Τop 5 ψαλτών

T

Tzanakos_B

Guest
Ι. Ναυπλιώτης
Α. Μιχαηλίδης
π. Δοσίθεος Κατουνακιώτης
π. Νικόλαος Μαυρόπουλος
Κ. Πρίγγος

μα πως να αφήσει κανείς έξω άλλους;

Σ. Προύσαλης
Θρ. Στανίτσας
Ν. Δανιηλίδης
Β. Εμμανουηλίδης
Α. Πετρόχειλος
Σ. Αβραμίδης
(και πολλοί άλλοι Κωνσταντινοπολίτες)
π. Δανιήλ Δανιηλαίος
π. Αλέξιος Ξενοφωντινός
π. Εφραίμ Ξηροποταμινός
π. Στέφανος Δανιηλαίος
π. Θωμάς Θωμάδων
(και πολλοί άλλοι Αγιορείτες)
Λ. Σφήκας
Ν. Χατζησταμάτης
δ. Διονύσης Φιρφιρής
Α. Παναγιωτίδης
Α. Καραμάνης
Χ. Κουτζουράδης
Χ. Ταλιαδώρος
Α. Ευθυμιάδης
Χ. Θεοδοσόπουλος
Ε. Γεωργιάδης
Γ. Χατζηχρόνογλου
Μ. Τσαμκιράνης
Χ. Δήμου
Μ. Χατζημάρκος
(και πόσοι που ξεχνάω τώρα)
...

Δεν γίνεται!
Κυριε Δημητρη, σημερα ειδα τα ονοματα των ψαλτων που περιλαμβανονται στη λιστα της επιλογης σας, οχι μονο τα πεντε πρωτα ,αλλα και πολλα αλλα ονοματα, πολλα απο τα οποια σε μενα, τουλαχιστον ειναι αγνωστα... το ιδιο, πιστευω οτι συμβαινει σε πολλα μελη του Φορουμ.. γι αυτο το λογο και με δεδομενο οτι οι προτιμησεις των μελων , διαφερουν πολυ οπως και σε αλλα θεματα, αυτη η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ , κατα την ταπεινη μου γνωμη, ουσιαστικα δειχνει ποσο διαφορετικες αποψεις υπαρχουν... Ο ΠΛΑΤΩΝ λεγει. Αν δεν εχεις γνωση, δεν δικαιουσαι να εχεις γνωμη !!! Πιστευω οτι συμφωνειτε... Εγω, τολμησα να αναφερω τα ονοματα των τεσσαρων μεγαλων και πολυ γνωστων Πρωτοψαλτων, ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ, ΠΡΙΓΓΟ, ΚΑΡΑΜΑΝΗ, ΣΤΑΝΙΤΣΑ ,βασιζομενος στα ακουσματα μου απο αυτους, αλλα και στη γνωμη δυο κορυφαιων ψαλτων , των αειμνηστων ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ και ΚΑΡΑΜΑΝΗ..Με εκτιμηση Β. ΤΖΑΝΑΚΟΣ.
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Μεταφέρω σχόλιό μου για τον δάσκαλο - Άρχοντα Χ. Ταλαδώρο, ακούγοντάς τον στις Ηχογραφήσεις σε επίκαιρους ύμνους (Εξεχύθη η χάρις.....κ.ά.), που πιστεύω ότι η Ιστορία θα τον κατατάξει στους μεγαλύτερους Ιεροψάλτες του 20ου αι.
"Αξίωσε ο Κύριος, τον δάσκαλο Χ. Ταλιαδώρο, να ψάλει πάνω από μισό αιώνα, με μια τεράστια μεν, αλλά απαλή & βελούδινη φωνή δε, που τον οποιονδήποτε καλοπροαίρετο "εραστή της Θείας του Δαμασκηνού τέχνης", ανεξάρτητα από τη Μουσική σχολή & τον τρόπο που έχει μάθει να ψάλει,
σαγηνεύει, αναπαύει & ηρεμεί.
Κατά τη γνώμη μου, ο δάσκαλος - Άρχοντας του Αναλογίου, είναι "ο Καζαντζίδης των Ιεροψαλτών..." Ο Θεός τον προίκισε με ανεπανάληπτο τάλαντο, που το καλλιέργησε σε βάθος και μέσω του έργου του δοξάζεται το Όνομά Του.
Δάσκαλε ευχαριστούμε. Ο Θεός να σ' ευλογεί εις τους αιώνας............"
 

Μοραλέτης

Νικόλαος.Χ.Κουβρακίδης
Ο Ψάλτης δεν έχει βαθμίδες δέν κάνει διαγωνισμό,εκπροσωπεί τον λαό,ευφραίνει τον Κυριο και δοξάζει Αυτόν.Ψάλτης είναι αυτός που δίνει ανάσες στον ιερέα,αυτός που συμπληρώνει τον ιερέα,αυτός που ο Θεός τού δωσε ένα μικρό χάρισμα,αυτός που αναγινώσκει αργά και καθαρά που προσπαθεί να κρατά τον μέγα χορό απο κάτω σε βαθειά προσευχή.Είναι κάθε άνθρωπος που θα ανέβει στο άγιο αναλόγιο και θα βγάλει μόνος ακολουθίες,12ήμερο και Πασχαλιές,αυτός που υπακούει στον άρχοντα Πωτοψάλτη και ανοίγει το στόμα μόνο όταν του πεί εκείνος.Αυτός που όταν προτρέπει ο άρχων πρωτοψάλτης να ψάλλει αρχίζει κλείνοντας πρώτα το κεφάλι,ώς ένδειξη ευχαριστίας και τιμής,και αυτό έχω δεί να το κάνει μόνο ένας 15χρονός και ένας 18χρονος.Αυτό μόνο να δείς είναι σαν να έχεις δεί τον Χριστό!!!!
 
T

Tzanakos_B

Guest
Διαβασα, πριν λιγο το σχολιο του κ. Κουγια για τον ΧΑΡ. ΤΑΛΙΑΔΩΡΟ και συμφωνω μαζι του. Ο Αρχων Ταλιαδωρος ειναι ο μοναδικος εν ζωη ευρισκομενος, απο τους πολυ μεγαλους Ερμηνευτες , ισως και ο μακροβιοτερος εν ενεργεια Αρχων Πρωτοψαλτης και στον ιδιο Ναο.!!! Μαθητης του Πριγγου , ο πληρεστερος και ο πιο μεγαλοπρεπης !!! Δεν μιμειται τον Δασκαλο του, το εχει δηλωσει κατηγορηματικα και ο ιδιος οτι ειναι κατα της Μιμησις.. Η χροια της φωνης του και το Πατριαρχικο υφος του , του προσδιδουν μια ξεχωριστη Μεγαλοπρεπεια !!! Πολλοι ειναι οι Μαθητες του και πολλοι , δυστυχως θελουν να τον μιμηθουν ακομη και στη φωνη... Ο κυρ. Χαριλαος θα παραμεινει ενας και μοναδικος.!!!! !!
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Ζητώ συγγνώμη αν χαλάω την ωραία ατμόσφαιρα, αλλά μήπως έχουμε λίγο ξεφύγει από το θέμα που ήταν:
Αναλαμβάνω πάλι την πρωτοβουλία για μία νέα δημοσκόπηση ...
Ο καθένας μας γράφει μία λίστα με 5 ψάλτες στον οποίο βάζει πόντους ως εξής:στον πρώτο 10, στον δεύτερο 9, στον τρίτο 8, στον τέταρτο 7 και στον πέμπτο 6.
Έχω και εγώ τις αδυναμίες και τις προτιμήσεις μου όπως και οι περισσότεροι ίσως από εμάς, αλλά δεν τρέχουμε να πλέκουμε εγκώμια σε όποια θέματα θεωρούμε ότι το προκαλούν. Δεν το γράφω για να μειώσω τον Ταλλιαδώρο ή τον κάθε άλλο μεγάλο δάσκαλο, ποιος είμαι να το κάνω εξάλλου, αλλά πέρα από το άσχετο, μειώνεται μία τέχνη που σκοπό έχει υποτίθεται μεταξύ άλλων να εξυψώσει την ταπείνωση και να δείξει ότι η εδώ αναγνώριση του έργου δεν έχει τόση σημασία όση έχει στην άνω Ιερουσαλήμ. Το έργο του καθενός φαίνεται και αναγνωρίζεται από μόνο του.

Εάν ο καθένας μπορεί κάτι να προσφέρει στο σύνολο ας το κάνει ή ας καταθέσει την άποψή του όπου ζητείται. Πέρα από το ότι δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι στους υπόλοιπους οι εγκωμιαστικοί αυτοί λόγοι, αν μη τι άλλο εφόσον τα εν λόγω πρόσωπα είναι ενός τέτοιου διαμετρίματος
, δεν έχουν ούτε αυτά ανάγκη τέτοιων λόγων. Εκτός κι αν όλο αυτό εξυπηρετεί κάτι άλλο που δεν το νομίζω ή τουλάχιστον δεν θέλω να το πιστέψω. Συγχωρέστε το παρατηρητικό ύφος και μάλιστα προς ανθρώπους πιθανότατα μεγαλύτερούς μου, αλλά το "παν μέτρον άριστον" αν και δεν το πρωτοείπαν εκκλησιαστικοί πατέρες εντούτοις επιβάλλεται να κατέχει εξέχουσα θέση στους οδηγούς που χτίζουν κάθε ώριμη προσωπικότητα.

Μετά σεβασμού τα ως άνω.

Υ.Γ. Προτείνω εάν θέλουν οι συντονιστές ας μεταφέρουν τα άσχετα μηνύματα σε νέο θέμα και ας διαγράψουν το παρόν (μήνυμα).
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Υ.Γ. Προτείνω εάν θέλουν οι συντονιστές ας μεταφέρουν τα άσχετα μηνύματα σε νέο θέμα και ας διαγράψουν το παρόν (μήνυμα).
Ναί, αὐτή τή δουλειά θά κάνουμε!
Δῶσε ψωμί στό λαό, γιά συνέχεια...
http://analogion.com/forum/showthread.php?t=15560
 

tb---

τσοπάνης
Βρεθήκαμε χθες το βραδάκι με έναν ψάλτη εδώ στον πόλη της Γκαρδίτς και τα λέγαμε σχετικά με τους Ψάλτες , την Ψαλτική αλλά και την μουσική βυζαντινή και μή.
Κάποια στιγμή μου ανέφερε μια περίπτωση προ ετών, στην οποία ο Ψάλτης δεν ήταν ιδιαίτερα καλός τεχνικά , μουσικά κτλ, αλλά το ψάλσιμό του ήταν κατανυκτικό και αμέσως σε έβαζε στο να ενταχθείς στην ακολουθία και να συμμετέχεις στην κοινή λατρεία. Ο δέ ναός , γεμάτος και πλήρης κατάνυξη.

Ίσως αυτός να είναι ο ορισμός του "καλύτερου" Ψάλτη~
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
... Ίσως αυτός να είναι ο ορισμός του "καλύτερου" Ψάλτη~

Η βυζαντινή μουσική είναι και τέχνη και τεχνική εκτός από τα άλλα. Δεν μπορούμε να το παραθεωρούμε. Απλώς θα λέγαμε ότι ο συγκεκριμένος έχει ένα χαρακτηριστικό που είναι επίσης από τα πολύ απαραίτητα, και που ίσως να λείπει από πολλούς άλλους, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που του λείπει (αν του λείπει) είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) απαραίτητο. Γιατί η ευσέβεια και η κατάνυξη εκπορεύεται και μεταδίδεται και "κοινωνείτα" με πολλούς τρόπους. Την μουσική τέχνη όμως ποιος θα την μεταλαμπαδεύσει στους επόμενους, αν λείπει από τον ψάλτη;
 

tb---

τσοπάνης
Η βυζαντινή μουσική είναι και τέχνη και τεχνική εκτός από τα άλλα. Δεν μπορούμε να το παραθεωρούμε. Απλώς θα λέγαμε ότι ο συγκεκριμένος έχει ένα χαρακτηριστικό που είναι επίσης από τα πολύ απαραίτητα, και που ίσως να λείπει από πολλούς άλλους, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που του λείπει (αν του λείπει) είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) απαραίτητο. Γιατί η ευσέβεια και η κατάνυξη εκπορεύεται και μεταδίδεται και "κοινωνείτα" με πολλούς τρόπους. Την μουσική τέχνη όμως ποιος θα την μεταλαμπαδεύσει στους επόμενους, αν λείπει από τον ψάλτη;

Έχω ξαναγράψει ότι η Ψαλτική δεν ταυτίζεται με την Βυζαντινή Μουσική.

Στον ελλαδικό χώρο, σχεδόν ταυτίζεται.

Άλλο καλός Ψάλτης, άλλο γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής.
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Αντιγράφω μερικά μηνύματα μελών που εκφράζουν και τη δική μου θέση στο θέμα.
... Δεν είναι κομμάτια οι καλλιτέχνες να βάζουμε μπόνους ούτε πασαρέλα.
... στα μάτια του θεού άλλος είναι καλύτερος.
Είναι αντιμουσικό γιατί η μουσική δεν είναι αυτό που μου αρέσει σε εμένα (π.χ. η φωνή αλλά άλλα πράγματα). Μπορεί π.χ. και ο Σαββόπουλος που δεν έχει φωνή να είναι μουσικός.

Δεν μου αρέσουν εκτιμήσεις για το αν είναι καλύτερος ο Βασιλικός απ τον Κυριαζή τον Ταλιαδώρο κλπ.
Είναι μαχόμενοι, ο καθένας παλεύει με τις δυνάμεις και τα μέσα που έχει.
Δεν μπορώ εγώ να προσηλώσω την κοινή γνώμη σε κάποιον όπως κάνουν οι πληρωμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Δεν έγιναν γκάλοπ στην Πόλη, είναι καινούργιο φρούτο εκτός παράδοσης.
Είναι μόδα κοσμική.

Δεν νομίζω οτι κανείς πρέπει να πάρει τέτοιες δημοσκοπήσεις περισσότερο σοβαρά από όσο χρειάζεται. Άλλωστε τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά. Το είδα απλά σαν μια σφυγμομέτρηση σχετικά με το ποιούς ψάλτες προτιμά ο καθένας που ψηφίζει και τίποτα άλλο. Ούτε στατιστικές είναι (το δείγμα άλλωστε είναι μικρό), ούτε πληρωμένες, ούτε εκφράζουν το φόρουμ σαν σύνολο (το ποσοστό που ψηφίζει άλλωστε είναι πολύ μικρό αναλογικά). Αλίμονο εάν γίνουν αφορμή αντιπαραθέσεων. Αλίμονο εάν μια διαδικτυακή ψηφοφορία χρησιμεύει για την πραγματική αξιολόγηση ιεροψαλτών στην καθημερινή ζωή.

Δε θα πω οτι ειναι οι καλυτεροι! Αλλα σιγουρα ειναι αυτοι που με αναπαβουν να τους ακουω ιδιαιτερα σε δυσκολες στιγμες.

Για να σοβαρευτούμε,πιστεύω ότι όλοι οι ιεροψάλτες,γνωστοί και μη,έχουν την αξία τους. Έχουν την δική τους προσωπικότητα.Έχουν βάλει την δική τους υπογραφή στο αναλόγιο.Υπηρετούμε όλοι μας,ως διάκονοι Κυρίου.Δεν υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι.Στο βήμα του Θεού να έχουμε παρρησία.Εκεί να είμαστε οι καλύτεροι...

... το ψάλσιμό του ήταν κατανυκτικό και αμέσως σε έβαζε στο να ενταχθείς στην ακολουθία και να συμμετέχεις στην κοινή λατρεία. Ο δέ ναός , γεμάτος και πλήρης κατάνυξη.

Ίσως αυτός να είναι ο ορισμός του "καλύτερου" Ψάλτη~
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Σίγουρα, αυτό το Βήμα φιλοξενεί αξιόλογους μουσικούς που προσφέρουν με τις παρεμβάσεις τους χρήσιμα μουσικολογικά στοιχεία και διαφωτίζουν και εμάς τους λιγότερο κατηρτησμένους μουσικά, εραστές "της Θείας του Δαμασκηνού τέχνης".
Πιστεύω, όμως, ότι εξ' ορισμού ο ρόλος του Ιεροψάλτη στη θεία λατρεία έχει δύο όψεις.
Απ' τη μια, βρίσκεται ο καλλιτέχνης που προσπαθεί να ερμηνεύσει μουσικά και να αποδόσει όσο γίνεται πιο ποιοτικά, αγγίζοντας τις χορδές των ψυχών του Εκκλησιάσματος, ενώ απ' την άλλη είναι ταυτόχρονα και ο πνευματικός άνθρωπος που βιώνει τα νοήματα και το περιεχόμενο αυτών που ψάλει και είναι φορέας του Αναστάσιμου μηνύματος του Ευαγγελίου.
"Εξ΄ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια", νομίζω ότι πολλές φορές δίνουμε βάρος υπέρμετρο στην πρώτη μας διάσταση, την καλλιτεχνική, αφήνοντας σε λανθάνουσα κατάσταση την πνευματική.
Έχω ακούσει, από πολλούς συναδέλφους ότι "καθώς ψάλουμε, κι έχοντας το νου μας στις λεπτομέρειες της μουσικής, δεν μπορούμε να προσευχηθούμε"!
Μήπως, "ελήλυθεν η ώρα" να δώσουμε την πρέπουσα βαρύτητα και στην άλλη διάσταση του διτού μας ρόλου ως Ιεροψάλτες?
Κατά τους γέροντες, για να έλθει η κάθαρση και ο φωτισμός του νοοός, θα πρέπει η καρδιά να συμμετέχει στη Θεία λατρεία, όσο γίνεται καθαρή και απαλλαγμένη από αδυναμίες. "Ψυχαίς καθαραίς, καί αρρυπώτοις χείλεσι, δεύτε µεγαλύνωµεν τήν ακηλίδωτον, καί υπέραγνον Μητέρα τού Εµµανουήλ, δι' αυτής τώ εξ αυτής..."
Θα ήταν, πιστεύω, καταλυτικό στην ολοκλήρωση του διττού ρόλου του Ιεροψάλτη, να δημιουργηθεί στο αρχικό μενού μια στήλη με ψυχωφέλιμες νουθεσίες - συμβουλές, από τα Αγιολογικά & πατερικά βιβλία, έχοντας ως στόχο την ψυχική - πνευματική καλλιέργεια των Ιεροψαλτών.
Ο λιμώνας απο τα γεροντικά κι όχι μόνο βιβλία, είναι "ατρύγητος".
Θα συμβάλλει αυτή η στήλη, στη βελτίωση όλων μας, ώστε να λειτουργούμε πιο συνειδητά ως συνεργοί στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων.
Εμφορούμενοι απ' αυτό το πνεύμα, πιθανόν να βλέπουμε και με διαφορετική οπτική γωνία & διάθεση την διαφορετική άποψη της άλλης Μουσικής σχολής, σ' ένα μουσικό πρόβλημα που θα τεθεί και θα είναι για διερεύνηση & συζήτηση!
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!
 

γιαλτερ

Νέο μέλος
χα,χα,χα μήπως αδίκησες τον Γαϊτάνο και τον Νταλάρα; για ψάλτες μιλάμε πχ εννοούμε κάτι τέτοιο:
1.Ναυπλιώτης Ιάκωβος 10 points
2.Πρίγγος Κωνσταντίνος 9 points
3.Στανίτσας Θρασύβουλος 8 points
4.Ταλιαδώρος Χαρίλαος 7 points
5.Χαριατίδης Iωάννης 6 points

με αυτό που γράφεις προσβάλεις αυτούς που έχω επιλέξει ειδικά τους 2 πρώτους διδασκάλους....
 

vitoulas

Νέο μέλος
Μπορεί να διαφωνώ κάθετα με τις απόψεις του "γιάλτερ" αλλά οφείλουμε τουλάχιστον να σεβαστούμε την επιλογή του.
 
T

Tzanakos_B

Guest
Χρύσανθος Θεοδοσόπουλος: 10
Κωνσταντίνος Πρίγγος: 9
Ιάκωβος Ναυπλιώτης: 8
Θρασύβουλος Στανίτσας: 7
Αθανάσιος Καραμάνης: 6

Αγαπητε συναδελφε ,αν και συμπιπτουν οι προτιμησεις μας για τους πεντε καλυτερους Πρωτοτοψαλτες , διατηρω παντα καποιες επιφυλαξεις , τοσο για την χρησιμοτητα καθε Δημοσκοπησις η` ανταλλαγης αποψεων , οπως ελεχθη απο καποιους εκλεκτους φιλους , οσο και με τα κριτηρια της ενεργειας αυτης δεδομενου οτι καθε ψαλτης ,ειναι μεν μια ξεχωριστη προσωπικοτητα , αλλα εχει , ως ανθρωπος καλλιτεχνης , πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.. Ο ΚΥΡΙΟΣ, δινει στον ανθρωπο καποια χαρισματα , [ δεν ειναι δικο μου, το εχω ακουσει ] . Δεν τα δινει ολα !!! Και , πολλες φορες αποσυρει , για δικους του λογους και αυτα που εχει δωσει.!!! Ποιος απο τους γνωστους Ψαλτες τα ειχε ΟΛΑ ??? Νομιζω κανεις .!!! Η ταπεινοτητα μου προτεινει κατι το οποιο ηδη εχει γινει και συνεχιζεται απο πολλους συναδελφους . Ολοι εχουμε αναρτησει σε υποενοτητες διαφορα ψαλτικα μας. Ο κ. Κουμπαρουλης αλλα και ο ακαματος και λιαν φιλομουσος π. Μαξιμος ανεβασαν Ερμηνειες Υμνων , αρχης γενομενης απο τα του ΤΡΙΩΔΙΟΥ , διαφορων Ψαλτων. Αν αυτο συνεχιστει συστηματικα , θα εχουμε τη δυνατοτητα και την χαρα να ακουμε διαφορους συναδελφους , να διδασκομεθα, και να τους '' γνωριζουμε '' σαν να πηγαινουμε στο Ναο τους !!! Τα Ακουσματα και τα σχετικα Κειμενα ειναι αυτα που Τελικα μενουν και Διδασκουν !!!!! Καλο Τριωδιο !! Β. ΤΖΑΝΑΚΟΣ.
 

parianos

Νίκος Γαβαλάς
Το λουλούδι και η μέλισσα
Ζένια Μ.

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριουδάκι
υπήρχε ένας τεράστιος κήπος με πολλά λουλούδια.
Εκεί συνήθιζαν να πηγαίνουν πολλές μέλισσες.
Ένα πρωί μια μέλισσα πήγε και κάθησε σε ένα
κόκκινο λουλούδι με κίτρινη γύρη.Το λουλούδι άνοιξε
τα μάτια του και είπε:
-Καλημέρα, βλέπω έρχεστε όλες οι μέλισσες πολύ
συχνά στα μέρη μας.
-Καλημέρα και σε σένα λουλούδι.Ερχόμαστε γιατί χρειαζόμαστε
τη γύρη σας για να κάνουμε μέλι.
-Άρα είμαστε χρήσιμοι για εσάς , είπε το λουλούδι.
-Και βέβαια απάντησε η μέλισσα.
-Θέλεις να έρχεσαι να παίρνεις τη γύρη από το
δικό μου λουλούδι;
-Πολύ καλή ιδέα.
Από τότε η μέλισσα και το λουλούδι έγιναν
πολύ καλοί φίλοι .Κάθε μέρα η μέλισσα επισκεπτόταν
το λουλούδι και έλεγαν το μυστικό τους .Αυτό τους έκανε
να γίνουν αχώριστοι.
-----
"Να μιμείσαι το έργο της σοφής μέλισσας που με πολύ σοφία τρυγά από κάθε άνθος ότι είναι χρήσιμο"
Γρηγόριος Θεολόγος

Προσωπικα οταν μελετω τα διαφορα μαθηματα πηγαινω στους δυο που θεωρω εγω πηγες πρωτα στον Πετρο για την βαση ολων, και μετα στον Πριγγο για στολισμα (αναλυση). Μετα πηγαινω στις διακλαδωσεις. Τωρα οσο αφορα εκτελεση, που μαλλον ειναι το θεμα αυτης της συζητησης, θα ελεγα Στανιτσα και φωνη Χατζημαρκο αλλα δειλα δειλα το εκφραζω αυτο γιατι οσοι εχουν αναφερθει ηταν γιγαντες!
 
Last edited:

farlekas 1980

Παλαιό Μέλος
Το λουλούδι και η μέλισσα
Ζένια Μ.

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριουδάκι
υπήρχε ένας τεράστιος κήπος με πολλά λουλούδια.
Εκεί συνήθιζαν να πηγαίνουν πολλές μέλισσες.
Ένα πρωί μια μέλισσα πήγε και κάθησε σε ένα
κόκκινο λουλούδι με κίτρινη γύρη.Το λουλούδι άνοιξε
τα μάτια του και είπε:
-Καλημέρα, βλέπω έρχεστε όλες οι μέλισσες πολύ
συχνά στα μέρη μας.
-Καλημέρα και σε σένα λουλούδι.Ερχόμαστε γιατί χρειαζόμαστε
τη γύρη σας για να κάνουμε μέλι.
-Άρα είμαστε χρήσιμοι για εσάς , είπε το λουλούδι.
-Και βέβαια απάντησε η μέλισσα.
-Θέλεις να έρχεσαι να παίρνεις τη γύρη από το
δικό μου λουλούδι;
-Πολύ καλή ιδέα.
Από τότε η μέλισσα και το λουλούδι έγιναν
πολύ καλοί φίλοι .Κάθε μέρα η μέλισσα επισκεπτόταν
το λουλούδι και έλεγαν το μυστικό τους .Αυτό τους έκανε
να γίνουν αχώριστοι.
-----
"Να μιμείσαι το έργο της σοφής μέλισσας που με πολύ σοφία τρυγά από κάθε άνθος ότι είναι χρήσιμο"
Γρηγόριος Θεολόγος

Προσωπικα οταν μελετω τα διαφορα μαθηματα πηγαινω στους δυο που θεωρω εγω πηγες πρωτα στον Πετρο για την βαση ολων, και μετα στον Πριγγο για στολισμα (αναλυση). Μετα πηγαινω στις διακλαδωσεις. Τωρα οσο αφορα εκτελεση, που μαλλον ειναι το θεμα αυτης της συζητησης, θα ελεγα Στανιτσα και φωνη Χατζημαρκο αλλα δειλα δειλα το εκφραζω αυτο γιατι οσοι εχουν αναφερθει ηταν γιγαντες!

!!!
 

Μιχάλης 7

Παλαιό Μέλος
1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2.ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
3. ΤΑΛΗΑΔΩΡΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
4. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
5. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 

alexiosz

Αλέξιος Ζαρζάνης
1.Φιρφιρης
2.Παικοπουλος
3.Νεοχωριτης
4.Καππες
5.Τσαμκιρανης
 
Last edited:
Top