Χερουβικόν εβδομάδος (Παρασκευής) πλ. α' ήχου, Β' σειράς Πέτρου (ερμηνεία Νικόλαος Παπαδημητρίου)

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Η αξιολογότατη σειρά των Χερουβικών της εβδομάδος της β' σειράς από τη γραφίδα του διδασκάλου Πέτρου Πελοποννησίου, και σε εξήγηση του κ. Ιωάννη Αρβανίτη (του φιλτάτου Λαοσυνάκτη) ολοκληρώνει την ''παγκόσμια πρώτη'' της με το Χερουβικό σε ήχο πλ. α (της Παρασκευής και του Σαββάτου).
Ερμηνεύεται υποδειγματικά από τον καλλιφωνότατο και φίλτατο Νίκο Παπαδημητρίου εδώ. Απομένει να ευχηθούμε τα καλύτερα σε όλους τους συντελεστές του οφελπ. Σχετικά με την όλη προσπάθεια βλπ και εδώ, από όπου και αντιγράφω:
'' -Αποφύγαμε να σχολιάσουμε τις ερμηνείες των φίλων Ιεροψαλτών που τα ερμήνευσαν.Και αυτό επειδή ίσως αδικούσαμε κάποιον.Ολοι έβαλαν ψυχή. Καθένας με την φωνή του,με τις γνώσεις του,τις καταβολές του και τις εμπειρίες του.
-Το βασικό και επιδιωκόμενο από την πλευρά του ΟΦΕΛΠ,ήταν η επαναφορά και επικαιροποίηση αυτών των διαμαντιών του Διδασκάλου.Νομίζω ότι το καταφέραμε.Και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται γιά σοβαρό και παραδοσιακό ψάλσιμο εύκολα βρίσκει και το μουσικό κείμενο και υποδειγματικές ερμηνείες,χωρίς επεμβάσεις,ακροβατισμούς,διασκευές.''

Και σε άλλα με υγεία

Δ.
 
Last edited:
Top