Χαιρετισμοί Φανάρι (1952)

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Προσφορά του Δημητρίου Ιωαννίδη στο forum της συμβολής.

http://www.symbole.gr/forum/viewtopic.php?f=272&t=677

http://www.symbole.gr/forum/viewtopic.php?f=254&t=551&st=0&sk=t&sd=a&start=30#p1703

Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει ολοκληρωμένη η παραπάνω ηχογράφηση;

Π.

Δεν αποδεικνύεται, αλλά η ημερομηνία είναι μάλλον υπερβολική. Λογικά σώζεται η ηχογράφηση πλήρης.

Δ.
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Ευχαριστούμε για την αποκάλυψη της ηχογράφησης αυτής.
Εδώ υπάρχει θέμα. Παρά τις ατέλειες της εγγραφής ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ο πραγματικός Πρίγγος. Τα χαρακτηριστικά:
- Φωνή σε φόρμα που δε θυμάμαι να έχω ξανακούσει - που είναι οι κάποιες παραφωνίες που τον κατηγορούν μερικοί; Εδώ θα μνημονεύσω τη φράση ενός μεγάλου ψάλτη της Θεσσαλονίκης σχετικά με τις σωζόμενες εγγραφές: εσείς δεν ακούσατε τον αληθινό Πρίγγο.
- Ρωμαλαιότητα και μεγαλοπρέπεια που υπερβαίνει άλλους μεγάλους πιο βροντόφωνους ανάμεικτη με γλυκύτητα και μυστικοπάθεια.
- Απλώς απίστευτος χρόνος. Εδώ όλο το μέλος είναι ρυθμός, δεν είναι ο ρυθμός η σπονδυλική του στήλη. Ένα αργό -συχνά μέχρι ελεύθερο- μάθημα σαρκούται ως ένα αργό εγχρονώτατο μέλος.
- Αντοχή και πνευμόνι.

Όλα αυτά σαφέστατα παραπέμπουν σε έναν Πρίγγο προ του 1958 (που αν δεν κάνω λάθος είναι και οι παλαιότερες καταγραφές που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) αφού η όλη του παρουσία είναι φρεσκότερη, δυναμικότερη, υγιέστερη. Τώρα, αν είναι ακριβώς του 1952, δεν ξέρουμε. Πάντως εκεί γύρω φαίνεται.
 
Last edited:
Συγχωρεστε με για την ελλειψη τονων, αλλα υπαρχει ενα προβλημα με το πληκτρολογιο μου. Ηθελα να πω οτι εχω την εντυπωση πως στην "Ωραιοτητα" ακουγεται και ο Νικολαος Δανιηλιδης μαζι με τον Κωνσαντινο Πριγγο. Στο σημειο ειδικα "τι δε ονομασω σε" φαινεται καθαρα, και μαλιστα νομιζω οτι ο Δανιηλιδης "παταει" πιο "γεματα" ψηλα.
 
Top