Χορωδία "Φωναί Ασμάτων" (Ευάγγελος Σφακιανάκης): Μουσικολογικό Μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Πρίγγο

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα), η Χορωδία μας "Φωναί Ασμάτων", υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Ευάγγελου Σφακιανάκη, με την συμμετοχή του Άρχοντος Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Λεωνίδα Αστέρη, πραγματοποιεί συναυλία για τα 50 χρόνια από την κοίμηση του Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνου Πρίγγου.



prosklisi.jpg
 
Last edited:
Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουν ότι τον τελευταίο καιρό ο Άρχων Λεωνίδας Αστέρης ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη μέση του, λόγω των πολύωρων Ακολουθιών στο Πατριαρχείο όλα αυτά τα χρόνια που διακονεί.
Εγώ μίλησα τηλεφωνικώς προ ολίγων ημερών, κι απ' ότι καταλαβα θέλει πάρα πολύ να παρεβρεθεί και μάλιστα μου είπε ότι θα με ενημερώσει τηλεφωνικά προ της Εκδηλώσεως.
Μάλιστα μου είπε επί λέξη ότι τον Πρίγγο τον έχει ψάλλει 30 χρόνια, κι αν έρθει θα πει ορισμένα κομμάτια του τα οποία δεν έχουν ξανακουστεί.
Για όσους δεν γνωρίζουν - κι αυτό μου το έχει πει ο ίδιος - ο Λεωνίδας Αστέρης ήταν αυτός που ξεπροβόδισε τον Κ. Πρίγγο όταν έφυγε από την Πόλη για να έρθει στην Αθήνα, κι έχει έντονες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο.
Ελπίζω λοιπόν να καμφθούν τα όποια εμπόδια και να τον έχουμε κοντά μας !!!
 

Μανώλης Παπαδάκης

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εξω Μουλιανών
Παρακαλείσθε, δι ημάς, τους ευρισκομένους στην Ελληνική Επικράτεια θιασώτες της Πατριαρχικής Παραδόσεως και του γνήσιου εκφραστή αυτής, τ. ¨Αρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜτΧΕ Κων/νου Πρίγγου, όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες, ούτως ώστε να γίνουμε και μεις συμμέτοχοι αυτού του Μνημοσύνου, και να ψάλλουμε μαζί με μια φωνή, Αιωνία η μνήμη αυτού.
 
Last edited:
Συμπαθάτε με για την ποιότητα ηχογράφησης. Ήταν με κινητό, δεν υπήρχαν μικρόφωνα και ήμουν όσο πιο κοντά μπορούσα (να στέκομαι)....:wink:

Καλή ακρόαση!!!
 

Attachments

  • Κύριε εκέκραξα σε ήχο Α'- Ιδιόμελα Πεντηκοστής.mp3
    4.8 MB · Views: 19
  • Βασιλεύ ουράνιε.mp3
    3 MB · Views: 15
  • Χερουβικό Άγια.mp3
    9.4 MB · Views: 14
  • Λειτουργικά σε ήχο πλ. Α'.mp3
    6.5 MB · Views: 13
  • Κύριε αναβαίνοντός σου.mp3
    3.3 MB · Views: 6
  • Χαίρε Νύμφη & Αλληλούια σε διαφόρους ήχους.mp3
    6.1 MB · Views: 10
  • Τη υπερμάχω.mp3
    1.6 MB · Views: 5

Μανώλης Παπαδάκης

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εξω Μουλιανών
Συμπαθάτε με για την ποιότητα ηχογράφησης. Ήταν με κινητό, δεν υπήρχαν μικρόφωνα και ήμουν όσο πιο κοντά μπορούσα (να στέκομαι)....:wink:

Καλή ακρόαση!!!

Όποιος προσφέρει στο Ψαλτολόγιο, και διαθέτει πολύτιμο χρόνο από την ζωή του, σε κοινωφελή έργα, όπως εσείς και ο κ. Σφακιανάκης και πολλοί άλλοι εδώ στο Ψ και <<έξω>> στην πραγματική ζωή, είναι άξιοι επαίνων και ευχαριστιών. Αν η ποιότητα δεν είναι και τόσο καλή όπως λέτε δεν είναι όμως ικανή για να αλλοιώσει το αξιολογότατο έργο της εκδήλωσης. Σας ευχαριστούμε, λοιπόν!!!
 
Top