Τυπικά (Α΄ & Β΄ Στάσις)

pfilippou

Παναγιώτης Φιλίππου
Αγαπητοί φίλοι,

Αναρτώ τα Τυπικά (Α΄ & Β΄ Στάσις) από τον ταπεινό αλλά τόσο σπουδαίο και όντως μεγάλο και ακάματο εργάτη των Πατριαρχικών Αναλογίων, το "νυμφαγωγό" των έξωθεν κληθέντων Αρχόντων Πρωτοψαλτών και Λαμπαδαρίων της Μ.Χ.Ε., Άρχοντα Α΄ Δομέστικο της Μ.Χ.Ε. Αναστάσιο Μιχαηλίδη (τον επιλεγόμενο "Σόμπατζη"). Το ηχητικό προέρχεται από το αρχείον του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Σεραφείμ Φαράσογλου και αφιερούται στον φίλτατο και μουσικολογιώτατο κ. Ιωάννη Μπουλμπουτζή, ως ελάχιστον αντίδωρον διά το έργον το οποίον προσφέρει για τη μουσική μας.
 

Attachments

  • Τυπικά (Α΄ & Β΄ Στάσις).mp3
    15.2 MB · Views: 239

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Σε ευχαριστώ, Παναγιώτη, για τα καλά σου λόγια! Κάνε, όμως, κράτη. Όλοι προσφέρουμε στο μέτρο του δυνατού, και η δική σου η προσφορά είναι άλλωστε πολύ μεγάλη, με τόσες χρήσιμες καταγραφές και τόσες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στο δυναμικό σου!

Εν προκειμένω για την παραπάνω εγγραφή, είναι σημαντικότατη για δύο λόγους: αφ' ενός μεν διότι καταγράφει έναν τρόπο ερμηνείας των Τυπικών πολύ κοντινό αλλά πιο δωρικό και πιο σύντομο από αυτό που ακούμε από τον Πρίγγο και το Στανίτσα, απηχώντας προφανώς την ακριβή παράδοση του Ναυπλιώτη, αφ' ετέρου δε διότι είναι η δεύτερη εγγραφή που δημοσιεύεται με τους στίχους του β' χορού ηχογραφημένους από παλαιό πατριαρχικό ψάλτη (η άλλη είναι αυτή του Στανίτσα που ανήρτησε ο κ. Παϊβανάς με την καταγραφή του). Πολλές ευχαριστίες!
 
Last edited:
Top