Χορωδία "Ελληνορθόδοξη Κληρονομιά"

#1
Χοράρχης ο π. Διονύσιος Μούσουρας, Πρωτοψάλτης της Ι. Μ. Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής
 
#2

1. Εις πολλά έτη ήχος β΄
2. Τη υπερμάχω ήχος πλ. δ΄
3. Την άχραντον εικόνα σου ήχος β΄
4. Δοξολογία Ιακώβου ήχος β΄
5. Λόγον αγαθόν Ιακώβου Ναυπλιώτου ήχος πλ. α΄
6. Κράτημα ομόηχο Γεωργίου Τσατσαρώνη
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#3
Πολύ ποιοτικές φωνές ή πολύ ποιοτική η φωνή του χοράρχη. (Ή και τα δύο). Γενικά, πολύ ενδιαφέρον το άκουσμα συνολικά.
 
#4
Πολύ ποιοτικές φωνές ή πολύ ποιοτική η φωνή του χοράρχη. (Ή και τα δύο). Γενικά, πολύ ενδιαφέρον το άκουσμα συνολικά.
Όποιος πάει στον Άγιο Κυπριανό και ακούσει ζωντανά τον παπα-Διονύση μπορεί να καταλάβει περί τι μουσικού πρόκειται. Έχει ενστερνιστεί όλη την τέχνη του δασκάλου του Δοσιθέου μοναχού, αλλά και του ινδάλματός του (στο κελί του δεσπόζει πορτρέτο του) Κωνσταντίνου Πρίγγου, τον οποίο, όπως μου είπε, δεν μπορεί να τον ακούσει χωρίς να δακρύσει. Θα προσπαθήσω να βρω ένα χερουβικό που έψαλλε στην κηδεία του μακαριστού Κυπριανού, να το αναρτήσω για να πάρετε μια γεύση του συγχρόνου αυτού μεγάλου δασκάλου. Και τα μέλη της χορωδίας βέβαια καλές φωνές, όπως ο, μαθητής του παπα-Διονύση, Ελευθέριος Καραμέτσης (ηχητικό εδώ) πρωτοψάλτης Ευαγγελιστρίας Κολωνού (που χτίστηκε σε χώρο που δώρισε η Μάρθα μοναχή, πνευματική κόρη του Αγίου Νικολάου Πλανά και συγγραφέας του πρώτου βίου του).
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
#5
Έχει ενστερνιστεί όλη την τέχνη του δασκάλου του Δοσιθέου μοναχού, αλλά και του ινδάλματός του (στο κελί του δεσπόζει πορτρέτο του) Κωνσταντίνου Πρίγγου, τον οποίο, όπως μου είπε, δεν μπορεί να τον ακούσει χωρίς να δακρύσει. Θα προσπαθήσω να βρω ένα χερουβικό που έψαλλε στην κηδεία του μακαριστού Κυπριανού, να το αναρτήσω για να πάρετε μια γεύση του συγχρόνου αυτού μεγάλου δασκάλου.
Ὑπάρχει ἱστοσελίδα στό ἀναλόγιον μέ ψαλσίματά του.
http://analogion.com/forum/showthread.php?t=6276
Μοῦ ἄρεσε ἰδιαιτέρως τό «Τά τῆς Μαρίας δάκρυα» διά τό λιτόν καί μεγαλοπρεπές.
Εἶχα τήν ἀπορία ποιόν εἶχε δάσκαλο καί πρό ἡμερῶν προσπάθησα νά βρῶ πληροφορίες στό διαδίκτυο, καί δέν βρῆκα πουθενά ὅτι εἶχε τόν Μεγάλο π.Δοσίθεο, τώρα τό ἔμαθα καί χάρηκα πολύ γιά τήν πληροφορία.
 
Last edited:
Top