Χρόνια πολλά στους Νεκτάριους

Status
Not open for further replies.

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Χρόνια πολλά στον π. Νεκτάριο Μαμαλούγκο (μαζί με ολόθερμες ευχαριστίες για όσα μας προσφέρει) και σε όλους τους εορτάζοντες Νεκταρίους.
Η «γιορτινή μέρα» να είναι προάγγελος της αιώνιας χαράς.

ΥΓ Συνέχεια ξεχνάω πότε πραγματικά γιορτάζει ο Ηλίας Νεκτάριος...
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Ἄνθρωπος οὐρανόφρων, ἀνεδείχθης ἐν κόσμῳ, Νεκτάριε Χριστοῦ Ἱεράρχα· ζωὴν γὰρ ὁσίαν διελθών, ἀκέραιος ὅσιος καὶ θεόληπτος, ἐν πᾶσιν ἐχρημάτισας· ἐντεῦθεν παρ' ἡμῶν ἀκούεις.

Χαῖρε δι' οὗ οἱ πιστοὶ ὑψοῦνται,
χαῖρε δι' οὗ ἐχθροὶ θαμβοῦνται.
Χαῖρε τῶν Ὁσίων Πατέρων ἐφάμιλλος,
χαῖρε Ὀρθοδόξων ὁ θεῖος διδάσκαλος.
Χαῖρε οἶκος ἁγιώτατος ἐνεργείας θεϊκῆς,
χαῖρε βίβλος θεοτύπωτος πολιτείας τῆς καινῆς.
Χαῖρε ὅτι ἀρτίως ἡμιλλήθης Ἁγίοις,
χαῖρε ὅτι ἐμφρόνως ἐχωρίσθης τῆς ὕλης.
Χαῖρε λαμπρὸν τῆς Πίστεως τρόπαιον,
χαῖρε σεπτὸν τῆς χάριτος ὄργανον.
Χαῖρε δι' οὗ Ἐκκλησία χορεύει,
χαῖρε δι' οὗ νῆσος Αἴγινα χαίρει.
Χαίροις Πάτερ Νεκτάριε."
http://www.saint.gr/2960/saint.aspx
Ευχαριστώ για τις ευχές!
Ο ταπεινός και υψιπέτης Άγιος, ας πρεσβεύει υπέρ ημών!
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Ο Άγιος Νεκτάριος.jpg
Το μεγάλο και διαρκές θαύμα στην Εκκλησία μας είναι η συνεχής εμφάνιση αγίων!
Ο Άγιος της αγάπης, της υπομονής και της συγνώμης, έχοντας παρρησία προς τον Κύριον, ας πρεσβεύει υπέρ ημών.
Ευχαριστώ τα αξιόλογα μέλη του "Ψ" για τις ευχές τους.
Κέρασμα, εδώ.
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Χαίρετε!
Εορτή, σήμερα 09 Νοεμβρίου του νεοφανούς Αγίου Νεκταρίου, επικαλούμενος τις πρεσβείες του προς τον Κύριον, ευχαριστώ για τις ευχές τους τόσο τους συναδέλφους ιεροψάλτες, όσο και γνωστούς μου ιερείς.
ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ χωρίς covid-19...
Κέρασμα, εδώ.
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
«Η ασέβεια είναι η θεωρητική αμαρτία προς τον Θεό. Είναι η άγνοια του Θεού, που καταλήγει στον θάνατο της ψυχής. Αιτία της είναι η λήθη του Θεού. Από μόνη της είναι κάτι αλλόκοτο και αδιέξοδο. Είναι η μητέρα των κακών».
Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως
Κέρασμα, εδώ.
 

Υάκινθος B

Well-known member
Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο μοναδικός άγιος (μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος που ίσως δεν γνωρίζω) ο οποίος συκοφαντήθηκε και εν ζωή αλλά και μετά θάνατον. Γι αυτό το λόγο ο θεός του έχει δώσει περίσσια χάρη και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο λαό.
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και ας έχουμε την μεσιτεία του.
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Ε, κ ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος σίγουρα θα συκοφαντήθηκε από την Ευδοξία και το περιβάλλον της ακόμα και μετά τον θανατο του, και δε πιστεύω να είναι ο μόνος. Δε διαφωνώ φυσικά για την χάρη του Αγίου και την αγάπη του λαού για αυτόν.
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όταν πήρε τη μεγάλη απόφαση "για να ζητήσει τη συγνώμη" από τον Άγιο Νεκτάριο, την ημέρα της 15ης Ιανουαρίου του 1998, το έπραξε χωρίς να γνωρίζει μία φοβερή λεπτομέρεια:
Την ίδια ακριβώς ημερομηνία συνέβησαν και άλλα τρία (03) θαυμαστά γεγονότα στο θαυμαστό βίο του Αγίου:
15 Ιανουαρίου έλαβε το θείο Βάπτισμα.
15 Ιανουαρίου του 1877, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Χίου Γρηγόριο. & στις
15 Ιανουαρίου του 1889, έλαβε την Αρχιεροσύνη και έγινε Επίσκοπος διά χειρών του Πατριάρχου Σωφρονίου!
 

Υάκινθος B

Well-known member
Ε, κ ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος σίγουρα θα συκοφαντήθηκε από την Ευδοξία και το περιβάλλον της ακόμα και μετά τον θανατο του, και δε πιστεύω να είναι ο μόνος. Δε διαφωνώ φυσικά για την χάρη του Αγίου και την αγάπη του λαού για αυτόν.
Σίγουρα και πλείστοι άλλοι έχουν συκοφαντηθεί αλλά για τον Άγιο Νεκτάριο υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποιοι , οι οποίοι αμφισβητούν την αγιότητα του και το λέω αυτό εξ ιδίας πείρας όχι θεωρητικά. Ξέρω ότι αυτό που θα διηγηθώ είναι εκτός ψαλτολογίου αλλά νομίζω πως οι συντονιστές θα παραβλέψουν την παρέμβαση μου .
Κάποτε που ήμουν στην εκπαίδευση είχαμε πάει εκδρομή στην Αίγινα. Ο Διευθυντής που ήταν και θεολόγος δεν είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου. Εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γι αυτό και απόρησα ταυτόχρονα. Τα παιδιά όμως ρώτησαν αν θα πάμε στον Άγιο Νεκτάριο γιατί οι γονείς τους τους είχαν δώσει χρήματα να ανάψουν κερί. Όταν περνούσαμε έξω από το μοναστήρι το είπα του διευθυντή και αυτός μου απάντησε "καλά θα δούμε στο γυρισμό, άλλωστε κακώς η εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο, υπάρχουν πολλά στοιχεία που το αποδεικνύουν." Έμεινα αποσβολωμένος και βουβός. Στο γυρισμό πράγματι είπε στα παιδιά να κατέβουν, μόνο όσα θέλουν, και γρήγορα γιατί πρέπει να φύγουμε. Ω του θαύματος τα παιδιά όχι μόνο κατέβηκαν όλα αλλά δεν ξεκόλλαγαν κι από τον Άγιο. μέχρι κι ο οδηγός του λεωφορείου μπήκε και προσκήνυσε .Τότε συνειδητοποίησα ότι ο Άγιος συκοφαντείται ακόμα και σήμερα.
 
Last edited by a moderator:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
[Σημείωμα συντονιστή] Κλείνω τό θέμα, πού μέ "προεξάρχοντα" τόν @ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ (ἄν καί ἐορτάζων) μετατρέπει καί ἀλλοῦ τίς εὐχές πρός ἑορτάζοντα Μέλη σέ κήρυγμα γιά τούς ἁγίους. Ἐφιστῶ τήν προσοχή στόν @ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ, ὅπως καί σέ ἄλλα θέματα εὐχῶν, νά μήν τό κάνει αὐτό, καί παρασύρει καί ἄλλα Μέλη σέ ἐκτός θέματος μηνύματα. Ἔτσι α) τέτοια μηνύματα στό ἑξῆς θά διαγράφονται καί β) ἄν θέλετε νά εὐχηθεῖτε τοῦ χρόνου σέ Νεκταρίους καί Νεκταρίες ἀνοῖξτε ἄλλο θέμα. Εὐχαριστῶ.
 
Status
Not open for further replies.
Top