Ψαλτικός Χορός "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΟΝ"

vazjohn

Βαζούρας Ιωάννης
Βιογραφικό του ψαλτικού χορού
«Βυζαντινόν Αναλόγιον»

Ο ψαλτικός χορός «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΟΝ» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 στην πόλη της Καλλιθέας. Πρόκειται για έναν ψαλτικό χορό που δημιουργήθηκε από τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Καλλιθέας κ. Βαζούρα Ιωάννη. Αποτελείται από 15 τακτικά μέλη , τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μαθητές.
Κύριος σκοπός του είναι, η εκμάθηση της ψαλτικής τέχνης αλλά και της παραδοσιακής μας μουσικής μέσα από την μορφή μαθημάτων και σεμιναρίων που διενεργούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας , που έχει παραχωρηθεί από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στη χορωδία για το σκοπό αυτό.
Ο ψαλτικός χορός, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας , έχει δώσει συναυλίες σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Αττικής, αλλά και έχει συμμετάσχει σε πολλές λατρευτικές εκδηλώσεις δηλαδή σε αγρυπνίες, πανηγύρεις Ιερών Ναών εντός και εκτός Αττικής. Επίσης έχει συνεργαστεί με την διεθνούς φήμης ψάλτρια και ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών κα Νεκταρία Καραντζή, έχοντας συνεργαστεί σε δύο συναυλίες τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2017.
Χοράρχης και Υπεύθυνος Διδασκαλίας, είναι ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Καλλιθέας, Δάσκαλος της Ψαλτικής Τέχνης, Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής , κ. Βαζούρας Ιωάννης.


ΣΕΛΙΔΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK: https://www.facebook.com/byzantine.analogion/
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    401.4 KB · Views: 20
Last edited:
Top