Χαρίλαος Ταλιαδώρος - «Σήμερον προέρχεται», Κωνσταντίνου Πρίγγου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Εν όψει της επερχομένης εορτής του Σταυρού, ανέβασα το περίτεχνο Δοξαστικό των Αίνων του Κωνσταντίνου Πρίγγου. Εκτελεί ο Χαρίλαος Ταλιαδώρος.

Πρόκειται για το Δοξαστικό των Αίνων της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού «Σήμερον προέρχεται» όπως δημοσιεύτηκε στο Δοξαστάριο του αοιδίμου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνου Πρίγγου στα 1957. Εδώ ψάλλονται οι έτερες θέσεις που παρατίθενται μετά το κυρίως Δοξαστικό για το τμήμα «και πιστοί... πάσης μαλακίας».

Εκτελεί ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαος Ταλιαδώρος. Η αριστοτεχνική αυτή εκτέλεση προέρχεται από τον ψηφιακό δίσκο:

Ο Άρχων Πρωτοψάλτης Θεσσαλονίκης
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ
Οφφικιάλος της Μ.τ.Χ.Ε.
Ερμηνεύει μέλη κατά την αυτήκοη παράδοση
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΙΓΓΟΥ
Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.Ε.

που εκδόθηκε το 2011 από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος (σελίδα πώλησης: http://www.apostoliki-diakonia.com.gr/product-info.asp?language=2&products_id=592).


ΥΓ: Θα νομίζετε πως μεροληπτώ παραθέτοντας μαθήματα του Πρίγγου από τον Ταλιαδώρο. Δεν είναι έτσι, απλά τυχαίνουν οι συγκυρίες κάποια αγαπημένα μέλη να τα εκτελεί ο Άρχων. Μέχρι το βράδυ θα δείτε και ανάρτηση άλλου μαθήματος του ιδίου συνθέτου από άλλον ψάλλοντα.
 
Top