπάρχει και η μετάνοια...Υπήρχε ένα καλό έργο, υπέστη χτυπήματα (απ' ότι καταλαβαίνω το σπίρτο στο μπαρούτι ήταν ο Γ Μιχαλάκη), αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το έργο να διαλυθεί. Επισημαίνω οτι το να αποχωρεί κάποιος απο το φόρουμ, είναι ουσιαστικά σαν να ικανοποιεί τον εγωισμό του (δεν μιλώ προσωπικά αλλά το γενικότερο κλίμα αυτό είναι - όσοι αποχωρείτε και δεν το παραδέχεστε ψάξτε καλά τους εαυτούς σας). Το θέμα είναι τί θα γίνει τώρα. Κάποιος πρέπει να σπάσει την σιγή που επικρατεί και να επανακάμψουμε.ΠΡΕΠΕΙ. Εξάλλου δεν είναι όλοι διατεθημένοι να ανέχονται αυτήν την κατάσταση για το τί έγινε και τις κινδυνολογίες. Ελπίζω η αναγέννηση να μην αργήσει...Είναι πραγματικά κρίμα.
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Συνάδελφοι, θέλω την προσοχή ΟΛΩΝ:

Εάν συγκρίνετε το χαρακτήρα που είχε αρχικά το φόρουμ αυτό (ας πούμε πριν το 2008) και αντιπαραθέσετε σ' αυτό τον οχετό (γιατί περί αυτού πρόκειται...) των μηνυμάτων που διαβάζουμε τελευταία, θα διαπιστώσετε ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Είναι επομένως καιρός να αναρωτηθούμε όλοι ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ...

Στην αρχή συζητούσαμε μόνο μουσικολογικά. Εντάξει, ας βάλουμε και κάποια άλλα θέματα, ας μπουν μέσα και τα ευτράπελα (χαριτωμένο, δε λέω, άλλωστε εγώ πρώτος ήθελα να το αρχίσω και με πρόλαβε άλλος), ας πούμε και μια κουβέντα παραπάνω, ας ανεχθούμε κάποιες έντονες αντιπαραθέσεις, εφόσον αυτές οδηγούν κάπου μουσικά, αλλά εδώ που έχει φτάσει το πράμα δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει... Και θα μιλήσω έξω απ' τα δόντια (είμαι σε πειρασμό να εκφραστώ "σε λεξιλόγιο πολύ ελληνικό", που λέει και κάποιος γνωστός αοιδός, αλλά θα συγκρατηθώ, αν και με τα όσα έχω διαβάσει δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος...):

- Νομίζετε μάγκες ότι έχουμε την όρεξή σας να καθόμαστε να σας παρακολουθούμε να μετατρέπετε το Ψαλτολόγιο σε πρωινάδικο;;;

- Νομίζετε ότι έχουμε όρεξη να παρακολουθούμε εδώ μέσα τηλεοπτικά παράθυρα με αντιμέτωπα ζεύγη;;; Αν είναι έτσι, δώστε μας κι έναν αριθμό τηλεφώνου, χρεώστε 1€ το τηλεφώνημα και να παίρνουμε να ψηφίζουμε για το "νικητή", ώστε να μην πάνε χαμένες οι μονομαχίες σας, να βγάλετε και κανα φράγκο... (λέτε ότι μιλάω αόριστα και θέλετε παραδείγματα;;; Ορίστε λοιπόν -όσο φίλοι κι αν είστε και όση εκτίμηση κι αν σας έχω, αλλά οι πράξεις σας με αναγκάζουν- : Σκρέκας - Κωνσταντίνου, Μιχαλάκης - Κωνσταντίνου - Ζάχαρης, Ψωμιάδης - Βλαχοδήμος και δε συμμαζεύεται...)

- Νομίζετε ότι έχουμε όρεξη να διαβάζουμε τις οποιεσδήποτε ευθείς ύβρεις σας αλλά και τα οποιαδήποτε υπονοοούμενά σας (από ιατρικά και ηθικολογικά μέχρι... σεξουαλικά!);;;

- Νομίζετε ότι ανεβαίνει το πρεστίζ σας όταν, αντί να συζητάμε περί ψαλτικής, φτάσαμε να συλλέγουμε ό,τι πιο extreme έχει γραφτεί εδώ μέσα και καθόμαστε και τα διαβάζουμε όλα μαζί με την οικογένειά μας και χασκογελάμε;;;

- Νομίζετε ότι δεν είσαστε υπεύθυνοι καθόλου για την εικόνα που δείχνει ο κλάδος μας προς τα έξω;;; Έχετε πάρει χαμπάρι ότι όλα όσα γράφονται εδώ είναι δημόσια και μπορεί να τα βλέπει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ και να γελάει με τα χάλια μας;;;

- Νομίζεις, τέλος, Ευάγγελε Σολδάτε (συγνώμη για το προσωπικό, μέχρι τώρα σε είχα σε εκτίμηση) ότι εδώ μέσα είναι χώρος που μπορείς απ' τη μια να ομιλείς περί ήθους των παλαιών και να μας σερβίρεις λευκαδίτικα κουλουράκια και από την άλλη το μενού να περιλαμβάνει βίντεο από το youtube σεξουαλικού περιεχομένου του Χαρυ Κλυν (ναι, το είδαμε κι αυτό!!!!!), με αυτή τη φτηνή αιτιολογία:
Για κάτσε ρε συ, πού βρίσκεσαι;;; (συγνώμη για τον τόνο). Επειδή ο administrator ανέχτηκε ορισμένες καταστάσεις (ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ!) και άφησε να ανοιχτεί ένας χώρος-σαβούρα, σημαίνει ότι μπορεί να μπαίνει εκεί μέσα οτιδήποτε αρρωστημένο;;; Δηλαδή άμα σου βρω εγώ απόσπασμα ταινίας με διαμελισμούς πτωμάτων που θα δείχνει τη σκληρότητα του πολέμου ή με σκληρό πορνό που θα δείχνει τη ματαιότητα, το κυνήγι της χίμαιρας και το αδιέξοδο που υπάρχει στο βάθος του τούνελ, σημαίνει ότι θα το δείξω εδώ μέσα;;; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσεις τα μηνύματα αυτά. Αν νομίζεις ότι ο τρόπος που διαλέγει ο Χαρυ Κλυν είναι ο ενδεδειγμένος, δικαίωμά σου, δες το στον υπολογιστή σου, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!


Όλ' αυτά λοιπόν νομίζετε παίδες;;;

Ε ΛΟΙΠΟΝ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΝΟΜΙΖΩ!!!!

Όταν είδα σε κάποιους να συνοδεύεται το όνομά τους από την περιγραφή Banned, στην αρχή στενοχωρήθηκα, γιατί είχαν προσφέρει πράγματι πολλά. ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ Ή Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ...

Θέλετε να με πείτε υπερβολικό; Πείτε με.
Θέλετε να με πείτε ευαίσθητο; Πείτε με.
Θέλετε να μου πείτε να χαλαρώσω; Πείτε το.
Εγώ όμως δεν σας κάνω το χατήρι να σας ανεχθώ περισσότερο. Κι ούτε ξενύχτισα άδικα απόψε μέχρι τις 7 το πρωί, ασχολούμενος μαζί σας. Γι' αυτό λοιπόν

ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ FORUM
MEXΡΙ:
α) ΝΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ
β) ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΟΡΘΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ...

Νικο πολυ καλα τα ειπες . ΜΑΖΙ σου πλην της αποχωρησης . Παρακαλω
(απο ολους) ΨΥΧΡΑΙΜΕΙΑ . Η αποχωρηση (στην περιπτωσει σου) δεν ειναι
λυση . Μεινε και ''παλεψε'' .
 

Stathis

Ευστάθιος Μεντζάς
Καλημερα!

Φτάσαμε σε εσχημες κατάστάσεις, ειναι αληθεια.

Ισως αυτό ομως θα πρεπει να γινει αφορμη για αναγεννηση, ανανέωση, όπως θέλετε πειτε το.

Συμφωνώ με το κ. Λιναρδάκη, η αποχώρηση δια παντός ΔΕΝ ειναι λυση...
Πρεπει να προβληματιστουμε όλοι και να προτείνουμε πιθανες λύσεις για να μην ξαναφτάσουμε στο σημειο αυτό παλι.

Να κοιτάξουμε και την πιθανη προσωπική ευθυνη του καθενος.
Δεν ειναι ωραιο πχ να τα ριχνουμε στο διαχειριστη όλα...

Αυτά.
Ευστάθιος Μεντζάς
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
Φρονώ ότι πρέπει να πρυτανεύσει η ψυχραιμία. Υποθέτω ότι εδώ στο "ψαλτολόγιο" μαζευόμαστε γιατί μας αρέσει η θεία τέχνη του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού. Οπότε, το όλο ύφος μας πρέπει να είναι εκκλησιαστικό και θεολογικό. Προσωπικά, κι εγώ έχω μετανιώσει για ένα [1] μήνυμά μου που ήταν κάπως εριστικό. Δόξα τω Θεώ όμως, στην Αγία μας Εκκλησία υπάρχει η συγνώμη, υπάρχει η Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Έτσι ας πορευτούμε όλοι μας και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ας θυμηθούμε, τέλος, τον λόγο του Κυρίου μας: Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω!
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Βλέπω πάντως ότι μια βδομάδα μετά το αρχικό μου μήνυμα, κανείς από τους "πρωταγωνιστές των επεισοδίων" δεν θεωρεί ότι έσφαλε, εξαιρουμένου του Ευαγγέλου Σολδάτου που αμέσως έσπευσε να ζητήσει συγνώμη και μπράβο του. Προφανώς οι υπόλοιποι δεν είδαν καμία πτώση στο επίπεδο του forum και θεωρούν ότι εμείς που είδαμε ζούμε σε άλλον πλανήτη... Εκείνοι δε που ζητούν συγνώμη είναι όσοι δεν έκαναν τίποτα!
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Βλέπω πάντως ότι μια βδομάδα μετά το αρχικό μου μήνυμα, κανείς από τους "πρωταγωνιστές των επεισοδίων" δεν θεωρεί ότι έσφαλε, εξαιρουμένου του Ευαγγέλου Σολδάτου που αμέσως έσπευσε να ζητήσει συγνώμη και μπράβο του. Προφανώς οι υπόλοιποι δεν είδαν καμία πτώση στο επίπεδο του forum και θεωρούν ότι εμείς που είδαμε ζούμε σε άλλον πλανήτη... Εκείνοι δε που ζητούν συγνώμη είναι όσοι δεν έκαναν τίποτα!

Νικο
Πιθανως αυτοι που λες ''που δεν θεωρουν οτι εσφαλλαν'' , πιθανως να τελλουν
υπο το καθεστως της ''ποινης'' του περιορισμου και ως εκ τουτου να μην μπορουν να απαντησουν . Και μια και το ''κακο''
φαινετε να τελειωσε (λες ; ) , ξεχασε το σε παρακαλω . Περασμενα ξεχασμενα .
Και πουσαι (αν και εκτος θεματος ) , συνεχισε να ανεβαζεις ΧΡΥΣΑΝΘΟ (και οτι αλλο ) γιατι εγω δεν προλαβαινω . Σε
ευχαριστω-στουμε ΚΑΙ για τα χερουβικα των τεσσαρων πλαγιων ηχων που ανεβασες .
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Δεν νομίζω κυρ Βαγγέλη να τελούν υπό καθεστώς περιορισμού, τουλάχιστον αυτοί των οποίων βλέπω μηνύματά τους αλλού. Απλά παίζουν την πάπια! (και είναι πλέον όλοι τους φίλοι που να πάρει η ευχή...)
Ούτε προσπερνάω ό,τι έγινε με θεωρήσεις του στυλ "περασμένα ξεχασμένα", συγχωρέστε με: το θέμα είναι να μην επαναληφθούν. Και το ελάχιστο που μπορεί να γίνει γι' αυτό είναι
α. να αναγνωριστεί το σφάλμα από τους υπαιτίους και
β. να γίνουν πιο αυστηροί οι κανόνες, ώστε να προληφθούν παρόμοια περιστατικά
Τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει ως τώρα. Αναμένουμε κι άλλο λοιπόν (ο Δημήτρης έχει ζητήσει χρόνο άλλωστε, κατανοητό).
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Αγαπητέ φίλε psl, το κριτήριο για το ποιο μήνυμα θα πάρει "κίτρινη" ή και "κόκκινη" κάρτα έγκειται αποκλειστικά και μόνο στην προσωπικότητα των συντονιστών. Προσωπικά τους εμπιστεύομαι πλήρως, δεν θεωρώ καθόλου ότι διαπνέονται από ηθικιστική λογική και θα πω ότι αυτό το forum είναι από τα λίγα (μετρημένα στα δάχτυλα) forums των οποίων είμαι μέλος και βλέπω συντονιστές να παρεμβαίνουν τόσο συχνά και να δείχνουν καθημερινά και εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για το χώρο που είναι υπεύθυνοι.

Βάση πάντως του δικού μου προβληματισμού ήταν και η προηγούμενη εικόνα του φόρουμ: αν πρόσεξες στην αρχή του μηνύματός μου, έκανα τη σύγκριση της εικόνας που έδειχνε αρχικά το forum με αυτήν που έδειξε πριν κανα-δυο εβδομάδες και διαπίστωσα τεράστια διαφορά, με αποκορύφωμα τις τελείως κατινίστικες (ας μου επιτραπεί να το πω) συζητήσεις, σε πολλές από τις οποίες μάλιστα οι ίδιοι οι συνομιλητές χαρακτήριζαν ό,τι έγραφαν ως σαβούρα και φτάσαμε να ανοίξουμε ειδικό χώρο - σαβούρα (!!), στον οποίο αναρτήθηκε και το επίμαχο βιντεάκι του φίλου μας Ευάγγελου Σολδάτου, για τον οποίο στενοχωρήθηκα για την έντονη παρατήρηση που του έκανα, δεδομένης της άπταιστης παρουσίας που είχε στο φόρουμ ως εκείνη τη στιγμή. Αισθάνθηκα λοιπόν ότι κάτι λοιπόν έπρεπε να γίνει, ακόμα κι αν στενοχωρήσω φίλους.

Δεν είμαι αντίθετος πάντως στη δημιουργία ενός χώρου που θα συζητάμε άσχετα με την ψαλτική πράγματα (ξέρω 'γω για υπολογιστές, αυτοκίνητα, τεχνολογία κλπ.), άλλο όμως κάτι τέτοιο και άλλο χώρος - σαβούρα, που ο καθένας βγάζει το άχτι του, αυτό μας δυσφημεί.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς από την Αγία Γραφή που αναφέρεις, νομίζω ότι και λίγοι είναι αν αναφερόμαστε σε αιρετικό που προσπαθεί εν γνώσει του να νοθεύσει την πίστη μας. Οι χαρακτηρισμοί δε αυτοί έχουν ένα σκεπτικό στα ιερά μας κείμενα και δεν πετάγονταν από το Χριστό μας ή τον Απόστολο Παύλο εν είδη πυροτεχνήματος.

Πάντως είναι γόνιμος ο προβληματισμός σου, κανείς δεν θα ήθελε να επικρατήσουν εδώ μέσα ηθικιστικές λογικές, απλά λέω ότι προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συντονιστές.
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
.................................................................
...........................................................................................
Αυτα ολα απλως σαν μια φτωχη καταθεσι εκ μερους μου σε εναν πλουσιο διαλογο. Ευχαριστω.
΄

Αγαπητε-τη ( ; ) psl
Διαβαζωντας αυτο το μηνυμα σου καθως και το αμεσως προηγουμενο σου ,
διαπιστωνω μια πολυ συγκροτημενη σκεψη που μεταφερετε σαν κειμενο , με
αρκετα ελκυστικο τροπο και με περιση ευγενεια . Και για να το πω πιο λαϊκα :
Μου αρεσαν αυτα που γραφεις και κυριως ο τροπος που τα γραφεις . Θα μου
επιτρεψεις να σου προτεινω να μας γνωρισεις το ονοματεπωνυμο σου ή και οτι
αλλο νομιζεις . Νομιζω οτι ετσι , οι οποιες μελλοντικες επαφες (μηνυματα) σου με τα αλλα μελη , θα γινουν πιο ''ζεστες'' . Βεβαια εσυ αποφασιζεις .
 
Top