Χερουβικά αργοσύντομα Πέτρου του Πελοποννησίου

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Παρόμοια ερώτηση (για εκτελούμενο αλλά μη σημειούμενο εναρμόνιο Ζω) είχα θέσει και σ'αυτή τη συζήτηση, (μήνυμα 5ο), αλλά δεν υπήρξε απάντηση. Υπάρχει κάποια σχέση; Όποιος μπορεί, ας διαφωτίσει.
 
Last edited:
Παρόμοια ερώτηση (για εκτελούμενο αλλά μη σημειούμενο εναρμόνιο Ζω) είχα θέση και σ'αυτή τη συζήτηση, (μήνυμα 5ο), αλλά δεν υπήρξε απάντηση. Υπάρχει κάποια σχέση; Όποιος μπορεί, ας διαφωτίσει.
αγαπητέ μου , στην περίπτωση που παραπέμψατε , είναι και σημειούμενο και εκτελούμενο ( και στο κλασικό κείμενο του καλ. ειρμολογίου , αλλά και στην απομαγνητοφώνηση του αείμνηστου Αρχ. Θρ. Στανίτσα ).
εδώ το πρόβλημα στο Χερουβικό είναι ότι δεν υπάρχει φθορά και πως ερμηνεύεται ;
στον καλ ειρμό ( χάριν ελευθερίας ) δικαιολογούνται μικροδιαφορές στην εκτέλεση ( δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση )
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Στα μηνύματα 1,2 και 3, αντικατέστησα τα συνημμένα με τα αντίστοιχα πλήρη (δηλ. με τα κρατήματα). Επισης ανεβάζω το χερουβικό του β΄ήχου και από την Πανδέκτη, γιατί είναι διαφορετικής γραφής (από Πα με σκληρή χρωματική φθορά ).
 

Attachments

  • Χερουβικόν Π.Πελοποννησίου - Ήχος B΄ (Πανδέκτη).pdf
    721 KB · Views: 175
Ίσως από τα αγαπημένα μου Χερουβικά, ειδικά του Πρώτου ήχου που το έχω ψάλει μπορώ να πω ότι αυτή η σειρά χερουβικών μπορούν πολύ άνετα να τα ψάλει και σε πανηγυρίζοντα Ναό χωρίς να έχεις αρχιερατική Θεία Λειτουργεία

Τα επισυνάπτω όλα μαζί

Θα ήταν ευχής έργων αν κάποιος καλλίφωνος συνάδελφός τα ηχογραφούσε
 

Attachments

  • Χερουβικόν Π.Πελοποννησίου.pdf
    3.1 MB · Views: 301
Last edited:

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Υπάρχει και ένα παλαιότερο θέμα σχετικό με ηχογραφήσεις αυτών των χερουβικών του Πέτρου Λαμπαδαρίου (μάλλον πρέπει να γίνει κάποια συγχώνευση). Εκεί υπάρχουν και δύο παραπομπές σε ηχογραφήσεις των χερουβικών πλ. α' και πλ. δ' από αγρυπνίες στον Άγιο Παντελεήμονα Χαλέπας Χανίων. Δεν είναι κάποιες σπουδαίες εκτελέσεις, απλά για να συμπληρωθεί λίγο ακόμη η σειρά των οκτώ χερουβικών στο παρόν θέμα.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Last edited by a moderator:
Top