Ψάλλουν οι Άγγελοι

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
«Συντονιστικό προνόμιο» ἦταν αὐτό· τό κατάλαβα. Δέν εἶναι γιά μᾶς τούς «κοινούς θνητούς».

Πάντως μέ κάτι τέτοια οὔτε ἡ εὐσέβεια κάποιου ἐπιβραβεύεται οὔτε ἀπιστία καταγγέλεται.
Νά προσέχουμε τήν «δύναμιν τῆς εὐσεβείας» κί ὄχι τήν «μόρφωσιν» (Β΄ Τιμ. γ΄, 5).


Η αλήθεια είναι πάτερ πως το link το βρήκα για συντομία πηγαίνοντας σ' ένα torrent που το παρέθεσα γιατί είχε κάποιο βίντεο παλιοημερολογιτών για τους αόρατους ασκητές και στο τέλος είχε τον ήχο αυτόν. Εκεί στο torrent είχε από κάτω ανταλλαγές κατηγοριών με παγανιστές που έβριζαν για τα αυτονόητα! Τους παρέθεσα το link και μου έστειλε ο τύπος που το ανέβασε μήνυμα μήπως σκανδάλισα και μήπως έδωσα τροφή στους παγανιστές(!!!) Κι εγώ του απήντησα πως ο Χριστός είναι η αλήθεια και γι' αυτό δεν πρέπει ποτέ να φοβόμαστε να τη λέμε!
Καταλαβαίνετε, δηλαδή, πώς κάποια αφέλεια μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια επιβούλων της θρησκείας μας!
 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Άρα καταλήγουμε ότι αυτό το απόσπασμα το ηχητικό που προφανώς το έχουν και άλλοι και διαδίδετε στο ιντερνέτ η το μοιράζουν και κάποιοι χριστιανικοί οίκοι από ότι έμαθα
Είναι συγγνώμη για την λέξη (Απάτη )
 
Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Η αλήθεια είναι πάτερ πως κάποια αφέλεια μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια επιβούλων της θρησκείας μας!
Αὐτό δυστυχῶς τό ἀντιμετωπίζουμε συνέχεια. Καί μέ ποιόν νά πᾶς; Ὅ,τι καί νά ποῦμε ἐμεῖς τόν μπελά μας θά βροῦμε...
Καλά πού τά εἶπες!


 

spyridon

Ἀρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης
Τὸ συγκεκριμένο ηχητικό, (περίπου γιατί αὐτό ποὺ γνωρίζω περιέχει μόνο τὸ τριάδι και τον τρισάγιον ἐπαναλαμβανόμενα) μου το έβαλαν να το ακούσω σε ἕνα μοναστήρι (γυναικείο) που εἶχα ἐπισκευθεί. Αὐτὴ η επανάληψη μαζί με τον κακό ἦχο μου δημιούργησαν ταραχή, δεν το άκουγα ὄμορφα. Ἐντελώς δε τυχαία την ἐπόμενη ἡμέρα ἔτυχε να ἀκούσω το ἐν λόγῳ χερουβικό του Σουρλαντζή και το ἔστειλα στο γυναικείο μοναστήρι για να κατανοήσουν σωστά το "θαῦμα". Το σενάριο ἔλεγε ὅτι ἕνας μοναχός κάθισε νὰ ξεκουραστεί σέ κάποιο ἐξωκλήσι καὶ ἄκουσε αὐτή τήν μελωδία. Και τὴν μαγνητοφώνησε. Μου προξένησε ἐντύπωση πως ὁ μοναχός ἐκείνος εἴχε μαζί του σε ἐτοιμότητα κασετόφωνο με άδεια κασέτα και μπαταρίες! Ἀλλά αὐτὸ εἶναι τὸ λιγότερο. Πῶς γίνονται πιστευτά αὐτά τὰ πράγματα! Τόσα θαύματα καθημερινά μέσα στη ζωή μας δέν τα βλέπουμε; πρέπει να ἐφεύρουμε και ἄλλα; Καὶ μάλιστα ψεύτικα; Καὶ μέσα στο περιβόλι τῆς Παναγίας που ἀπό μόνο του εῖναι ἕνα θαῦμα; γιατί ἐδώ δεν πρόκειται περί παρεξηγήσεως ἥ ἀφέλειας. Κάποιος το κατασκεύασε! Κάποιος το ἔφτιαξε ἕτσι ὥστε να το πιστέψουν κάποιοι, ἔνδεχομένως ἐφελείς. Καὶ αὐτὸ προξενεί λύπη. Ἀλλά καὶ ὁργή. Δυστυχώς στὶς ἡμέρες μας θα πρέπει να δυσπιστούμε στὰ θαύματα και να μή δεχόμαστε τίποτε εὔκολα καὶ ἀβασάνιστα. Ἐξάλλου εῖναι σαφές ὁτι το θαῦμα, με τὴ στενή ἕννοια τοῦ ὅρου, εῖναι προσωπικό βίωμα καὶ δέν ἔχει ἱδιαίτερο νόημα ἡ όποια δημοσιοποίησή του. Γιατί τά θαύματα και τα θαυμαστά ἕργα του Κυρίου δέν ἕχουν καμία ἀνάγκη διαφήμησης.
 
Top