Χ. Ταλιαδῶρος - Θ. Καπαρός (15/5/1966)

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
#21
Από την εμπειρία που διαθέτω ως τεχνικός ήχου εδώ και 20 χρόνια πάνω στην θέμα της ηχοληψίας όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την δουλειά μου! ας μου επιτραπεί να κάνω μερικά σχόλια επί της ηχογράφησης της ανάρτησης περισσότερο για ιστορικούς και μόνο λόγους .
Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με τις ηχογραφήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την βυζαντινή μουσική! Πρόσφατα ένας συνάδελφος ιεροψάλτης μου έδωσε και έχω στην κατοχή μου αρκετές μπομπίνες με υλικό οι οποίες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, διότι ο ίδιος δεν μπορούσε άλλο να τις κρατήσει διότι δεν ήξερε δεν είχε και τον χρόνο, και δεν είχε τα κατάλληλα μέσα για να κάνει την απομαγνητοφώνηση.
Το ποιος έκανε αυτές τις εγγραφές δεν το ξέρω ποιος είναι ακριβώς! θα σας το πω όταν συγκεντρώσω διάφορα στοιχεία που τρέχουν και που θα με οδηγήσουν στην μνημόνευση του ανθρώπου αυτού, διότι αυτές οι εγγραφές είναι πραγματικός θησαυρός!!

Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες από την μπομπίνα η οποία ταιριάζει ακριβώς με το ΠΟΣΤ αυτό εδώ, φαίνετε ότι εκείνη την χρονική στιγμή ηχογραφούσαν δυο άνθρωποι ταυτόχρονα! μάλλον! διότι το ηχητικό που έχω ανεβάσει ως δείγμα είναι πολύ ποιο καθαρό και η ηχογράφηση έχει γίνει δίπλα στον Άρχοντα Χαρίλαο Ταλιαδῶρο σε σύγκριση με την πρώτη δημοσίευση που ακούγετε από μακριά ίσως ηχογραφήθηκε από το κέντρο του ιερού ναού, εκτός αν είναι ίδια με αυτήν που έχω ανεβάσει και προφανώς αυτός που έκανε την απομαγνητοφώνηση την έχει καταγράψει εξωτερικά! δηλαδή από το ηχείο του Μπομπινοφωνου με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την ποιότητα! διότι μερικά μηχανήματα δεν είχαν την έξοδο line out για να πάει το σήμα σωστά προς ηχογράφηση οπότε ο μόνος τρόπος ήταν να ηχογραφήσουν εξωτερικά……… δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος!! Αυτό θα μας το πει ο ίδιος!! Αν είναι έτσι!
Αν τελικά είναι έτσι ακούστε το δοξαστικό που έχω ανεβάσει έτσι για να βγάλουμε μια άκρη τι ακριβώς έχει γίνει!!!! Έστω για την ιστορία!

Προσοχή*** δεν υποτιμώ τους συναδέλφους η το συγκεκριμένο ΠΟΣΤ απλά σαν τεχνικός αλλά και για την ιστορία του πράγματος το ψάχνω διότι είναι στα χέρια μου η μπομπίνα!!! Θέλω να δω ακριβώς τι έχει γίνει!! Ευχαριστούμε τον πάτερ Μάξιμο για το ΠΟΣΤ και τον κύριο κ. Μιχ. Καραγιάννης. Για τον κόπο της επεξεργασίας!
*** Το ηχητικό δείγμα που έχω ανεβάσει δεν έχει υποστεί επεξεργασία!!!***
 

Attachments

Top