Ψαλτική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την Μεγάλη Εβδομάδα με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Ν. Ευβοίας

Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, θα γίνει η καθιερωμένη Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Γεωργιάδης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ», με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Γερογιάννη, θα ψάλλει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.
ekdilosiieropsaltonpasx.jpg

http://ieropsaltesevias.blogspot.com/2012/03/blog-post_26.html
 
Last edited by a moderator:
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η Εκδήλωση, της οποίας την άψογη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, έλαβε χώρα στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, με άριστο ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης τρόπο.
Τα μέλη της Χορωδίας κ. Αναστάσιος Βάχος και Ευάγγελος Στάμου παρουσίασαν με υποδειγματικό τρόπο τους ψαλλέντας Ύμνους.
Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Γεωργιάδης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος πραγματεύθηκε, με τον διακρίνοντα αυτόν άριστο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, επίκαιρη ομιλία με πλούσια θεολογικά νοήματα και θέμα: «Ο Τάφος του Χριστού, το Πάσχα της Εκκλησίας».
Τον ομιλητή π. Ειρηναίο προσφώνησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είχε ετοιμάσει και μια μικρή έκπληξη προς τον π. Ειρηναίο, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών Ιερωσύνης και διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος (χειροτονήθηκε Διάκονος στις 25.2.1962 στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο Πλειαθό). Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πεντηκονταετή προσφορά του π. Ειρηναίου και του δώρησε ένα επιστήθιο Σταυρό με σχετική αφιέρωση.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Ειρηναίο, τον χοράρχη κ. Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για την φιλοξενία της Εκδήλωσης και φυσικά σε όλους τους προσελθόντας χριστιανούς, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος

http://ieropsaltesevias.blogspot.com/2012/04/blog-post.html
 

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Ωραία εκδήλωση Κωνσταντίνε.Κάτι τέτοιες στιγμές μελαγχολείς που δεν είσαι παρών ή ακόμα καλύτερα μέλος ενός τέτοιου χορού.Πάντα τέτοια και θέλουμε ενημέρωση για τις ευρύτερες μουσικές δραστηριότητες της περιοχής.
 
Top