Ψάλτης Χρήστος

Χριστός Ανέστη!
Πιο πάνω παραθέτουμε ένα ιστορικό βίντεο από τις σημερινές καταβασίες της Κυριακής του Τυφλού "Τῷ Σωτῆρι Θεῷ...", κοντά στον 85χρονο Άρχοντα Υμνωδό της ΜΧΕ κ. ΧΡΗΣΤΟΝ ΨΑΛΤΗΝ
Το βίντεο βρίσκεται στο ΝΕΟ κανάλι που δημιουργήσαμε ως ένδειξη σεβασμού και αμέτρητης αγάπης προς το πρόσωπο του Άρχοντος, εαν θέλετε μπορείτε να το στηρίξετε κάνοντας δωρεάν εγγραφή και κοινοποιώντας το σε γνωστούς σας!🙂

Καλή θέαση και καλή ακρόαση!🙏
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
γνωρίζει κάποιος σε ποιον ανήκει η συγκεκριμένη και αν υπάρχει σε μουσικό κείμενο?
Χαίρετε.
"Κυκλοφορούν στους ιεροψαλτικούς κύκλους", σύντομες Δοξολογίες του πλ. του α΄, με καταλήξεις στον κάτω ΚΕ, όπως αυτή, που σας επισυνάπτω.
Θεωρώ, όμως, ότι στη συγκεκριμένη ηχογράφηση αυτοσχεδιάζουν!
 

Attachments

  • Δοξολογία Κουντιάδου πλ. του α' (σύντομη).pdf
    222.5 KB · Views: 11

EpifaniosP

Επιφάνιος Παπαντωνίου
ηχογραφήσεις του άρχοντος που έχουν καλυφθεί ζωντανά από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ενσωματώθηκαν σε playlist στη σελίδα facebook. άλλες επίσης υπάρχουν στο προσωπικό κανάλι youtube το οποίο δημιουργήθηκε από μαθητή του. ευελπιστούμε ό,τι στο εγγύς μέλλον θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε σπάνιες παλαιές ηχογραφήσεις.


επισυνάπτεται το δοξαστικό των τροπαρίων του ασπασμού εις την νεκρώσιμον ακολουθίαν «Ορώντες με άφωνον»


 

EpifaniosP

Επιφάνιος Παπαντωνίου
Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής Αγίας Βαρβάρας 2023


Ο μυστολέκτης της τέχνης του τιμωμένου Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, Εντιμολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της ΜτΧΕ Χρίστος Ψάλτης, απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του, καμαρώνοντας μαθητές του στο οκτάηχο «Θεοτόκε Παρθένε» του Πέτρου Μπερεκέτου.

 

Υάκινθος B

Well-known member
Με το Χρήστο Ψάλτη έψαλλα κάποιες φορές το 2007 στον καθεδρικό ναό της Λευκωσίας. Αγνός άνθρωπος καλόκαρδος και σπουδαία φωνή , δεινός μουσικός και μαθητής του Παναγιωτίδη. Μου είχε πει την εξής ιστορία Όταν πήγε και συνάντησε τον Παναγιωτίδη στην Αθήνα τότε αυτός του είπε , ψάλλε μου κάτι να σε ακούσω. Αφού έψαλλε του είπε , έχεις σπουδαία φωνή αλλά άμα θες να γίνεις και σπουδαίος ψάλτης νά ΄ρθεις να μαθητεύσεις κοντά μου. Έτσι και έκανε .
Κι αυτός λοιπόν, εκτός από τους Θεσσαλονικείς, χρωστάει αυτό που είναι στον Παναγιωτίδη. Ο Ψάλτης όμως το έλεγε ενώ οι Θεσσαλονικείς το προσπερνούσαν. Νάσαι καλά κ Χρήστο και να ψάλεις και σύ σαν τον πατέρα σου μέχρι τα 100.
 
Παραθέτουμε, πιο κάτω μερικές από τις αναμνήσεις του κ.Χρήστου Ψάλτη, με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.τ.Χ.Ε. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΣΤΑΝΙΤΣΑ!
Το βίντεο είναι από τον εσπερινό της χειροθεσίας του Άρχοντος στις 3/12/2018.

 
Top