Χερουβικά Μανουήλ Πρωτοψάλτου

GabrielCremeens

Music Director at St. George, Albuquerque, NM
Καλησπέρα σας,

Μόλις βρήκα εδώ στο Ψαλτολόγιον το «Νέον Ταμείον Μουσικής Ανθολογίας» του Νικολάου Σμύρνης. Πολύ ενδιαφέρουσα η έκδοση αυτή, και με φοβερές συνθέσεις του εκδότου.
[Βλ. και «Θεία Λειτουργία» Νικολάου Σμύρνης (1867)]

Σε σελ. 75-98, βλέπω μια σειρά χερουβικών, του Μανουήλ Πρωτοψάλτου. Χαίρομαι πολύ που βλέπω αυτές τις συνθέσεις, επειδή είναι και κλασσικά και όχι τόσο μεγάλά τα Χερουβικά αυτά. (Δηλαδή, δεν είναι τόσο μεγάλα εάν δεν λέμε το "οι", το οποίο είναι τουλάχιστον 8 μουσικές γράμμες - ή πάρα πάνω! - και πάμε κατ'ευθείαν στο "οι τα χερουβίμ".)

Όμως, στο PDF που βρήκα στην ιστιοσελίδα του Συλλόγου Ιεροψάλτων Χαλκιδικής, τα χερουβικά αυτά (και οι μουσικές γραμμές γενικά, βέβαια) δεν φαίνονται καλά-καλά.

(http://koukouzelis.forumotion.net/t639-topic)

Ξέρει κάποιος εάν υπάρχει άλλη έκδωση με τα χερουβικά αυτά (ή κάποιο άλλο βιβλίο που τα έχει μέσα);

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Εν Χριστώ,
Γαβριήλ
 
Last edited by a moderator:

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Μάλλον είναι η μοναδική έκδοση που έχει ανεβεί σε PDF στο διαδίκτυο. Πάντα ελπίζουμε σε ένα πιο ευανάγνωστο αντίγραφο στο μέλλον.
 

sbilis

Μέλος
Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω βοηθηθεί τα μέγιστα στη ψαλτική από τον πλούτο που έχουν προσφέρει οι άνθρωποι του "Ψ"..είμαι σε θέση πλέον (ώς ανταπόδοση) να αρχίσω να προσφέρω το ελάχιστο δυνατό που μπορὠ...αρχή λοιπόν με τα Χερουβικά κατ'ήχον του Μανουήλ πρωτοψάλτου όπως μας τα παρέδωσε ο Νικόλαος Πρωτοψάλτης Σμύρνης...και θεωρώ ότι έχουν θέση στο αναλόγιο στις μέρες μας...ευχαριστώ εκ των προτέρων για επισημάνσεις προς διόρθωση και υπόσχομαι να γίνονται άμεσα..θα χαρώ να βρώ και ηχητικά στο forum από επίδοξους ερμηνευτές:wink:..Μεγάλο Ευχαριστώ στο "Ψ" και στους ανθρώπους του..όπως επίσης και στον κ.Πέτρο Μουστάκα για το προγραμμά του Pandouris 2 με το οποίο έγινε η δακτυλογράφηση..και έπεται συνέχεια!
 

Attachments

  • Χερουβικά Μανουήλ Πρωτοψάλτου.pdf
    4.2 MB · Views: 688
Last edited:
Top