Ψαλμοί στα Αραβικά από τη Λιβανέζα τραγουδίστρια Feiruz

μάρκελλος

Μάρκελλος Πιράρ, Γενικός συντονιστής
Η Φειρούζ είναι Μαρωνίτισσα αλλά ψάλλει - που και που σε ορθόδοξες εκκλησίες στη Βηρυττό την Μεγάλη Εβδομάδα. Οι 3 πρώτες μαγνητοφωνήσεις μονάχα σχετίζονται με την ορθόδοξη υμνολογία (α' Σήμερον κρέμαται ... β' Χριστός ανέστη ... γ') ύμνος της Μεγάλης Παρασκευής με χορωδία, Αύτη η ημέρα ἠν εποίησεν ... Χ.Α.)
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Δηλώνω θαυμαστής της Feiruz! Τι φωνάρα έχει η γυναίκα!!! και τι γυναίκα!!! :cool:
 

Ιωαννης

Νέο μέλος
Η ντροπαλή,αποτραβηγμένη και συντηρητική προσωπικότητα της Φεϊρουζ έχει συζητηθεί συχνά από τους σχολιαστές. Παρά τη θέση της ως διάσημη προσωπικότητα και μεγάλη σταρ,η Φεϊρουζ δεν ενέργησε ποτέ σαν τέτοια, αλλά διατήρησε ένα σχεδόν ασκητικό τρόπο ζωής ανεξαρτήτος από τη φήμη και τα πλούτη της που της άνοιξαν ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης μουσικής της καριέρας, έδωσε πολύ λίγες συνεντεύξεις ( μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) και απέφυγε πάντα τη δημοσιότητα.Κατά τη διάρκεια όλης της ζωής της,η Φεϊρουζ ήταν πάντα μια πολύ αφοσιωμένη χριστιανή. Προέρχεται από μια φτωχή Ασσυριακή "ορθόδοξη" οικογένεια. Ο πατέρας της,ο Γουάντι Χαντάντ ήταν Ασσύριος και γεννήθηκε στην Ασσυριακή πόλη Μαρδίν της Μικράς Ασίας αλλά οι Ασσύριοι εκδιώχθηκαν από τις Οθωμανικές-κεμαλικές εθνικές ένοπλες δυνάμεις, και ο πατέρας της Φεϊρουζ εγκατεστάθηκε στο Λίβανο.Εκεί παντρεύτηκε τη Λίσα Ελ Μπουστάνι τη μητέρα της Φεϊρουζ που ήταν Λιβάνια Μαρωνίτισσα.Η Φεϊρουζ ασπάστηκε την Ελληνική Ορθοδοξία όταν παντρεύτηκε τον Άσσι που ήταν Ελληνορθόδοξος.Η Φεϊρουζ ψάλλει την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στις ορθόδοξες εκκλησίες του Λιβάνου για δεκαετίες τώρα. Κάθε χρόνο ψάλλει τους ορθόδοξους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής ντυμένη στα μαύρα και με δάκρυα στα μάτια που συνήθως προσπαθεί να κρύψει φορώντας γυαλιά.

http://noctoc-noctoc.blogspot.com/2008/03/great-friday-of-fairouz.html
 

fws

Πέτρος Τοπαλίδης
Πραγματικά, τι φωνή έχει αυτή η γυναίκα; Και η παρουσία της είναι τόσο σεμνή και διακριτική. Δεν γνωρίζω πραγματικά αν ψάλλει βυζαντινά, γιατί δεν γνωρίζω δυστυχώς βυζαντινή μουσική, απλώς είμαι μεγάλος λάτρης της τέχης αυτής, ωστόσο η φωνή της αγγίζει την ψυχή μου.
 
Top