[Ψάχνω] Χειρόγραφους κώδικες νέας μεθόδου σε pdf.

jupiter

Member
Απ' ότι έχω καταλάβει, όσα χειρόγραφα της ΕΒΕ είχαν ανεβεί στο Ψαλτολόγιο αποσύρθηκαν λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Είχα διαβάσει εδώ παλιότερα, ότι όποιος θέλει μπορεί να κάνει εγγραφή και αίτηση στην ΕΒΕ και του στέλνουν αντίγραφο αλλά τώρα πια νομίζω ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει; πρόκειται να ξεκινήσει ξανά η δυνατότητα αυτή κάποια στιγμή; Όταν είδα αυτά τα χειρόγραφα που είχαν ανεβεί στο Ψαλτολόγιο και όταν διάβασα ότι μπορείς να κάνεις αίτηση και να λάβεις όποιο χφ θες, χάρηκα αφάνταστα αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να αποκτήσω κανένα. Υπάρχει η δυνατότητα να βρω πουθενά ή να μου στείλει κανείς μερικά από αυτά τα ψηφιακά χειρόγραφα? Έχω τεράστια αγάπη στα χειρόγραφα αλλά δυστυχώς δεν έχω οικονομική ευχέρεια ούτε δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλες βιβλιοθήκες και μοναστήρια καθώς μένω σε χωριό της επαρχίας. Δυστυχώς όσοι έχουν χειρόγραφα τα κρατάνε για τον εαυτό τους και δεν τα μοιράζονται. Καταλαβαίνω ότι ορισμένα χειρόγραφα δεν μπορούν να ανέβουν εδώ για ευνόητους λόγους.

Αν μπορεί οποιοσδήποτε να μοιραστεί μερικά μαζί μου θα του ήμουν υπόχρεος καθώς δεν έχω κανένα άλλο τρόπο πρόσβασης σε τέτοιους ανεκτίμητους θησαυρούς της μουσικής μας.

Με ενδιαφέρουν και τα χειρόγραφα της παλαιάς γραφής, αλλά πιο πολύ αυτά της νέας μεθόδου (α' μισό 19ου αι. κυρίως). Αυτά τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στο Ψαλτολόγιο και δεν έχουν αποσυρθεί, τα έχω δει ήδη.

Αν κανείς μπορεί να βοηθήσει και έχει χειρόγραφους κώδικες σε pdf που μπορεί να μου δώσει, αν δεν επιτρέπεται εδώ, ας στείλει προσωπικό μήνυμα ή αλλιώς email στο denovertius@gmail.com



Ευχαριστώ πολύ.
 
Last edited:
Top