Χειροθεσία Νέου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής

PapaGeor

Μέλος
Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού, ιερούργησε την Κυριακή 13 Αυγούστου Απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας o Σεβασμιώτατος, απένειμε το οφίκιο του Άρχοντος πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής στον Πρωτοψάλτη του Ιερόυ Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού κ. Γεώργιο Τριανταφ. Γεροντάκη.
Ο ταπεινός και αγαπητός σε όλους κ. Γεροντάκης εγεννήθη στο χωριό Τσιτάλια Κυνουρίας (Αρκαδίας). Πολύγλωσσος, πτυχιούχος Φιλολογίας (με υποτροφία), Θεολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας φοιτήσας και επί τριετία στη Νομική Σχολή και σε ιδιωτ. Σχολή Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής. Διετέλεσε καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση.
Εσπούδασε Βυζ. Εκκλ. Μουσική στα Ωδεία Πειραιώς και Αθηνών (με υποτροφία) και από το Ωδείο Αρίων Αθηνών έλαβε Πτυχίο Ιεροψάλτου και δίπλωμα καθηγητού της Βυζ. Μουσικής αμφότερα με άριστα.
Διετέλεσε επί τετραετία μαθητής και δομέστικος του διακεκριμένου πρωτοψάλτου Αθηνών αειμνήστου Θεοφανους Καπαρού και επί πολλά έτη μαθητής και δομέστικος του περιφήμου πρωτοψάλτου εκ Κωνσταντινουπόλεως αειμνήστου Δημητρίου Μαγούρη.
Υπηρέτησε ως πρωτοψάλτης στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, Αγίας Αικατερίνης Κ. Πετραλώνων ( επί 26ετία) και μέχρι σήμερα επί δεκαετίαν και πλέον στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού.


http://poimin.gr/chirothesia-neou-archontos-protopsaltou-tis-ieras-mitropoleos-kesarianis/
 
Top